Σελίδες

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Παλιό και τετριμμένο το σύνθημα, αλλά τώρα είναι που πρέπει να φωνάξουμε φέρτε πίσω τα κλεμμένα, όλοι οι Ακηδες..


Τρόικα: Βρείτε λύση για την “τρύπα” των 357 εκατ. ευρώ

  • Διαβάστε τι ζητά η Τρόικα για να αντιμετωπιστεί η υστέρηση στα έσοδα το πρώτο τρίμηνο του 2012. Πόσα χρήματα πρέπει να εισπραχθούν
Στο μικρσκόπιο της Τρόικας έχει μπει η “τρύπα” των 357 εκατομμυρίων ευρώ στα έσοδα, έναντι των στόχων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Την ανάγκη εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων ενόψει της αξιολόγησης που θα αρχίσει στα μέσα Μαΐου ζητά η Τρόικα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς η έως τώρα πορεία των εσόδων δείχνει, ότι ούτε τα νέα εισπρακτικά μέτρα του 2012 ούτε το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ μπορούν να διατηρήσουν εντός στόχων τις εισπράξεις.
Όπως αναφέρει το “Βήμα”, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους στα ταμεία εισέρρευσαν από φόρους, εισφορές και τέλη, μόλις 11,95 δισ. ευρώ, ενώ ο στόχος ήταν να...
εισπραχθούν 12,3 δισ. ευρώ.
Ήδη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Π. Οικονόμου, ζήτησε από τους επικεφαλής των μεγάλων εφοριών, να εντείνουν τους ελέγχους και τις προσπάθειες είσπραξης φόρων και προστίμων στο διάστημα που μεσολαβεί έως τις εκλογές.
Ακόμη, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ζητεί να δοθεί έμφαση στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς η σχετική ρύθμιση που προβλέπει ελάχιστη δόση 100 ευρώ δεν φαίνεται να έχει αποδώσει τα αναμενόμενα μέχρι στιγμής.
Συγκεκριμένα,  παρότι οι ανείσπρακτες οφειλές προς το Δημόσιο υπερβαίνουν τα 45 δισ. ευρώ, υπολογίζεται ότι από την αρχή του έτους έχουν εισρεύσει στα ταμεία μόλις 200 εκατ. ευρώ, ενώ βάσει των στόχων του Μνημονίου φέτος πρέπει να εισπραχθούν 2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ ως το τέλος Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: