Σελίδες

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ «ΕΤΑΙΡΩΝ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΑΠΟΤΕΛΕΙ «ΣΗΜΕΙΟ ΤΡΟΠΗΣ» ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δημήτρης Τσίτος
(Συγγραφέας – Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων)
Copyright: www.rieas.gr

Η απάνθρωπη και ταπεινωτική συμπεριφορά των «εταίρων» της Ελλάδας στην Ε.Ε., με σημαιοφόρο την Γερμανία –η οποία έχει διαπράξει απίστευτες κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του ελληνικού λαού και απέδειξε εμπράκτως ότι δεν έχει μετανοήσει-, δημιούργησε  ένα «σημείο τροπής» στο ελληνικό πολιτικό περιβάλλον και τον χάρτη του εκλογικού σώματος.

Ο ελληνικός λαός από τη φύση του και την παράδοσή του είναι ένας λαός που λατρεύει την ελευθερία και ιστορικά υπήρξε ο δημιουργός της δημοκρατίας, ζώντας σε συνθήκες ελευθερίας και σεβασμού στον «άνθρωπο», από αρχαιοτάτων χρόνων όταν στον υπόλοιπο κόσμο υπήρχαν ορδές απολίτιστων βαρβάρων.
Το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε μετά τις πρόσφατες εκλογές είναι αντιπροσωπευτικό και απεικονίζει την νέα κατάσταση.

Οι έλληνες, στην πλειοψηφία τους, ποτέ δεν συμπάθησαν ακραίες καταστάσεις.  Απόδειξη είναι ότι το ορθόδοξο κομμουνιστικό σύστημα και δόγμα δεν...
μπόρεσε να ξεπεράσει τα αριθμητικά όρια στα οποία κινείται και ιδιαιτέρως τώρα, που οι συνθήκες θα ευνοούσαν μια λαμπρή άνοδό του. Προφανώς οι έλληνες ψηφοφόροι –πέραν των δογματικά προσκειμένων οπαδών του ΚΚΕ- δεν επέλεξαν να το ψηφίσουν εκφράζοντας καχυποψία, φόβο και σαφή άρνηση.

Υπήρξε όμως μια ξεκάθαρη μετακίνηση των ψηφοφόρων σε άλλης μορφής, συγγενή προς το κομμουνιστικό δόγμα, «μορφώματα» τα οποία αποτελούν μια περίεργη σύνθεση αραιωμένης μορφής νέο-αριστερισμού.

Η εκπληκτική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, συνονθύλευμα αριστεριζόντων προσεγγίσεων με υποβόσκουσες κεντροδεξιές –ποικιλότροπα εκφρασμένες τάσεις,  είναι εντυπωσιακή και άκρως επικίνδυνη διότι εκφράζεται και αντιπροσωπεύεται από άτομα χωρίς καμία ενεργό πολιτική εμπειρία και με πρόγραμμα το οποίο είναι νεφελώδες -πλαισιωμένο από λαϊκίστικες κορώνες-  και απευθύνεται στο θυμικό των ψηφοφόρων απομονώνοντας πλήρως τη λογική θυμίζοντας την πρώτη εποχή του ΠΑΣΟΚ.

Και τα άλλα πολιτικά «μορφώματα» που εκβλάστησαν, ως παραφυάδες, από το δεξιό χώρο κέρδισαν μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος ακολουθώντας την ίδια τακτική λαϊκισμού υποσχόμενα εκδίκηση –κατά κύριο λόγο- παρά μια ήρεμη αποκατάσταση της άθλιας κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Η ιστορική άνοδος της Χρυσής Αυγής ερμηνεύθηκε με διαφόρους τρόπους.  Ο λόγος της Χρυσής Αυγής βρήκε ανταπόκριση στους έλληνες σαν μια οδός σωτηρίας και επιβίωσης από όλα όσα δεν θέλησαν οι παλαιοπολιτικοί –με την αλαζονεία και την έπαρση που τους χαρακτήρισαν- να τακτοποιήσουν, ενώ ήταν εύκολο και μπορούσαν να φέρουν αποτελέσματα.

Εάν μάλιστα υποθέσουμε ότι δεν είχε «προκύψει» ο ΣΥΡΙΖΑ –ως λαϊκιστικό κόμμα σωτηρίας το οποίο θα εμβάπτιζε την Ελλάδα στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να την θεραπεύσει- τότε το πιο πιθανό θα ήταν η Χρυσή Αυγή, και εάν δεν είχε κάνει τα σοβαρά επικοινωνιακά λάθη που σημειώθηκαν, να έχει πετύχει ένα ποσοστό κοντά στο 25% !!!

Τα παραδοσιακά κόμματα τα οποία κατακερματίσθηκαν, με το ιστορικό γεγονός της απόλυτης διάλυσης του ΠΑΣΟΚ – στην ουσία έχει διαλυθεί, λόγω εσωτερικών προβλημάτων συνοχής,  και μόνον τύποις παρουσιάζεται σαν υπαρκτό σχήμα εγκλημάτησαν σε βάρος του τόπου με μόνες εξαιρέσεις – οι οποίες δεν προβλήθηκαν όπως έπρεπε λόγω ανικανότητας και ασχετοσύνης των «αρμοδίων»-, είναι η άρνηση του κ. Α. Σαμαρά να ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο, κατ ουσία «μνημόσυνο» στον ήδη επελθόντα θάνατο της χώρας, και η διάθεση του κ. Γ. Παπανδρέου για το δημοψήφισμα, το οποίο μετά το σάλο που δημιούργησε απεσύρθη σαν ενδεχόμενο αμέσως.

Τα δυο αυτά περιστατικά μπορούσαν, τότε, να δημιουργήσουν σοβαρές διαπραγματευτικές θέσεις για την Ελλάδα.  Τότε οι «εταίροι» μας δεν ήταν προετοιμασμένοι και πράγματι υπήρχε δυνατό διαπραγματευτικό «ατού».  Τώρα, βέβαια, έχουν προετοιμασθεί για την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη με αρκετά εναλλακτικά σενάρια τα οποία δεν θα τους βλάψουν και είναι απόλυτα εστιασμένα στο δικό τους συμφέρον και την πλήρη καταστροφή της Ελλάδας.

Η Ελλάδα σε πλήρη και ολοκληρωτική διάλυση – ο κρατικός  μηχανισμός δεν λειτουργεί, η δημόσια τάξη δεν υπάρχει, η διαφθορά σε όλο της το μεγαλείο, η ανεργία ιδιαιτέρως στους νέους ανθρώπους, οι επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη, ο τουρισμός δεν κινείται, με γενικευμένη την αγωνία και την απελπισία, η αδικία επικρατεί (με πρώτο διδάξαντα το «κράτος») και με μεγάλο αριθμό παρανόμων μεταναστών και εγκληματικών στοιχείων τα οποία θα λειτουργήσουν ως πέμπτη φάλαγγα σε πιθανολογούμενη κοινωνική εξέγερση.

Οι επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου αντί να αναμένεται να λειτουργήσουν ως μια λύση στα προβλήματα, προβλέπεται να αποτελέσουν δυσμενέστερη περιπλοκή της καταστάσεως και μάλιστα χωρίς πλέον κανένα πρόσχημα την ανάμειξη των «εταίρων»  με την υπόδειξη του «τι πρέπει να κάνουν οι έλληνες στις εκλογές».

Η απροκάλυπτη αυτή επέμβαση στα εσωτερικά μιας –υποτιθέμενης κυρίαρχης- χώρας είναι σημείο των καιρών. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μια υποτελής χώρα και οι επικυρίαρχοι αναιδώς κανοναρχούν όρους και συμπεριφορές.  Το πολιτικό σύστημα που προγενέστερα απεμπόλησε κάθε εθνική αξιοπρέπεια παρουσιάζεται τώρα με παλαιάς κοπής «κλισέ» για αναδιάρθρωση και τα … υπόλοιπα.

Υπάρχει μια παροιμία σε κάποια χώρας της Αφρικής «Όσο κι αν κρατήσει η νύχτα, είναι βέβαιο ότι η ημέρα θα έρθει».

Το ερώτημα είναι: πόσο ακόμη θα κρατήσει η νύχτα και ποιος είναι αυτός που θα φέρει την ημέρα;

Θα είναι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του; Θα είναι οι «εταίροι» μας στην Ε.Ε.; Θα είναι οι Η.Π.Α. (πόσο πολύ μπορούν να ανεχθούν μια περίεργη αριστερή και απρόβλεπτη κυβέρνηση σε ένα χώρο με ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία – ιδιαίτερα όταν έχουν «λουστεί» στο παρελθόν το “domino effect”);

Δυστυχώς έτσι όπως έχουν τα πράγματα ο ελληνικός λαός που βρίσκεται σε βαθειά σύγχυση –και ο οποίος συνήλθε πλέον από τη βυθιότητα στην οποία βρισκόταν- καλείται να πάρει αποφάσεις.

Οι αποφάσεις αυτές είναι: Θα εκλέξει τους παραδοσιακά επαγγελματίες πολιτικούς που τον κατέστρεψαν; Θα προτιμήσει τους μαθητευόμενους μάγους; Θα δοκιμάσει νέα «σχήματα»; Θα πριμοδοτήσει τις φιλοδοξίες κάποιων που έκριναν σκόπιμο να τολμήσουν τις απόκρυφες επιθυμίες τους;

Θα δούμε και θα πάθουμε!

Προς το παρόν αηδιάζουμε με τα όσα λένε και διακηρύσσουν οι διάφοροι από τα ΜΜΕ τα οποία –και αυτά- παίζουν τον άθλιο ρόλο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: