Σελίδες

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η Δημοκρατία θέλει πολίτες που να προφέρουν την λέξη Πατρίδα με υπερηφάνεια και αγάπη



Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια, που ο ισχυρισμός μου, ότι τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα ουδόλως ενδιαφέρονται για την Πατρίδα και τους Έλληνες, αλλά για το μαγαζάκι τους, τους οπαδούς τους και τα...συμφέροντά τους, ολονένα βαίνει αποδεικνυόμενος.

Δεν έχει καμία, μα απολύτως καμία σημασία ότι, ορκίζονται στην Πατρίδα, στο Σύνταγμα και στο γενικότερο συμφέρον του Ελληνικού λαού.

Με τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ο λαός έδωσε σαφέστατο μήνυμα σχηματισμού πολυκομματικής κυβερνήσεως. Όμως τα παραμάγαζα των κομμάτων περί άλλων τυρβάζουν, θέτοντας την κυρίαρχη λαϊκή εντολή στις αποθήκες τους, όταν...
ενεργούν με τον απαράδεκτο και εγωιστικό τρόπο, υποθηκεύοντας οδυνηρώς το μέλλον της χώρας.

Δυστυχώς τίποτε δεν αντιλαμβάνονται και ούτε μπορούν να ομονοήσουν για το καλό και το συμφέρον του τόπου. Απεναντίας οξύνουν τα πράγματα καθιστώντας δύσκολη την μεταξύ τους συνεννόηση και σέρνουν την χώρα στην αβεβαιότητα και σε νέες εκλογές.

Δεν τους ενδιαφέρει η επιβίωση της πατρίδος και των Ελλήνων παρά το μαγαζάκι τους. Επιμένουν στην ανισότητα, στην αυθαιρεσία, στις πελατειακές σχέσεις στα κομματικά παίγνια και στην ασυνεννοησία μεταξύ τους.

Η αποτυχία του πολιτικού προσωπικού είναι παταγώδης. Αδυνατεί να συνεργαστεί και αφήνει τον τόπο έρμαιο των εξελίξεων για να εξασφαλίσει τα δικά του μικροπολιτικά οφέλη.

Γι’ αυτό εμείς που τους ψηφίζουμε δυνάμεθα να φωνάζουμε στεντόρεια, επιτακτικά και με παράπονο:

Η δημοκρατία θέλει διαβασμένους πολίτες.
ΔΕΝ είμαστε!

Η δημοκρατία θέλει πολιτισμένους πολίτες.
ΔΕΝ είμαστε!

Η δημοκρατία θέλει πολίτες που να προφέρουν την λέξη Πατρίδα με υπερηφάνεια και αγάπη.
ΔΕΝ το κάνουμε!

Η δημοκρατία θέλει να διώχνουμε τους άχρηστους και τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ από τη βουλή.
Δεν το κάνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: