Σελίδες

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Λυπηθείτε μας - Κλείστε τα παράθυρα μέχρι τις εκλογές

Κωνσταντίνος Βλαχοδήμος στο «Διπλωματικό Περισκόπιο»

Είμαι ένα άτομο προχωρημένης ηλικίας με ελεύθερο χρόνο που tου επιτρέπει να παρακολουθemi συνεχώς τις εξελίξεις των ημερών. Έτσι συνήθως το πρωί, όταν οι νεώτεροι πάνε στη δουλειά τους, αν έχουν μία ακόμα, υποκύπτω στην αδυναμία μου να ανοίξω την τηλεόραση. Είναι μια συνήθεια που μοιάζει με την συμπεριφορά ενός ναρκομανούς και συνεπώς διακατέχομαι από ένα πελώριο σύμπλεγμα ενοχής. Αναγνωρίζω ότι η διαδικασία είναι στην πραγματικότητα συστηματική πλύση εγκέφαλου όπου τα διάφορα κανάλια ανταγωνίζονται σε ακροαματικότητα αδιαφορώντας και θυσιάζοντας την πνευματική μου υγεία.

Τα μηνύματα είναι τυποποιημένα - Στρογγυλά τραπέζια και παράθυρα με πολιτικούς και “ειδικούς” που αλληλοκατηγορούνται σαν όχλος για ώρες χρησιμοποιώντας συνθήματα και άλλα επικοινωνιακά τερτίπια που τελικά καταλήγουν σε έπεα πτερόεντα για μένα. Στο τέλος αντί στοιχείων που θα με βοηθούσαν να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου ασάφειες και να...
προετοιμαστώ για την ποιο κρίσιμη πολιτική απόφαση της ζωής μου σε τρεις εβδομάδες, μένω με τα κατάλοιπα ενός ανεπιθύμητου θορύβου που είναι η συνέπεια αυτής της διαδικασίας πλύσεως και που με κάνει ακόμη ποιο ανήμπορο να αποφασίσω λογικά. Και αν ήταν μόνο για ανθρώπους σαν και εμένα ή τις νοικοκυρές και τους ανέργους που θα ήταν σπίτι τους αυτές τις ώρες θα ήταν κακομεταχείριση μια μερίδας των πολιτών. Δυστυχώς η διαδικασία αυτή συνεχίζεται όλη την ημέρα, κάθε μέρα, με το διαπασών αργά την νύχτα όταν οι νεώτεροι γυρίζουν σπίτι προσπαθώντας να ηρεμήσουν και οι εναλλακτικές έξω από αυτά τα παράθυρα είναι Τουρκικές σειρές με πονεμένες ιστορίες και οι άκρως ενδιαφέρουσες σειρές επιστημονικής αστυνομίας από την Αμερική.

Προς καναλάρχες, σοβαρούς δημοσιογράφους, υπεύθυνους των υπολειμμάτων της δημόσιας διοίκησης - Έλεος, λυπηθείτε μας. Κλείστε τα παράθυρα μέχρι τις εκλογές. Αν θέλετε να βοηθήσετε υπάρχουν άλλοι τρόποι. Τρόποι που επιτρέπουν στον πολίτη να πάρει απόψεις άλλων με ηρεμία και να τις συσχετίσει για να καταλήξει κάπου. Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο συνεντεύξεις ένας προς έναν από έμπειρους δημοσιογράφους με πολίτες σεβαστούς στην κοινωνία που θα καταγραφούν και θα μπορούμε εύκολα να ανατρέξουμε και συγκρίνουμε. Φιλοξενήστε άρθρα τέτοιων ανθρώπων στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο. Προσπαθήστε να προβάλλεται θέσεις τέτοιων ανθρώπων από τις προσωπικές τους ιστοσελίδες. Οργανώστε φειδωλά ανά δύο διάλογο τετατέτ μόνον μεταξύ υπεύθυνων εκπροσώπων των κομμάτων υπό την διαχείριση έμπειρων δημοσιογράφων. Αλλά προς θεού εάν πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε τον πολίτη κλείστε τα παράθυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: