Σελίδες

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Οι εφοπλιστές απειλούν και το …εννοούν!

Πώς απαντά ο ελληνικός εφοπλισμός στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για περαιτέρω φορολόγησή του


Picture 0 for Οι εφοπλιστές απειλούν και το …εννοούν!

Ένα από τα μεγαλύτερα «περιουσιακά στοιχεία» της χώρας ετοιμάζεται να …ρευστοποιηθεί. Συγκεκριμένα, οι απειλές που εκτόξευσαν μέσω του πρακτορείου Bloomberg μεγάλοι Έλληνες εφοπλιστές ότι σκοπεύουν να πάρουν την έδρα τους από την χώρα, στην περίπτωση που η νέα κυβέρνηση προχωρήσει σε φορολόγηση τους((σσ: σχετική εξαγγελία έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ), κάθε άλλο παρά κενές περιεχομένου είναι.
Όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εργασίες της έκθεσης «Ποσειδώνια» και...
να ακούσουν τι συζητούνταν μεταξύ των εφοπλιστών στα «πηγαδάκια» είναι πεπεισμένοι ότι την επόμενη μέρα μιας τέτοιας ανακοίνωσης, απ' όποια κυβέρνηση προκύψει την Κυριακή το βράδυ, θα ακολουθήσει ένα μαζικό κύμα φυγής στο εξωτερικό.
Ήδη, οι σχετικές προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει, για κάθε ενδεχόμενο, προκειμένου αν χρειασθεί η μετακίνηση να είναι άμεση. Υπενθυμίζεται ότι το αφορολόγητο του εφοπλισμού στη χώρα μας είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά κι αυτό εξαιτίας των άλλων μεγάλων άμεσων και έμμεσων οφελημάτων της ελληνικής οικονομίας από την εδώ δραστηριοποίηση τους (σε επίπεδο συναλλάγματος, απασχόλησης κλπ).
Τυχόν μετεγκατάσταση τους θα δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό, το οποίο η οικονομία, ιδίως στη σημερινή της κατάσταση, είναι μάλλον απίθανο να μπορέσει να αναπληρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: