Σελίδες

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Κατέθεσε σχετικό ν/σ στο Κογκρέσο. Να μην αλλάξει η αμερικανική στάση στο Κυπριακό, ζητεί το Ελληνο-Αμερικανικό Ινστιτούτο

Μην αλλάξει η αμερικανική στάση στο Κυπριακό, ζητεί το AHI
Ουάσινγκτον: Νομοσχέδιο με το οποίο καλεί την αμερικανική κυβέρνηση να μην αλλάξει πορεία στο Κυπριακό και να μην ασκηθούν πιέσεις στην Κύπρο για κακή λύση λόγω της οικονομικής κατάστασης, κατέθεσε στο Κογκρέσο το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο (ΑΗΙ), αντιπροσωπεία του οποίου συναντήθηκε στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
Κατά τη συνάντηση έγινε από τον πρόεδρο Αναστασιάδη ενημέρωση για την πορεία του Κυπριακού αλλά και της οικονομίας, ενώ και η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις δράσεις και τις ενέργειες που κάνει για προώθηση των εθνικών θεμάτων.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Νίκος Λαρυγγάκης, είπε πως...
η αντιπροσωπεία του ΑΗΙ επισκέπτεται κάθε χρόνο την Κύπρο για να έχει συναντήσεις και συζητήσεις με τους αρμοδίους, ώστε να ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις και να ενημερώνει για τις αντιδράσεις στην Αμερική, με σκοπό την προώθηση των εθνικών θεμάτων στις ΗΠΑ.
«Προωθούμε πολλές δράσεις αυτή τη στιγμή», είπε ο κ. Λαρυγγάκης, σημειώνοντας πως κατέθεσαν πριν από δύο εβδομάδες νομοσχέδιο στο Κογκρέσο, το οποίο καλεί την αμερικανική κυβέρνηση, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο, να μην αλλάξει η πορεία κατεύθυνσης και να ασκηθούν πιέσεις αυτή τη στιγμή στην Κύπρο για λύση στο Κυπριακό, η οποία δεν θα ήταν η ιδανική.
Για την οικονομία, πρόσθεσε, «έχουμε κάνει ενημερώσεις εξηγώντας στους Αμερικανούς την ουσία της οικονομικής κρίσης, καθώς υπάρχει μια παραπληροφόρηση στο εξωτερικό για την οικονομία. Εμείς προσπαθούμε να εξηγήσουμε την αλήθεια σε σχέση με τα γεγονότα που προκάλεσαν την κρίση», είπε.
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: