Σελίδες

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ελληνορθόδοξη αιμορραγία προς το Ισλάμ. Απούσες Εκκλησία και Πολιτεία. Κατώτεροι των περιστάσεων Ιερώνυμος και Βαρθολομαίος!

Με αφορμή την ανάρτηση «Σαλαφιστές vs Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος» (εδώ) θέλησα να ψάξω λιγάκι  και είναι αλήθεια ότι το θέμα με απασχόλησε έντονα ιδίως όταν διεπίστωσα ότι στο ιστολόγιο «Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση» υπάρχει καρτέλα με  «ΕΛΛΗΝΕΣ-ΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΣΠΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜ» όπου  Έλληνες/ίδες εξιστορούν για το πως τελικά νέοι, κυρίως, άνθρωποι έγιναν εξωμότες. Τις διάβασα όλες τις εξιστορήσεις και είδα όλα τα vindeos και κατανόησα τα εξής:
α. Τα περισσότερα Ελληνόπουλα αλλαξοπίστησαν ευρισκόμενα στο εξωτερικό είτε λόγω σπουδών είτε γιατί ήσαν παιδιά μεταναστών.
β. Δεν βρέθηκε κανείς, ούτε η Εκκλησία αλλά ούτε και η οικογένεια να ακούσει κατ' αρχήν και να ικανοποιήσει τελικά τις εσωτερικές αναζητήσεις των παιδιών τους. Και καλά η οικογένεια. Ίσως να μην  είχε τις απαραίτητες γνώσεις και τις δυνατότητες. Η Εκκλησία όμως;
γ. Δεν μπορώ να καταλογίσω την επιλογή αυτή των νέων ανθρώπων, ώστε να γίνουν μουσουλμάνοι, σε αισθήματα κατωτερότητας σε σχέση με τις ξένες κοινωνίες, που από δεκαετίες μας καλλιέργησαν με το «ψωροκώσταινα» και το άλλο του Σεφέρη το, «Όπου κι αν πάω, η Ελλάδα με πληγώνει» την έννοια του οποίου παραποίησαν αριστερόστροφοι κομπλεξικοί πεμπτοφαλαγγίτες δήθεν διανοούμενοι.
Κράτησα ένα μικρό  απόσπασμα από την μαρτυρία  μιας νεαρής Ελληνίδας, μουσουλμάνας πλέον δυστυχώς, που
το μεταφέρω όπως έχει:
«....Στην ηλικια των 20, πηγα να εξομολογηθω για πρωτη φορα στην εκκλησια, για να συγχωρεθουν τα αμαρτηματα μου. Πρωτα, χωρις κανενας να μου το πει, απλα ενιωσα οτι ηταν το σωστο, προσευχηθηκα στον Θεο, και μετα μιλησα στον ιερεα, αλλα ποτε σεν ενιωσα ανετα. Ο ιερεας μου ειχε πει, οτι το μονο που μπορουσε να κανει, ειναι να προσευχηθει για εμενα, για να με συγχωρεσει ο Θεος, αλλα και αυτο ακομα ηταν αβεβεαιο οτι με την βοηθεια του ιερεα οτι θα συγχωρενομουνα, μονο εαν ηθελε ο Θεος θα συγχωρενομουνα, και θα το ενιωθα μεσα στην καρδια μου. Τι λεει το Ισλαμ: Ακριβως το ιδιο, οτι μονο ο Θεος, μπορει να σε συγχωρεσει και κανενας αλλος, και ο Θεος, δεν χρειαζεται διαμεσολαβητη....»
και εδώ θέλω να σταθώ σε γεγονός που συνέβη σ' εμένα προ ετών κατά την συνομιλία μου με ορθόδοξο ιερέα της πόλης μου, ευτραφή οικογενειάρχη με δύο παιδιά στην ηλικία της κόρης μου, σχετικά με την εξομολόγηση και το δόγμα της «Ανάστασης των νεκρών». Ξέρετε τι μου είπε επί λέξει, έτσι στην ψύχρα; «Έλα ρε Οδυσσέα... Αυτά ήταν για άλλες εποχές, όχι για την σύγχρονη κοινωνία μας».
Φανερή η ανεπάρκεια  του σημερινού κλήρου. Επαγγελματοποίηση στην αισχρότερη μορφή της.
δ. Στο σχολείο  όπου, σε όλες του τις βαθμίδες, δεν υπάρχουν θεολόγοι ικανοί να φέρουν σε πέρας την ΑΠΟΣΤΟΛΗ τους. Από την στιγμή που θεολόγος γίνεται ο κάθε άσχετος και κάθε άθεος κομμουνιστής, όχι επειδή το ήθελε με όλη την δύναμη της ψυχής του αλλά επειδή έτσι «τό ΄φερε  η μοίρα», το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ εννοώ, σαφώς και δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε  στην ελληνική νεολαία που αναζητώντας την πηγή να ξεδιψάσει, την βρίσκει στο κτήμα του γείτονα.
Πιο πάνω, απέκλεισα τον καταλογισμό της αλλαξοπιστίας  των νέων μας προς το Ισλάμ σε πιθανά αισθήματα κατωτερότητας, αλλά  μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα κόμπλεξ που μας καλλιέργησαν ορισμένοι έναντι των ξένων  είναι υπεύθυνα για μια άλλη , μεγαλύτερη αιμορραγία ορθοδόξων νέων προς αιρετικά δόγματα. Η ανικανότητα και η ανευθυνότητα της Εκκλησίας έρχεται να συμπληρώσει την ανικανότητα και την ανευθυνότητα της πολιτείας στην στήριξη του απόδημου ελληνισμού και στο κάτω κάτω η πολιτεία έχει σαν δικαιολογία την δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η Εκκλησία, όμως,  πώς θα δικαιολογήσει το γεγονός ότι τα παιδιά των αποδήμων, κυρίως στις ΗΠΑ-Καναδά, στρέφονται στις προτεσταντικές παραφυάδες εκείνες που πρεσβεύουν ότι, άκουσον άκουσον, η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου δεν θα γίνει αν δεν αναγερθεί ο Γ' Ναός των Εβραίων στην Ιερουσαλήμ; Λες και ο Χριστός δεσμεύεται με καινούργια Καινή Διαθήκη με τους άπιστους Εβραίους για να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του. Πλήρης υποδούλωση στα σχέδια των Σιωνιστών δηλαδή και η Εκκλησία απούσα διότι δεν μπορεί να είναι παρούσα με ιερωμένους σεξουαλικά ανώμαλους ή κλέφτες όπως αποδείχθηκε πέρυσι πρόπερσι με ιερείς και επισκόπους της Αρχιεπισκοπής της Αμερικής. 
Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι στην Ελληνοορθόξη Εκκλησία πολλά έχουν ιεραρχηθεί λάθος και ότι έπαψε πια να είναι το αποκούμπι του Έλληνα. Δεδομένης της ανικανότητας και ανεπάρκειας του πολιτικού κόσμου ο ελληνικός λαός δεν βρίσκει αρωγό την Εκκλησία η οποία πλέον περιορίζεται στην φιλανθρωπία με όσο το δυνατόν περισσότερες φανφάρες, όταν την αφήνουν οι εξωεκκλησιαστικές της υποθέσεις όπως είναι η συμμετοχή της στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας πχ. Εκτός πια και αν η διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι το πρωτεύον θέμα της Ιεραρχίας.
Είμαι επίσης από εκείνους που πιστεύουν ότι  με  αρχιεπίσκοπο Αθηνών τον Ιερώνυμο και με πατριάρχη τον Βαρθολομαίο πολλά δεινά μας περιμένουν σαν ελληνορθόδοξο λαό. Το κενό που άφησαν  οι μακαριστοί Χριστόδουλος και  Δημήτριος δύσκολα θα αναπληρωθεί.

«Ήπειρος, η πατρίδα μας» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: