Σελίδες

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Χρόνια πολλά ΜΗΤΕΡΑ. Χρόνια πολλά ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ....

Η γιορτή της μητέρας σήμερα. Όχι κάποιας συγκεκριμένης αλλά η γιορτή της έννοιας,  της ιδέας, του φαινομένου, του θαύματος που λέγεται μητέρα. Παντού στην φύση.
Έχω την εντύπωση ότι ένας άνδρας πολύ δύσκολα μπορεί να εξωτερηκευθεί και να εκφράσει τα συναισθήματά του μιλώντας για κάτι που δεν μπορεί να «νιώσει» και αυτό που μπορεί να πει είναι ότι απλά μένει εκστατικός μπροστά σ' αυτό που εκδηλώνεται στην μονόδρομη σχέση μητέρας - παιδιού θέλοντας να πω ότι το μεγαλείο αυτής της εκδήλωσης μπορεί και να μην έχει την ίδια ένταση εκδήλωσης αισθημάτων- συναισθημάτων στην σχέση παιδιού - μητέρας.
Θέλω να πω επίσης ότι και μια γυναίκα δεν μπορεί να αισθανθεί αυτό το μεγαλείο αν δεν γίνει η ίδια μητέρα. Διάβασα προ μηνών δηλώσεις  μιας διάσημης ηθοποιού, δεν θυμάμαι ποια είναι αλλά θυμάμαι τα λόγια της, που βγαίνοντας  από την κλινική όπου είχε γεννήσει δήλωσε: «... ποτέ δεν φανταζόμουν τον πλούτο των συναισθημάτων που θα με κατέκλυζαν αντικρύζοντας για πρώτη φορά το παιδί μου...». 
Αλήθεια, πόσο πλούσια μπορεί να είναι μια γυναίκα που δεν έγινε μητέρα; Άσε που δεν μπορούμε εμείς οι άνδρες να καταλάβουμε πόσο φτωχοί είμαστε γιατί , σε αντίθεση με την οποιαδήποτε γυναίκα,  δεν θα μπορέσουμε ποτέ να νιώσουμε έτσι. 
Δεν ξέρω! Ίσως έτσι πρέπει για να υπάρχει ισορροπία στην φύση. 
Χρόνια πολλά ΜΗΤΕΡΑ. Χρόνια πολλά ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ....

«Ήπειρος, η πατρίδα μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: