Σελίδες

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Γκάλης

Picture 0 for Αποθέωση του ανεπανάληπτου Νίκου Γκάλη

Μετά από 19 χρόνια ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών, Νίκος Γκάλης, τιμήθηκε όπως έπρεπε! 
 
Ο «γκάνγκστερ» αποθεώθηκε από πρώην προπονητές, συμπαίκτες, αντιπάλους αλλά και τους 6.000 φιλάθλους του Άρη που γέμισαν κάθε γωνιά του «Αλεξανδρείου Μελάθρου». 
 
Οι «κιτρινόμαυροι» χειροκρότησαν θερμά τόσο τον Μπάνε Πρέλεβιτς, όσο και τον Παναγιώτη Φασούλα, δύο σπουδαίους αντιπάλους του «αυτοκράτορα» στις ιστορικές μάχες με τον ΠΑΟΚ τη δεκαετία του 1980.

Διαβάστε την εξέλιξη της τιμητικής εκδήλωσης:

Η στιγμή που όλοι περίμεναν ήρθε! Η φανέλα με το νούμερο 6, την οποία και υπέγραψε ο «γκάνγκστερ» στον ουρανό του γηπέδου, πλάι στα 21 λάβαρα που αντιπροσωπεύουν τους τίτλους του «αυτοκράτορα»!
 

 
 
Όλοι οι παίκτες των «κιτρινόμαυρων» φορούν φανέλες με το νούμερο 6 και το όνομα του Νίκου Γκάλη.
 
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, τόνισε: «Ο Νίκος Γκάλης πήρε την θέση που του αξίζει στην ομάδα. Εμείς θέλαμε να αποκαταστήσουμε την ιστορία και ξεκινήσαμε από το Νίκο Γκάλη. Έπρεπε ένα λάθος που συνέβαινε, να κλείσει… Την απάντηση την δίνουμε εμείς οι ίδιοι απόψε εδώ».
 

 
 
Ο Υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, διάβασε μήνυμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο οποίο ανακοινώθηκε πως η σάλα του «Αλεξανδρείου Μελάθρου» θα μετονομαστεί σε «Nikos Galis Hall»! 
 
Η Λιμόζ επικράτησε του Άρη 71-64 στο ένα δεκάλεπτο που παίχθηκε. Αξίζει να σημειώσουμε πως το σκορ είναι τόσο υψηλό καθώς το ταμπλό έγραφε με την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης 50-50. 
Ο «γκάνγκστερ» πραγματοποίησε το τζάμπολ της φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα στον Άρη και τη γαλλική Λιμόζ του Παναγιώτη Γιαννάκη, την ώρα που οι φίλαθλοι φώναζαν το ιστορικό σύνθημα «Άρη θυμήσου, πριν λίγα χρόνια...»
Ο Νίκος Γκάλης πήρε τη μπάλα από τον Φιλίππου και έκανε διάφορες ντρίμπλες και ...ζογκλερικά, την ώρα που αποθεωνόταν από 6.000 φιλάθλους του Άρη. Μάλιστα γύρισε τη μπάλα στο δάχτυλο του, μία χαρακτηριστική κίνηση του κορυφαίου Έλληνα αθλητή! 

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή από όταν κρεμάει τη φανέλα του η αγαπημένη ομάδα του. Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ, κανείς δεν μπορεί να διακριθεί μόνος του. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και τη διοίκηση του Άρη. Πιο πολλά στον κόσμο μας που μας έδωσε φτερά», είπε ο Νίκος Γκάλης στη συνέχεια. 
«Σας αγαπώ πολύ, σας αγαπώ! Αυτό είναι το σπίτι μου και αυτή η οικογένειά μου. Είναι η πρώτη φορά που νιώθω έτσι από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου. Είμαι τόσο συγκινημένος», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Γκάλης ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, την ώρα που οι κάμερες «σημάδευαν» τη γυναίκα και την κόρη του στα επίσημα του γηπέδου. 
Μετά από πολλά χρόναι το «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο» δονείται από το ιστορικό σύνθημα «τι την έκανε τη μπάλα ο θεός», την ώρα που ο Νίκος Γκάλης δακρύζει από συγκίνηση. 
 

 
 
«Είσαι θεός, είσαι θεός, είσαι θεός μοναδικός» φωνάζουν οι 6.000 εκστασιασμένοι φίλαθλοι του Άρη. 
 
«Νίκος Γκάλης οε, οε, οε» είναι το σύνθημα που δονεί το «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο» την ώρα που ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών κάνει την εμφάνιση του στο παρκέ!  
 
Πριν από λίγα λεπτά έγινε η παρουσίαση τόσο της Λιμόζ, όσο και του Άρη μεταξύ των οποίων θα διεξαχθεί φιλική αναμέτρηση. 
 
Ζεστά υποδέχθηκαν και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς οι φίλαθλοι του Άρη ο οποίος είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι μεγάλη τιμή που ήρθα εδώ για να τιμήσω τον Γκάλη. Απλά προσπαθούσαμε να παίξουμε άμυνα απέναντι του».
 
Ο Όντι Νόρις, ο οποίος έχει βαφτίσει το παιδί του Νίκο, ανέφερε: «Πάντα εκτιμούσα τον Γκάλη για αυτά που είχε πετύχει. Μετά από ένα παιχνίδι του Άρη με την Μπαρτσελόνα του είπα "βάφτισα τον γιο μου Νίκο προς τιμήν σου"».
 
Από την πλευρά του ο Στόγιαν Βράνκοβιτς: «Τους αγαπώ όλους! Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για τον Νικ. Έπαιξα μαζί του και απέναντι του. Ήμουν πολύ περήφανος που έπαιξα στον Άρη με τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γκάλη».
 
Ο Γιώργος Σιγάλας που τίμησε τη φανέλα του «αυτοκράτορα» για τέσσερα χρόνια είπε: «Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε». 
 
Ένας από τους κορυφαίους Κροάτες καλαθοσφαιριστές, ο Ντίνο Ράτζα, είπε:«Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Σίγουρα είναι ένας τεράστιος παίκτης. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Κανείς δεν είναι σαν τον Ντράζεν Πέτροβιτς, αλλά ήταν εξαιρετικός».
 
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Νίκο Γκάλη. Μεγάλος άνθρωπος και μεγάλος αθλητής», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αργύρης Καμπούρης. 
 
Άλλος ένας σπουδαίος αντίπαλος του Νίκου Γκάλη ο οποίος και χειροκροτήθηκε από όλους, Παναγιώτης Φασούλας, είπε: «Είμαι σε ένα γήπεδο που έχω περάσει έντονες στιγμές, αγάπης και λύπης. Εύχομαι στον κόσμο του Άρη να ξαναζήσει τέτοιες στιγμές».
 
Αυτή τη στιγμή στο παρκέ του γηπέδου βρίσκονται οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1987 οι οποίοι και αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους. 
 

 
 
Ο συμπαίκτης και φίλος του «γκάνγκστερ», Παναγιώτης Γιαννάκης, με τον οποίο κατάφεραν να δημιουργήσουν μία ανεπανάληπτη αυτοκρατορία εντός της χώρας δήλωσε φανερά συγκινημένος, υπό το άκουσμα «Εσύ Γιαννάκη πάρ' τους τα μυαλά κι εσύ Γκάλη το κεφάλι»: «Εκ μέρους όλων των παιδιών θέλω να πω ότι κάνατε το μπάσκετ ελκυστικό σε όλη την Ευρώπη. Σας ευχαριστούμε πολύ. Νίκο ευχαριστούμε».
 
Από την πλευρά του ο Στιβ Γιατζόγλου έκλεψε την παράσταση με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο λέγοντας: «Είμαστε εδώ για να τον τιμήσουμε και να του πούμε ευχαριστώ. Ευχαριστώ που έτρωγα 50 πόντους στην μούρη, τέλος πάντων, το ξέχασα». 
 
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Νίκου Γκάλη στα παρκέ, Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από τους φιλάθλους του Άρη που γέμισαν κάθε άκρη του γηπέδου είπε: «Δεν σκέφτηκα ούτε ένα δευτερόλεπτο αν θα αποδεχόμουν την πρόσκληση». 
 

 
 
Ο Υφυπουργός αθλητισμού και πρώην προπονητής των «κιτρινόμαυρων», Γιάννης Ιωαννίδης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Άρης κατάφερε να επιδράσει κοινωνικά στην πόλη. Όλοι έκλειναν τα μαγαζιά τους την Πέμπτη το βράδυ. Εδώ είμαι σαν προπονητής. Δυστυχώς αργήσαμε να τον τιμήσουμε και από τον Άρη και από την πολιτεία»
 
Στο ξεκίνημα της τιμητικής εκδήλωσης από το παρκέ του «Αλεξανδρείου Μελάθρου» πέρασαν πρώην προπονητές, συμπαίκτες και αντίπαλοι του κορυφαίου Έλληνα αθλητή οι οποίοι είχαν να πουν μόνο καλά λόγια. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: