Σελίδες

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Εμπρός της γης οι χασικλωμένοι, της κάνναβης οι σκλάβοι εμπρός, εμπρός!


Αν θεωρούσα  ως επαναστατική πράξη τον εορτασμό της "Ημέρας Παγκόσμιας Δράσης για την αποποινικοποίηση της Κάνναβης" (σημ, οι "παγκόσμιες ημέρες"  βρισκονται  καταχωρημένες στο  εορτολόγιο  της Νέας Εποχής στον ΟΗΕ),  θα πρότεινα   στους  τιμώντες  αυτήν την ημέρα  και διοργανωτές  του  "9ου αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ Αθήνας"  και καταληψίες ("συλλογικότητες" τους λένε τώρα) του  πρώην κάμπινγκ Βούλας, να  υιοθετήσουν  ως την δική τους  "διεθνή"  το γνωστό ποίημα του  Βάρναλη διασκευσμένο .και καταλλήλως προσαρμοσμένο στις δικές τους "ανάγκες"  και στην δική τους αίσθηση της πραγματικότητας.

Αναφέρομαι στην είδηση  που  μου ήλθε στο ηλεκτρονικό  μου ταχυδρομείο ως "ενημερωτικό e-mail"  απο το  Vima on line και η οποία αναφέρεται  εν ολίγοις  στο 9ο αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ  που θα γίνει στις 10-11 Μαΐου στον χώρο του πρώην κάμπινγκ Βούλας.

Θα περίμενα  να διαβάσω στην είδηση,  ότι  αυτό  το  "φεστιβάλ"  γίνεται  υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Οικονομικών , ή έστω  ότι χρηματοδοτείται  από κάποιο  πρόγραμμα των ΕΣΠΑ (αυτό για να είμαι ειλικρινής  δεν το αποκλείω) , αφού  για  να  μην νοιώσεις  στο πετσί σου τις συνέπειες  αυτής της κατοχής  θα πρέπει  ή να είσαι σε κώμα  ή να είσαι διαρκώς χασικλωμένος.

Οι "συλλογικότητες"  και οι "οργανώσεις"  που συμμετέχουν  σε αυτό  το  πανηγύρι- μαγάρισμα κάθε   κοινωνικού αγώνα  για  δικαιοσύνη , ελευθερία, ισότητα , αξιοπρέπεια , δημοκρατία , είναι  από εκείνες  που  χρόνια  τώρα  προσπαθούν να  μας πείσουν  όλους, ότι   η λέξη "ζωή" και η λέξη  "επιβίωση"  έχουν ακριβώς  την ίδια  έννοια, πράγμα  που , ας μην το ξεχνάμε,  κηρύττουν καθημερινά  , με τον δικό τους τρόπο , όλοι  οι  εθελόδουλοι και δωσίλογοι  της  ευρωατλαντικής νεοταξικής  συμμορίας που...

μας τυραννούν  είτε  απ τα κυβερνητικά  έδρανα είτε  από εκείνα  της  δήθεν  αντιπολίτευσης.

Αν λοιπόν  είσαι απελπισμένη  γιατί  δεν έχεις  ούτε δεκάρα  να πάρεις  γάλα  στο μωρό σου , .αν αναστενάζεις και κλαίς κρυφά  γιατί θα  πεινάσει  η οικογένειά σου , γιατί  θα σου κόψουν όπου νάναι το ρεύμα , γιατί θα σου πάρουν το σπίτι  που έφτυσες  αίμα για κτίσεις, αν πάλι είσαι απο εκείνους  που έβαλαν  αγγελία  πως  πουλάνε το νεφρό τους, αν είσαι  άστεγος  και  βολοδέρνεις  σαν ζητιάνος, τότε  δεν  έχεις  παρά  να πάς  σε αυτό το φεστιβάλ  και  να κοιτάξεις  στα  μάτια   αυτούς  που  σε ξέχασαν , αυτούς  που χθές  σου μιλούσαν  για κινήματα  αγανακτισμένων  και  "επαναστάσεις" , αυτούς  δηλαδή  που  σήμερα   επαναστατούν  όχι  για το δίκιο , όχι  την  δημοκρατία , όχι  για  τους  ανέργους  και όλους τους άλλους  καταδικασμένους  σε αργό  και βασανιστικό θάνατο, όχι για  την χαμένη  χωρίς  να πέσει  τουφεκιά  εθνική μας κυριαρχία, αλλά  για το  δικαίωμα   στην μαστούρα.

Τέλος θέλω  να ρωτήσω  τους  συμπατριώτες μου που ανήκουν  στο ΚΚΕ (το οποίο πρός τιμήν του  εναντιώθηκε στην  απόπειρες  του  Παπανδρέου να  αποποινικοποιήσει το χασίς): Τουλάχιστον  τώρα  έχετε καταλάβει  ποιό είναι πράγματι  το  "όπιο του λαού";
Εμπρός της γης οι χασικλωμένοι
της κάνναβης  σκλάβοι εμπρός εμπρός
Το δίκιο από το τσιγαριλίκι  βγαίνει
σαν ντουμάνι  σαν καπνός.
Φτάνουν πια της σκλαβιάς τα χρόνια
όλοι εμείς οι μαστούρηδες  της γης
που ζούσαμε στην καταφρόνια
θα γίνουμε το παν εμείς.

Παραθέτω  πιό κάτω  τον κατάλογο  με τις  "συλλογικότητες" που  συμμετέχουν σε αυτό το φεστιβάλ  της  ξέφτίλας και της  περιφρόνησης  του αληθινού  πόνου  των  Ελλήνων καθώς επίσης  και  απόσπασμα απο το  άρθρο  του vima on line:

Το 9ο αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ στηρίζουν οι:
Ηλιόσποροι, Κενό Δίκτυο, ENCOD, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), ΟΚΑΝΑΣύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων keli.gr, Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινο Ινστιτούτο, Νέοι Πράσινοι, Επιτροπή δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑΝεολαία ΣυνασπισμούΑΚΟΑ,Φιλελεύθερη Συμμαχία (Βαλιανάτος κλπ), Act Up Drase Hellas, Εφημερίδα Εποχή, Περιοδικό Ζενίθ, Φίλοι του Ανθρώπου, Dubwise HiFi, Rastavibe, 1 Step Forward, Natural High Family, Sub'n'Dub, Funxion, Creative Space, Urban Danja, One Love Reggae Ideas, Reggae.Gr, Freeze Mag/ It Shop, Akida promo, Trifilo.Gr Web Radio, Greek Cannabis Society, Cannabishellas.com, Tzivana.gr, 420.gr, Seeders, "Ektos zonis" radio & reggae magazine. 


Το φεστιβάλ όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών έχει την υποστήριξη της  Ανοιχτής Συνέλευσης του Αυτοδιαχειριζόμενου Κάμπινγκ Βούλας και γίνεται με  τη συνεργασία του Δήμου Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης. 
Στον χώρο του κάμπινγκ κατά την διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ θα λειτουργήσει επίσης αγορά προϊόντων από τους διοργανωτές. 

Τα έσοδα από την αγορά και από τις καντίνες που θα τοποθετηθούν μέσα και έξω από το κάμπινγκ, όπως μας δήλωσαν, θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των εξόδων της διοργάνωσης και την χρηματοδότηση και άλλων συναυλιών κατά την διάρκεια του καλοκαιριού στην παραλία του κάμπινγκ.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμο, ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Σπύρος Πανάς δήλωσε άγνοια για το συγκεκριμένο φεστιβάλ αναφέρoντας ότι δεν έχει καμία ενημέρωση από τους διοργανωτές.
Μετά από τα παραπάνω τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι τα εξής:

Από που έχουν πάρει άδεια για να διοργανώσουν αυτό το διήμερο φεστιβάλ στο χώρο του κάμπινγκ; 
Πώς θα αντιδράσουν όλοι αυτοί που πέρυσι διερήγνυαν τα ιμάτιά τους για την ησυχία των πολιτών της Βούλας όταν είχε αναγγελθεί η συναυλία του Χατζηγιάννη στην Α' πλαζ της Βούλας; 
Ποιος έδωσε το δικαίωμα στους "εθελοντές" να διαχειρίζονται κατ' αυτόν τον τρόπο τον συγκεκριμένο  χώρο;
Μετά από αυτό το γεγονός,  θα μπορεί ο καθένας να διοργανώσει  ότι θέλει στο όνομα της επανάκτησης του "δημόσιου χώρου".   
Να σημειώσουμε ότι το περυσινό αντίστοιχο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο χώρο του αεροδρομίου του Ελληνικού, με την υποστήριξη του δήμαρχου του ΣΥΡΙΖΑΧρήστου Κορτζίδη συγκεντρώνοντας αρκετές χιλιάδες επισκεπτών.
 
Δυστυχώς όμως η εκδήλωση σημαδεύτηκε από επεισόδια και συμπλοκές ανάμεσα στους παρευρισκόμενους. Αξιοσημείωτο είναι ότι μια μερίδα των συμμετεχόντων έβγαλε τα "απωθημένα" της καταστρέφοντας ένα νηπιαγωγείο για άτομα με ειδικές ανάγκες κάνοντας επίσης πλιάτσικο σε αρκετές αίθουσες που χρησιμοποιούνται από τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολής στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: