Σελίδες

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Οι ηλίθιοι έχουν τους δικούς τους νόμους. Ο Γ. Α.Παπανδρέου σκέφτεται να ιδρύσει νέο κόμμα!


Ξεκαθαρίζω ευθύς εξ αρχής, και προς άρση κάθε παρεξηγήσεως, ότι ο τίτλος της ανάρτησης αφορά δύο τελείως διαφορετικά θέματα που υπέπεσαν στην αντίληψή μου μόλις χθες και θέλησα να τα αναφέρω ταυτόχρονα. Δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους   και μόνο κακοήθεις με πονηρά μυαλά θα μπορούσαν να κάνουν τον οποιοδήποτε συσχετισμό.
Το πρώτο αφορά το βιβλίο  του καθηγητή Οικονομικής Ιστορίας Κάρλο Τσιπόλα «Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας», μετάφραση Γιάννου Πολυκανδριώτη, εκδόσεις Κέδρος, που πούλησε μέχρι τώρα οκτώ εκδόσεις. Κατά τον Τσιπόλα υπάρχουν πέντε «νόμοι» της ανθρώπινης ηλιθιότητας. Πρώτον, πάντοτε και αναπόφευκτα όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλιθίων μέσα σε έναν πληθυσμό. Δεύτερον, η πιθανότητα κάποιος να είναι ηλίθιος είναι ανεξάρτητη από τη χαμηλή ή υψηλή επίδοσή του σε οποιονδήποτε τομέα. Επιπλέον, το ποσοστό των ηλίθιων είναι το ίδιο σε κάθε κοινωνική ομάδα. Οπως λέει ο Τσιπόλα, υπάρχουν ηλίθιοι τόσο μεταξύ στρατηγών όσο και μεταξύ καθηγητών πανεπιστημίου. Τρίτον, ηλίθιος είναι όποιος προκαλεί ζημιά σε άλλον άνθρωπο ή σε ομάδα ανθρώπων χωρίς να ωφεληθεί τίποτε ή παρ' ότι ζημιώνεται ο ίδιος. Τέταρτον, οι μη ηλίθιοι πάντοτε υποτιμούν τις ζημιογόνες δυνατότητες των ηλίθιων. Ξεχνούν ότι ο συγχρωτισμός με ηλίθιους
αποδεικνύεται ένα ηλίθιο λάθος. Και πέμπτον, οι πιο επικίνδυνοι άνθρωποι στον κόσμο είναι οι ηλίθιοι. Μάλιστα ο Τσιπόλα διατείνεται ότι οι ηλίθιοι είναι ομάδα πιο ισχυρή από τη Μαφία και το «στρατιωτικό - βιομηχανικό πλέγμα» (το ΒΗΜΑ) και ότι  η ηλιθιότητα ανταποκρίνεται μάλλον σε άτομα που όχι μόνο ζημιώνουν άλλα άτομα, αλλά καταφέρνουν να βλάψουν και τον εαυτό τους. Πρόκειται για ένα είδος υπερ-ηλιθίων....(Enet.gr)
Το δεύτερο και συγκλονιστικό, είναι ότι ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου σκέφτεται να επανέλθει δριμύτερος στα πολιτικά πράγματα της χώρας και η  μεγάλη μας χαρά δεν περιγράφεται! Στενοί συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού, τού εισηγούνται να προχωρήσει σε μία ανεξάρτητη κίνηση- είτε κίνημα είτε φορέα προβληματισμού- προκειμένου να καταστήσει σαφή την διαφοροποίηση του από το ΠΑΣΟΚ του διαδόχου του. 
Όπως αναφέρουν τα «Επίκαιρα», ο Γ. Παπανδρέου, παρότι το σκέφτεται, κρατά κλειστά τα χαρτιά του. 
Θεωρεί ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δικαιωθεί για τις επιλογές του, για τις οποίες άδικα κατηγορήθηκε, διαβεβαιώνει ότι δε θα γίνει εξιλαστήριο θύμα κανενός, ενώ διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά ενόψει διαδοχής. 
Όπως επίσης αναφέρει σχετικά η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, τον τελευταίο καιρό, στις διαλέξεις του ανά την υφήλιο ο αγαπητός μας "Γιωργάκης" έχει υιοθετήσει ρητορική ρήξης με την τρόικα και το ΔΝΤ, ενώ επικρίνει για καθυστερήσεις τους ηγέτες της Ε.Ε.
Κατά το Defencenet.gr απώτερος σκοπός του είναι να επανασυγκολλήσει τα "συντρίμμια" του μεσαίου χώρου, ενώ τους τελευταίους μήνες δεν έχει κάνει δηλώσεις στήριξης της πολιτικής που ακολουθείται από την κυβέρνηση του Α. Σαμαρά για να προλειάνει το έδαφος για να κινηθεί αντιμνημονιακά. 


«Ήπειρος, η πατρίδα μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: