Σελίδες

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Βγάλτε τον σκασμό, επιτέλους!

Γράφει ο Κώστας Δημ.Χρονόπουλος

Εδώ και χρόνια έχει υποβαθμιστεί το Κοινοβούλιο με (συν)ευθύνη όλων των ΕΘΝΟΓΟΝΕΩΝ

Όχι ότι συμμετέχουν συνολικά, σε ύβρεις προπηλακισμούς, στους οποίους συστηματικά επιδίδονται κάποιοι εξ αυτών. Αλλά επειδή – οι υπόλοιποι – δεν αντιδρούν. Δεν παίρνουν μέτρα απομόνωσης, αποπομπής, εκείνων που με τη συμπεριφορά τους αμαυρώνουν / ακυρώνουν τη λειτουργία του θεσμού. 

Κάποτε, τ. Πρόεδρος της Βουλής –και όχι μόνο – είχε μιλήσει για: «χαμαιτυπείο», «οίκο ανοχής», συναδέλφους με τους οποίους ντρέπεται να συνυπάρχει! 

Τίποτα δεν άλλαξε. Μάλιστα ο ίδιος συνεχίζει, μέχρι σήμερα, να συναγελάζεται / συνευρίσκεται μαζί τους, όπως και πριν (!). 

Είναι απορίας άξιον, αλλά και βαθύτατα απογοητευτικό το φαινόμενο της αδιαφορίας, ανοχής, των καθ’ ύλην αρμοδίων έναντι των ανάρμοστων συμπεριφορών μερικών θαμώνων του Κοινοβουλευτικού χώρου. 

Τι κάνει ο κος Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Οι Αρχηγοί των κομμάτων, ο πρόεδρος της Βουλής, οι Αντιπρόεδροι, τα κόμματα; 

Πόσους επέπληξαν;

Ποιούς διέγραψαν; 

Γιατί τόση (Συντεχνιακή;) κατανόηση για τους συναδέλφους, του πολιτικού κατεστημένου; 

Είναι λυπηρό να μην αντιλαμβάνονται τις τραγικές συνέπειες του (εξ)ευτελισμού της Βουλής. 

Είναι δε ανατριχιαστικό, αν, ενώ το αντιλαμβάνονται, το θεωρούν ως έλασσον (με προδήλως μείζον, το κομματικό κόστος από τυχόν λήψη μέτρων). 

Μέχρι τώρα οι αντεγκλήσεις και οι αντιπαραθέσεις περιορίζονταν σε: σπόντες, υπονοούμενα, επιδερμικές αναφορές στο παρελθόν, εξυπνακισμούς και χαζοευφυολογήματα πολιτικομιντιακού βεληνεκούς. 

Εικόνα συνηθισμένη γραφικών τύπων που τους έστειλαν στο Κοινοβούλιο οι χαβαλέδες ψηφοφόροι. 

Τελευταία όμως παρατηρούνται ανησυχητικά κρούσματα. 

Το παιχνίδι σκληραίνει /αγριεύει. 

Πέραν της αηδιαστικής χυδαιολογίας, εκτοξεύονται απειλές και (φραστικές, επί του παρόντος)…. εκτελέσεις (!). 

Ξύνονται παλιές εμφυλιοπολεμικές πληγές και χύνεται άφθονο κομματικό αλάτι σε αυτές (!!!). 

Ξεθάβονται μίση και πάθη του τότε, ίσως για να επιλυθούν προβλήματα του σήμερα (!). Και για να κάνουν καριέρα πολιτικού, αστεία πρόσωπα. 

Σταχυολογώ ενδεικτικά τινά : από βουλευτικές… «απόψεις»: 

Άλλος μιλάει για λιντσαρίσματα (!). 

Άλλη απειλεί με κρεμάλα στους προδότες (!). 

Συντρόφισσα αναφέρεται σε κατοχική κυβέρνηση που συνεχίζει τον ρόλο των χαφιέδων. 

Άλλοι μιλούν για Ακροδεξιά / Φασιστική Συγκυβέρνηση. 

Κάποιος αναμιγνύει τα γεννητικά του όργανα στο «διάλογο». 

Ενώ λάβρος πατριώτης αναφέρεται σε… γουναράδικα και στον Άρη. 

(Σ.Σ Όπως το πάνε, ναι μεν δεν βλέπω να αναβιώνουν οι πάγκοι των γουναράδων και οι γούνες, αλλά – σίγουρα -  θα επέμβει (πρέπει) η Δικαιοσύνη και θα έχουμε «γουνάκια». Τα θυμάστε;) 

Ελπίζω ότι θα συγκινηθούν οι «Αρμόδιοι» και θα προστατεύσουν τους νέους / εφήβους από τις καθιερωμένες επισκέψεις τους στη Βουλή! 

Είναι προφανές ότι ορισμένοι χρησιμοποιούν το κοινοβούλιο ως εφαλτήριο προσωπικής ή – και – κομματικής προβολής / αναρρίχησης. 

Δυστυχώς αβαντάρονται και προβάλλονται -  επειδή  πουλάνε - από τα τηλεοπτικά  ΜΜΕκμαυλισμού. Για οικονομικό όφελος καλούνται στα τηλεπάνελς ώστε να διαπαιδαγωγήσουν το πανελλήνιο (!). Ντροπή! 

Υ.Γ1Η προσέλκυση ενδιαφέροντος θα μπορούσε να γίνει με πιο ακίνδυνο για τη Χώρα τρόπο όπως : 

Να επιτραπεί – σε εκείνους που το επιθυμούν  - η αδαμιαία περιβολή εντός (ή και εκτός) Κοινοβουλίου ώστε όλοι (εκόντες, άκοντες) να τους προσέξουν! 

Παράλληλα θα δείξουμε πως – επιτέλους προοδεύουμε και αλλάζουμε… οίκους: από τον «Οίκο (Ε)νοχής, θα περάσουμε στον «οίκο μόδας» και στη συνέχεια στην «Πασαρέλα Αδαμιαίας Περιβολής». Λίγη φαντασία χρειάζεται και γούστο! 

Υ.Γ2  Άρχισαν τα όργανα: τσιράκια /φερέφωνα «αριστερών άκρων» προπηλάκισαν Υπ/γο όταν επισκέφτηκε Νοσοκομείο με σύνθημα: ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ». Αλληλοκατηγορούνται τα άκρα και οι μεν εκτοξεύουν το παραπάνω ενώ οι άλλοι το «Στο Βίτσι και στο Γράμμο σας βάλαμε στην άμμο». 

Η ανάξεση πληγών και η ανταλλαγή εμφυλιοπολεμικών πυροτεχνημάτων μέσα στο Κοινοβούλιο πέρασε έξω στο κοπάδι (!).Επικίνδυνο!!! 

Τώρα τι θα κάνουμε; Θα συνεχίσουμε, μέχρις ότου αναβιώσουμε – στην πράξη πλέον – τον εμφύλιο αλληλοσπαραγμό – μετά περίπου 70 χρόνια; 

Πρέπει (εμείς) να τους επιβάλλουμε: 

Τον (εθνοφελή) Σ κ α σ μ ό ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: