Σελίδες

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Βρομεροί λαοί, βρομερές θρησκείες...

Ο Ραβίνος Άαρον Μοςς (rabbi Aaron Moss) διδάσκει Καμπάλα, Ταλμούδ και πρακτική του Ιουδαϊσμού στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Σε ερώτηση που του υποβάλεται σχετικά με το αν ο Ιουδαϊσμός απαιτεί να είμαστε ευγενικοί με τα ζώα και αν, ως εκ τούτου, πρέπει να είμαστε χορτοφάγοι απαντά:

«Σέβομαι πολύ όσους επιλέγουν να μην τρώνε κρέας από ευαισθησία απέναντι στα ζώα και λένε ότι αυτό συμβαδίζει με τις απόψεις του Ιουδαϊσμού (αν και όλοι συμφωνούν ότι επιτρέπει την κατανάλωση κρέατος).
Υπάρχει όμως και άλλη οπτική γωνία, πιο πνευματική, που μας δείχνει ότι η κατανάλωση κρέατος δεν είναι μόνο η ικανοποίηση μιας ανθρώπινης επιθυμίας, αλλά έχει και ιερό σκοπό. Το Ταλμούδ μας διδάσκει... Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό πλάσμα με ελεύθερη βούληση....  Όταν χρησιμοποιούμε την ελευθερία μας με καλό, δίκαιο και ανιδιοτελή τρόπο, τότε είμαστε η ανώτερη μορφή ζωής και όλο το υπόλοιπο δημιούργημα βρίσκεται εκεί για να μας υπηρετεί. Ως εκ τούτου, τρώγοντας άλλα πλάσματα, στην πραγματικότητα, τα υψώνουμε σε μέρη που δεν θα μπορούσαν ποτέ να φτάσουν από μόνα τους.
Για παράδειγμα, εάν εγώ φάω μια τομάτα και στη συνέχεια χρησιμοποιήσω την ενέργεια που μου έδωσε για να κάνω μια καλή πράξη, τότε η τομάτα συμμετέχει στη δράση μου κάνοντας τον κόσμο καλύτερο. Αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να το κάνει από μόνη της.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον ο Ιουδαϊσμός δεν θεωρεί βίαιη την κατανάλωση ζώων ως τροφή. Στην πραγματικότητα, βίαιο θα ήταν τον αντίθετο διότι αν δεν τρώγαμε τα ζώα θα τους κλέβαμε την ευκαιρία να υπηρετήσουν έναν ανώτερο σκοπό (εκτός φυσικά αν συντρέχουν λόγοι υγείας).... Εάν θεωρείτε το φυσικό κόσμο ως μοναδική πραγματικότητα, τότε έχετε δίκιο να νιώθετε ένοχοι όταν καταναλώνετε άλλες μορφές ζωής. Αλλά αν θεωρείτε πραγματικό τον πνευματικό κόσμο, τότε ακόμα και το φαγητό μπορεί να γίνει άγιο».
Σοφά λόγια και θα μπορούσε να εκφραστεί με τον ίδιο τρόπο τόσο ο αρχαίος Έλληνας όσο και κάθε σημερινός καλός Χριστιανός. Έλα όμως που ο ραβίνος Μοςς δεν
μας εξηγεί εκείνο που είναι κοινός διαθρησκευτικός τόπος ότι δηλαδή,  τόσο ο Θεός των Εβραίων όσο και των Μουσουλμάνων σιχαίνονται το χοιρινό και απαγορεύουν βίαια την κατανάλωσή του, λες και δεν το δημιούργησαν αυτοί, με αποτέλεσμα να του στερούν την δυνατότητα «να υπηρετήσει έναν ανώτερο σκοπό» και να συμμετάσχει και αυτό στην καλυτέρευση του κόσμου.
Βασικά, όλες οι θρησκείες έχουν την τάση να ορίζουν διαιτητικούς κανόνες και απαγορεύσεις, όμως φαίνεται ότι η αρχαιότερη και πιο δυνατή από αυτές τις εμμονές έχει να κάνει με το μίσος προς το «ακάθαρτο γουρούνι», που πρώτη φορά εκδηλώθηκε στην αρχαία Ιουδαία. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με πολλές αρχαίες πηγές, οι πρώτοι Σημίτες αποστρέφονταν και ταυτόχρονα  ευλαβούντο τον χοίρο, μια σύγχυση ανάμεσα στο ιερό και το ανόσιο που απαντάται σε πολλές θρησκείες. 
Ο φόβος προς το χοιρινό «κληρονομήθηκε» και κυρίευσε ολόκληρο τον σημιτικό κόσμο. Είναι αλήθεια ότι τα χοιροστάσια είναι βρομερά και άθλια, αλλά δεν φταίνε τα γουρούνια γι' αυτό. Αν τους δώσεις χώρο, τα ευφυή αυτά ζώα θα μείνουν καθαρά, θα οργανώσουν κοιτώνες και οικογένειες και θα αναπτύξουν κοινωνικές σχέσεις. Θα ήταν ανούσιο να αναρωτηθεί κανείς πώς μπορεί ο σχεδιαστής των πάντων να επινόησε ένα τέτοιο πλάσμα, και έπειτα να διέταξε το ανώτερο θηλαστικό να το αποφεύγει και να το μισεί. Αυτό μας λέει ότι δεν είναι τα ζώα ακάθαρτα αλλά το μυαλό και συνακόλουθα, οι θρησκείες των Εβραίων και των Μουσουλμάνων και την ίδια πορεία θα ακολουθούσε και ο Χριστιανισμός αν δεν συναντούσε το ελληνικό μεγαλείο. Ναι, και οι Ινδουϊστές δεν τρώνε τις αγελάδες αλλά όχι γιατί τις σιχαίνονται αλλά γιατί τις θεωρούν ιερές και η διαφορά είναι μεγάλη.
Από την άλλη κάποιοι πολιτισμένοι βάρβαροι στο Άινταχο των «πολιτισμένων βάρβαρων» ΗΠΑ κατασκευάζουν σφαίρες που στα συστατικά τους περιέχουν και χοιρινό, ειδικά για μουσουλμάνους τρομοκράτες, ώστε να τους στέλνουν κατευθείαν στην κόλαση (!!!!)  Βέβαια η ιδέα με τις γουρουνίσιες σφαίρες δεν είναι και τόσο πρωτότυπη ιστορικά: Στη μεσαιωνική βάρβαρη Ευρώπη της Ιεράς Εξέτασης, εξανάγκαζαν με την απειλή του θανάτου πρώην Εβραίους και Μουσουλμάνους, που θεωρούνταν ύποπτοι για μη ειλικρινή μεταστροφή στον χριστιανισμό, να δοκιμάζουν χοιρινό κρέας. Οι ιεροεξεταστές φοβόντουσαν ότι πολλοί κρυφοί άπιστοι, κοινωνούσαν εικονικά την σάρκα και το αίμα  του Χριστού για να αποφύγουν τις συνέπειες.
Σήμερα  που ο  ισλαμοφασασισμός  φαίνεται  να εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς φανατικοί Μουσουλμάνοι στην Ευρώπη απαιτούν να μη βλέπουν τα παιδιά τους τα Τρία Μικρά Γουρουνάκια,  ενώ η Φάρμα των Ζώων του Όργουελ είναι υπό διαρκή απαγόρευση.  
Τι θέλω να πω με τα παραπάνω; 
Ότι οι διάφοροι πολιτισμοί όπως και οι διάφορες θρησκείες απευθύνονται σε συγκεκριμένους λαούς σε συγκεκριμένα εδαφικά διαμερίσματα. Οι πολιτισμένοι λαοί έχουν και πολιτισμένους Θεούς και θρησκείες εξελισσόμενες προς δόξα του ανθρώπου. Δεν μπορούν οι Εβραίοι, απολίτιστοι οι ίδιοι όσο και να συγχρωτίστηκαν με πολιτισμένους λαούς, να εκπολιτίσουν τον από αρχαιοτάτων χρόνων βάρβαρο ΙΕΒΕ ή Γιαχβέ (Ιεχωβά). Όσο και αν νομίζουν οι περιούσιοι (τρομάρα τους) ότι εκπολιτίσθηκαν οι ίδιοι, στην ουσία παραμένουν οι  βάρβαροι που για πραγματικό θεό τους έχουν - όπως και τότε - το χρυσάφι  είτε υπό μορφή μοσχαριού, είτε λιρών, δολαρίων, Ευρώ ή γεν  και τον λατρεύουν σε σύγχρονους ναούς που είναι οι τράπεζες, τα χρηματιστήρια και όπου αλλού είναι δυνατόν. 
Για τους Μουσουλμάνους δεν χρειάζεται εγώ να προσθέσω κάτι εδώ εκτός του ότι βρίσκονται εξακόσια χρόνια πίσω από όλη την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Το ζούμε καθημερινά....


Οδυσσεύς Πάτσης, «Ήπειρος, η πατρίδα μας» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: