Σελίδες

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Pax Othomana. Νεο-οθωμανοί με τους Νεο-ραγιάδες


Π Α Ρ Α Μ Ο Ν Η της επετείου τής αποφράδος 20ής Ιουλίου 1974 τής έναρξης της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο, ο νέος υπουργός Εξωτερικών κι αντιπρόεδρος τής κυβέρνησης της μητρός Ελλάδος, καθηγητής κ. Βαγγέλης Βενιζέλος, πρόεδρος των υπολειμμάτων του πάλαι ποτέ Πα.Σο.Κ., έσπευσε στην Άγκυρα για συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών του συνεχιζόμενου για 39ο έτος Αττίλα, καθηγητή κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, επιφανέστερο στρατηγικό μέντορα των κυβερνώντων στην Τουρκία από το 2002 ισλαμιστών Nεο-οθωμανών.
Σ Τ Η Ν ΑΓΚΥΡΑ ο εν λόγω υπουργός του ελλα-δικού μας κράτους, δεν πήγε για να πει λ.χ. ότι «στρατηγική επιλογή της Ελλάδος είναι η απελευθέρωση των σκλαβωμένων 39 χρόνια από τους Τούρκους κατακτητές, εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας». Πήγε και επανέλαβε ότι «στρατηγική επιλογή της Ελλάδος είναι η στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας». Δηλαδή η επιπρόσθετη επιβράβευση της Τουρκίας-Κατακτητή, με ένταξή της στην ΕΕ. Χωρίς ποτέ ώς τώρα, οποιανδήποτε ελληνική (ελλαδική τε και κυπριακή) απαίτηση -ως όρο εκ των ών ουκ άνευ (sine gua non)- πρώτα η
Άγκυρα να τερματίσει την παράνομη τουρκική στρατιωτική κατοχή των εδαφών της Κύπρου και ύστερα να καταστεί η Ελλάς σημαιοφόρος της τουρκικής ένταξης.
Σ Τ Η Ν ΑΓΚΥΡΑ λοιπόν επανέλαβε την άθλια για τα συμφέροντα του Ελληνισμού, συμφέρουσα μόνο στην Τουρκία, πολιτική του κατευνασμού κι εξευμενισμού των Επιδρομέων-Κατακτητών. Πολιτική που ακολουθούν ανέκαθεν (εκτός ελαχίστων κι αναποτελεσματικών παρενθέσεων) τα τελούντα μονίμως υπό το Φοβικό Σύνδρομο, Ηττημένα Μυαλά που κυβερνούν διαδοχικώς σε Αθήνα και Λευκωσία από το 1974 κι εντεύθεν. Εξαιτίας των οποίων, άλλωστε, αμφότερα τα κράτη του Ελληνισμού, κατέληξαν Δανείου Υποτελή: Υπόδουλα πλέον στην Τροϊκοκρατία.
Ε Ι Ν Α Ι 99,99% βέβαιο ότι, προτού ταξιδεύσει για συνομιλίες με τον Νταβούτογλου, ο εν λόγω υπουργός δεν θεώρησε καν αναγκαίο να πάρει τηλέφωνο για οιανδήποτε συνεννόηση είτε τον Κύπριο ομόλογό του κ. Ιω. Κασουλίδη, είτε πολύ περισσότερο τον πρόεδρο Αναστασιάδη. Ούτε η Αθήνα χρειάστηκε καν να το σκεφτεί, ούτε -πολύ περισσότερο- η Λευκωσία το έθεσε ποτέ ως απαίτηση απαραίτητης προηγούμενης αναμεταξύ τους συνεννόησης!!!
Α Λ Λ Ω Σ Τ Ε , τα μόνα υπουργικά συμβούλια που πραγματοποιούν κοινή μεταξύ τους συνεδρία, δεν ήταν ποτέ, ούτε και τώρα, της Ελλάδος και της Κύπρου. Αλλά της Ελλάδος και της… Τουρκίας!!! Υπό την επωνυμία «Συμβούλιο Συνεργασίας». Ήτοι: Των Νεο-οθωμανών με τους Νεο-ραγιάδες. Με στόχο -οϊμέ κι αλίμονο- όπως είπε ο στρατηγιστής Νταβούτογλου, τη μετατροπή του Αιγαίου σε «θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας», ήτοι: της Pax Othomana…

Δεν υπάρχουν σχόλια: