Σελίδες

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Η χώρα, ο λαός, οι τράπεζες, ο Σαμαράς

Σαν Έλληνας συνομήλικός σου πιστεύω Αντώνη ότι μεγαλώσαμε με τις τις ίδιες «αρχές» και «ιδέες» και μάλλον έτσι είναι μια και μέχρι πρόσφατα ανήκαμε στην ίδια παράταξη (σαν παράταξη δέχομαι ότι είναι δεξιότερα του ΠΑΣΟΚ) την οποία φαίνεται ότι, τώρα στα γεράματα, εσύ θέλησες να προδώσεις. Βλέπεις δεν μας άφησαν  τα ιδεολογήματα που «ξεφούρνιζες» ευθύς εξ αρχής από αναλήψεως των καθηκόντων σου σαν αρχηγός του μεγαλύτερου τμήματος της παράταξης ,να  καταλάβουμε ότι δεν είσαι άλλο από μια ακόμη εκδοχή του πολιτικαντισμού. 
Άδικος κόπος αλλά θέλω να σου θυμίζω ότι «Ιδέα» είναι μια «αξία», μια «βίωση», μια «άμεση αντίληψη για ένα πράγμα» που γύρω της διαμορφώνονται απόψεις, πεποιθήσεις, ιδεολογίες και συμπεριφορές που περιλαμβάνουν την ιδέα σαν όρο τους. Έτσι λοιπόν τις ιδέες της «πατρίδας», της «οικογένειας», της «ελευθερίας», της «δικαιοσύνης», της «ισότητας», της «αξιοπρέπειας», της «αγάπης» κ.ά. τις περιλαμβάνετε όλοι εσείς οι πολιτικοί του συρμού στα ιδεολογήματα και συνθήματά σας για να αποσπάσετε την ψήφο και να συγκρατήσετε την συνοχή του κοπαδιού γιατί μόνον έτσι θα επιβιώσετε σαν πολιτικοί αλλά και σαν άνθρωποι αφού δεν ξέρετε να κάνετε τίποτε άλλο μια και γι αυτό εκπαιδευτήκατε.
Θα φέρω στην μνήμη σου μερικά δικά σου, ωραία  ιδεολογήματα, όχι για να σου δημιουργήσω ενοχές αλλά απλά για να καταλάβεις ότι ξυπνήσαμε και ότι αρκετά κράτησες στα χέρια σου τις τύχες εκατομμυρίων Ελλήνων. Αρχίζω:
«Η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι ''χώρος''. Και οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι

''πληθυσμός''».
« ...Κανείς δεν κρύβεται από πίσω μου. Ούτε τράπεζες , ούτε κατασκευαστικές, ούτε αναθέσεις, ούτε μελλοντικά πόστα...»

«Δεν αντέχουμε σαν χώρα να είμαστε σε συνεχή ύφεση.... Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες η Ελλάδα αναπτύχθηκε χωρίς δημοσιονομική πειθαρχία...». 
«Είμαι συγκλονισμένος από την αυτοκτονία (σημείωση δική μου.Του φαρμακοποιού στο Σύνταγμα εννοεί). Δυστυχώς, δεν είναι ο πρώτος. Έχουμε ρεκόρ αυτοκτονιών. Αυτό εννοούσα όταν μιλούσα για την εθνική κατάθλιψη και την ανάγκη να βγούμε, μια ώρα αρχύτερα, από την κρίση. Θάνατος δεν είναι μόνο να πεθαίνει κανείς, αλλά και να ζει σε απόγνωση, χωρίς ελπίδα. Αυτό ακριβώς κάνει το χρέος μας πιο βαρύ και πιο επείγον! Να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα! Να βγάλουμε τους Έλληνες από την απελπισία!»
«Μπαίνω στο γήπεδο, όπως όλες οι μεγάλες ομάδες, για τη νίκη. Ούτε για την ισοπαλία, ούτε για την ήττα. Θέλω την εντολή του λαού, όχι την ανοχή του ΠαΣοΚ, Ξεκαθαρίζω ότι δεν θα ξανασυνεργαστώ με το ΠΑΣΟΚ!».
Ευτυχώς Αντώνη που δεν ξανασυνεργάσθηκες με το ΠΑΣΟΚ αλλά αυτό είναι αμελητέο.
Μετά τις πρόσφατες (προχθεσινές) δηλώσεις σου περί «αδύναμων και επιτήδειων» σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Βενιζέλου ότι βάσει στοιχείων «οι επιτήδειοι είναι πολύ λίγοι στην χώρα» μας βάζεις σε σκέψεις ότι μάλλον ψεύδεσαι ασύστολα ενώ παράλληλα δρομολογείς καταστάσεις  εις βάρος των «αδύναμων» και γεννάται το ερώτημα. 

Τι είναι η Ελλάδα σήμερα για σένα; Χώρα ή χώρος; Ο ελληνικός λαός  είναι μήπως απλά πληθυσμός και μάλιστα εύκολα αντικαταστάσιμος από τις ορδές των ιασλαμοφασιστών λαθροόρκ;
Οι τράπεζες είναι μπροστά ή πίσω σου άραγε; Οι κατασκευαστικές;  Ο Καψής υπηρέτης ποιας κατασκευαστικής είναι; Έχει όνομα;
Ποια η άποψή σου για την κρίση που δημιούργησε η δικιά σου διακυβέρνηση; Τι λες για τις αυτοκτονίες των τελευταίων δεκαπέντε μηνών. Μην ανησυχείς πάντως για το αν στην κατάθλιψη προστέθηκε η μοιρολατρία της απόγνωσης γιατί σε αντιδιαστολή μας χάρισες την Ελπίδα. Ότι οι τράπεζες θα ορθοποδήσουν και θα ευδοκιμήσουν!!!
Θα πρέπει να αισθάνεσαι πολύ υπερήφανος που σαν πρωθυπουργός συνετέλεσες ώστε να ξεφύγουμε από την ύφεση και να οδηγηθούμε στον δρόμο της ανάπτυξης που ξανοίγεται μπροστά μας ολόφωτος. 

«Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά». 
Που πέτυχες την δημοσιονομική πειθαρχία!!!!
Είσαι δεν είσαι υπερήφανος για το έργο σου Αντώνη Σαμαρά εγώ έχω να σου πω ξεκάθαρα ένα πράγμα είτε θέλεις να το καταλάβεις είτε όχι. Τα δικά σου ιδεολογήματα και συνθήματα δεν μείωσαν τις εξοντώσεις , τα πένθη, την αγωνία, την πίκρα, τον φόβο, το άγχος και την απαξίωση αυτού εδώ του λαού (πληθυσμού για σένα).
Και ένα άλλο. Οι ιδέες που ανέφερα στην αρχή δεν έπαψαν να θερμαίνουν την ψυχή και την φαντασία όλων των γνήσιων Ελλήνων και είναι αυτές που μας έστειλαν πολλές φορές στα μέτωπα της πατρίδος αλλά και στα οδοφράγματα για να τις υπερασπίσουμε. Ελπίζω να  καταλαβαίνεις τι λέω...
Αντώνη (δεν μου πάει να σε πω Αντωνάκη) δεν είδες ακόμη τίποτε!

Οδυσσεύς Πάτσης, «Ήπειρος, η πατρίδα μας»


ΥΓ.  Έχω την πληροφόρηση πως όσοι χρωστούνε στις τράπεζες (όλοι μας δηλαδή) είτε από στεγαστικά, είτε από άλλου είδους δάνεια ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ μετά τα «ενέσιμα» δις € του κράτους προς τις τράπεζες; Είναι δυνατόν να συμβαίνει; Ο ίδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: