Σελίδες

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

«Όμηροι» του κράτους!

Η ιστορία που ακολουθεί είναι πραγματική. Την παραθέτω αυτούσια, όπως μου την εξέθεσε ένας εκ των ενδιαφερομένων. Διαβάστε την και θα φρίξετε..

Υστερα απορούμε για δεν διευκολύνεται η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.
«Η εταιρία μας δημιουργήθηκε τον Μάϊο του 2010 από 4 μετόχους, προερχόμενους από την αγορά της οικοδομής, (που λόγω της κρίσης που έπληξε την οικοδομή και την χώρα, έμειναν άνεργοι από το 2009 μέχρι την έναρξη της εταιρίας), με κύριο σκοπό την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, στηριζόμενη στην Κοινή Υπουργική Απόφαση 12323/4.6.2009, η οποία «όριζε» την αγορά των ΑΠΕ και ιδιαίτερα των Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων με αρχική διάρκεια έως το τέλος του 2019.
Από τον Αύγουστο του 2012, με απόφαση του υπουργού ΥΠΕΚΑ ουσιαστικά τερματίστηκε αυτή η δραστηριότητα και ως εκ τούτου η εταιρία μας κλήθηκε να αποφασίσει να κλείσει ή να ασκήσει μια νέα δραστηριότητα.
Επιλέξαμε να μην κλείσουμε την επιχείρηση και να ασχοληθούμε με την προώθηση ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο εξωτερικό, δημιουργώντας ένα e-shop μέσω του

οποίου θα πραγματοποιούμε τις πωλήσεις αυτών των προϊόντων.Τακτοποιώντας τα οριζόμενα από τον νόμο, προβήκαμε σε αλλαγή καταστατικού προσθέτοντας την καινούργια δραστηριότητα και κινήσαμε τις διαδικασίες ώστε να δηλώσουμε αυτή την έναρξη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Όταν ολοκληρώσαμε τις υπόλοιπες διαδικασίες, η Δ.Ο.Υ. μας παρέπεμψε στον ΟΑΕΕ, όπου διαπιστώσαμε ότι δεν μπορούσαμε να πάρουμε την απαιτούμενη έγκριση, καθώς ένας μέτοχός μας δεν μπορεί να έχει ασφαλιστική ενημερότητα λόγω παλαιοτέρας οφειλής (από προηγούμενη δραστηριότητα ), και λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ρυθμίσεις οφειλών βάσει του νέου νόμου.Αφού δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση μίας λύσης από τον ΟΑΕΕ, αποφασίσαμε να «εκδιώξουμε» από την εταιρία τον μέτοχο, ώστε η εταιρία να μπορέσει να λειτουργήσει την νέα της δραστηριότητα και να έχει την δυνατότητα να επιζήσει.
Όμως και αυτό αποδείχτηκε ανέφικτο, αφού για να βγεί από την εταιρία ο μέτοχος που την «μπλοκάρει», πρέπει να κατατεθεί νέο καταστατικό, που πάλι απαιτεί την ασφαλιστική ενημερότητα του προς έξοδο μετόχου.
Με λίγα λόγια, η εταιρία μας ούτε να νομιμοποιήσει την νέα της δραστηριότητα μπορεί (που θα της επιτρέψει να συνεχίζει να λειτουργεί), ούτε να διώξει τον μέτοχο που έχει το πρόβλημα μπορεί, ούτε να κλείσει.
Αντί να διευκολυνθούμε, να κάνουμε μια νέα αρχή, να επενδύσουμε και εν τέλει να επιζήσουμε, προωθώντας ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό, πράγμα που τόσο πολύ χρειάζεται αυτή η χώρα και εμείς προσωπικά, το κράτος μας οδηγεί κοντόφθαλμα στον αφανισμό και στην απόγνωση, αδιαφορώντας για την λογική και την ουσία.»

Δεν νομίζω ό,τι χρειάζονται σχόλια.

Φραγγέλιο χρειάζεται…..


Δεν υπάρχουν σχόλια: