Σελίδες

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Απολύθηκε με εντολή Σαμαρά...



Ο κ. Χάρης Θεοχάρης, ο ατρόμητος τεχνοκράτης, την βρήκε την άκρη. Ανακάλυψε πόσο ευεργετικό θα είναι για το ελληνικό δημόσιο να κλείσουν οι εταιρείες που οφείλουν στο δημόσιο. Για να μην κουραζόμαστε και γράφουμε τώρα πόσα χρεωστάνε. Σαν να λέει: Έχουμε κι άλλες δουλειές. Που την έκρυβε ο άνθρωπος τόση σοφία; Αντώνη, άλλες μια - δυο τέτοιες δηλώσεις και δεν τις γλιτώνουμε τις εκλογές.

Είναι λίγοι, απίστευτα λίγοι. Όταν οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να βγάλουν την χώρα από την κρίση σκέφτονται με τέτοιο τρόπο, τότε είναι φανερό ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Ειδικά αυτή η ομάδα των δήθεν τεχνοκρατών που έχει πάρει τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομίας "φωνάζει" από μίλια μακριά για την ανικανότητα και την επικινδυνότητά της.

Αντί να απολογηθούν δημόσια για το ρεζιλίκι της Σαντορίνης, αραδιάζουν στον δρόμο ένα σωρό ανοησίες. Ποιός να κλείσει κύριε Θεοχάρη; Εκείνος που έχει μείνει όρθιος στην κρίση και εξακολουθεί να παράγει; Που αγωνίζεται για να πληρώσει τα χαράτσια σας; Είστε με τα καλά σας;

Κι αυτοί που βρίσκονται σήμερα σε δυσχερή θέση επειδή το δημόσιο "ξέχασε" να τους

πληρώσει; Αυτοί τι πρέπει να κάνουν κύριε Χάρη Θεοχάρη; Να πάρουν το δίκαννο;

Όσο περνάει ο καιρός και αποκαλύπτουν την ανεπάρκειά τους με τα έργα και τις δηλώσεις τους, γίνεται όλο και πιο φανερό γιατί οι πιθανότητές μας να βγούμε στην άλλη άκρη του τούνελ είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Βάλανε ένα σωρό φόρους στα ακίνητα και οδήγησαν την αγορά σε κραχ. Έβαλαν αβάσταχτους φόρους ακόμη και σε άνεργους, συμπεριφέρθηκαν και εξακολουθούν να συμπεριφέρονται με τρόπο ανάλγητο και προκλητικό. Κι αντί να απολογηθούν για το χάος που προκάλεσαν, ζητούν να εξαφανιστούν και οι τελευταίες ιδιωτικές εταιρείες της χώρας.

Θα πει κανείς ότι η προχειρότητα μας χαρακτηρίζει, όπως φάνηκε στην περίπτωση της Σαντορίνης. Ότι το πολιτικό σύστημα συνεχίζει να βρίσκεται στον δικό του πλανήτη, όπως έδειξε η κυνικότητα με την οποία ο κ. Σπυρόπουλος του ΙΚΑ αποφάσισε να αυξήσει τις συντάξεις βουλευτών και δημάρχων.

Όλα αυτά συμβαίνουν. Ίσως, όμως, να είχαμε γλιτώσει αρκετά, αν υπήρχε μία ηγεσία με πυγμή. Για να στείλει σπίτια τους ορισμένους που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας. Να ακούσουμε μία φορά το αυτονόητο: Απολύθηκε με εντολή Σαμαρά. Αυτό δηλαδή που κάνουν όλοι οι πρωθυπουργοί του κόσμου με τα στελέχη της κυβέρνησής τους, όταν αυτά αποδεικνύονται ανεπαρκή και επικίνδυνα για τους εαυτούς τους και τους γύρω τους. Εκεί ναι, θα είχε εφαρμογή αυτό που συνεχώς ακούμε "με εντολή Σαμαρά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: