Σελίδες

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Ε.Α. ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Το ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΚΕΑ) στην Κύπρο, εξέδωσε χθες την παρακάτω ανακοίνωση για τις τελευταίες δραματικές, όσο και ελπιδοφόρες για την ειρήνη, εξελίξεις στη Συρία: Ηχούν ξανά στη περιοχή μας για ακόμα μια φορά τύμπανα πολέμου. Οι εμπόροι των εθνών και συνάμα δυνάστες των ίδιων των λαών, ανοίγουν την πόρτα του φρενοκομείου, διακινδυνεύοντας παγκόσμια ανάφλεξη, με πρόσχημα την κτηνωδία της μαζικής θανάτωσης άμαχου πληθυσμού στην Συρία με χρήση χημικών όπλων. Αποδίδουν τη χρήση χημικών στο καθεστώς Άσσαντ, παρότι η κοινή λογική λέει ότι ο Σύρος πρόεδρος κανένα λόγο δεν είχε να διαπράξει τέτοιο έγκλημα, που θα τον θέσει στο στόχαστρο της διεθνούς κοινότητας, την στιγμή που ο στρατός του κερδίζει τον πόλεμο. Αντίθετα είναι νωπές οι μνήμες από ανάλογης μορφής προβοκάτσιες στο Ιράκ, οι οποίες οδήγησαν στην εισβολή και την καταστροφή της χώρας αυτής, δημιουργώντας έκτοτε μια μόνιμη εστία αστάθειας σ΄ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Θύματα αυτής της αστάθειας είναι πρωτίστως οι αρχέγονοι χριστιανικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Ιδιαιτέρως ανησυχητικά είναι τα συμβάντα για την πατρίδα μας Κύπρο, καθ΄όσον φημολογείται εντόνως ότι οι αγγλικές

Βάσεις κατοχής θα χρησιμοποιηθούν σε ρόλο πρωταγωνιστικό για τον βομβαρδισμό της Συρίας, προκαλώντας έτσι τα αντίποινα τόσο της χώρας αυτής όσο και του Ιράν. Αυτό που προκαλεί την πιο μεγάλη ανησυχία είναι η διαφαινόμενη στροφή της εξωτερικής πολιτικής της Κύπρου, από πολυδιάστατη σε μονοδιάστατη, προσδεδεμένη στο αμερικανοΝΑΤΟϊκό άρμα, χωρίς τουλάχιστον οποιαδήποτε εμφανή ανταλλάγματα. Η στροφή αυτή στην εξωτερική μας πολιτική διακηρύσσεται εκ των πλέον επισήμων χειλέων, διαταράσσοντας πατροπαράδοτες φιλικές σχέσεις της Κύπρου με χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Η στροφή αυτή στην εξωτερική μας πολιτική υπακούει σε δογματικές ιδεοληψίες της κυβέρνησης Αναστασιάδη, αλλά αγνοεί βασικές αρχές της γεωπολιτικής, με κυριότερη των οποίων αυτή που λέει ότι ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου, και συγκεκριμένα εφ΄όσον η Τουρκία τάσσεται στο πλευρό των αντιπάλων του Άσσαντ, είναι πασιφανές ότι η θέση η δική μας δεν μπορεί να είναι στο ίδιο στρατόπεδο με την Τουρκία. Η περιφερειακή ενίσχυση της Τουρκίας την καθιστά πιο επιτακτική και πιο αδιάλλακτη και στα δικά μας εθνικά θέματα, και η αλλαγή προς όφελος της των γεωπολιτικών συσχετισμών συνιστά γι΄αυτήν πολλαπλασιαστή ισχύος σε βάρος ενός καθημαγμένου οικονομικά και ψοφοδεούς Ελληνισμού.

Να το καταστήσουμε σαφές: Είναι σε βάρος των συμφερόντων της Κύπρου η ταπείνωση και η γεωπολιτική υποχώρηση της Ρωσίας στην περιοχή. Είναι επίσης σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων μια νέα τάξη πραγμάτων στην περιοχή σύμφωνα με τις επιδιώξεις της Τουρκίας. Πρέπει να γίνει από τους κυβερνώντες αντιληπτό ότι αποτυχία της Τουρκίας στην συριακή ανάφλεξη καταρρακώνει το γόητρό της μεταξύ των Αράβων, θεμελιώνει τα πρωτόλεια κρατικά μορφώματα των Κούρδων της Συρίας και του Ιράκ που υφίστανται ή αναδύονται και τα καθιστούν πόλο έλξης και για το πολυπληθές κουρδικό στοιχείο της Τουρκίας, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ακεραιότητα και την ισχύ της χώρας αυτής.

Το ΚΕΑ δεν πρόκειται να επιτρέψει να τεθούν σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα στον βαθμό των ιδεοληπτικών δογμάτων και της ευρωλαγνίας της Κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: