Σελίδες

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Καμία εμπλοκή εν ενεργεία στελέχους Ε.Δ. στα περι... εκπαίδευσης μελών της Χ.Α.


Καμία εμπλοκή δεν προκύπτει για εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων στην «εκπαίδευση» μελών της Χρυσής Αυγής όπως ανέφεραν δημοσιεύματα βασιζόμενα σε ανώνυμες «καταγγελίες» και προκάλεσαν την εντολή διενέργειας έρευνας από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας  Δ. Αβραμόπουλο στην ελίτ των Ένοπλων Δυνάμεων.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν κατηγορηματικά πώς, από την εξέταση μαρτύρων και όλων των στοιχείων που έχουν στη διάθεση τους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής που διερευνούν δεν υπάρχει ούτε καν ένδειξη πώς εν ενεργεία στρατιωτικός είχε οποιαδήποτε σχέση με όσα γράφονται τις τελευταίες ημέρες περί συμμετοχής στην εκπαίδευση μελών του Λαικού Συνδέσμου.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πώς ανάλογο θα είναι και το αποτέλεσμα της στρατιωτικής έρευνας που διενεργείται από τη Δευτέρα με καταθέσεις διοικητών μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων και στελεχών των Α2 γραφείων.

Τα έως τώρα αποτελέσματα δείχνουν πώς δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που να εμπλέκει εν ενεργεία στέλεχος σε δραστηριότητες πέραν της υπηρεσίας.

Το πόρισμα της έρευνας που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία των τριών Επιτελείων αναμένεται να παραδοθεί σήμερα το απόγευμα στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μ.

Κωσταράκο και αμέσως στον υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει όσους από την αρχή στο Πεντάγωνο είχαν εκφράσει τον προβληματισμό και τη δυσθυμία τους για την έρευνα στις Ειδικές Δυνάμεις χωρίς να υπάρχει ίχνος απόδειξης, παρά μόνο «ανώνυμες μαρτυρίες».

Δεν μπορεί όμως να καταλογιστεί ευθύνη και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, αφού ναι μεν η έρευνα που διέταξε μπορεί να νομιμοποίησε τα δημοσιεύματα που βασίζονταν σε «ανώνυμες μαρτυρίες», αλλά δεν επιτρέπει να σέρνονται ανυπόστατες φήμες που πλήττουν περαιτέρω το αξιόμαχο των Ένοπλων Δυνάμεων.

Κατόπιν τούτων, προκύπτει εύλογα το ερώτημα, γιατί επιχειρήθηκε εμπλοκή στρατιωτικών σε μία καθαρά πολιτική αντιπαράθεση; Ποιοι ήταν αυτοί που θέλησαν να ρίξουν, τις Ένοπλες Δυνάμεις στον πολιτικό βόθρο.

Η επι μέρες αιρούμενη δήθεν εμπλοκή εν ενεργεία στρατιωτικών στην εκπαίδευση μελών ενός κόμματος έθεσαν υπό αμφισβήτηση το θεσμικό ρόλο των Ένοπλων Δυνάμεων και υπονόμευσαν το ηθικό των στελεχών.

Κι όλα αυτά σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, σε ένα περιβάλλον αναταραχής στην Ανατολική Μεσόγειο και ανατροπών στην ευρύτερη περιοχή. Κάποιοι όμως επιμένουν να μονοπωλούν την επικαιρότητα με το θέμα της Χρυσής Αυγής γιατί έτσι τους συμφέρει…

Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός.


Δεν υπάρχουν σχόλια: