Σελίδες

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ: Ελευθερία, απώλεια του μέτρου και διασυρμός


από το Defence-point.gr

Σε κακοπαιγμένο σίριαλ εξελίσσεται όλο και περισσότερα η καθημερινότητα στη χώρα μας μετά τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα.
Αντί όμως αυτό το τραγικό γεγονός να οδηγήσει τη δοκιμαζόμενη από την οξεία οικονομική κρίση ελληνική κοινωνία, να αναλογιστεί συνολικά πως ανέχθηκε,αδιαφόρησε ή έμμεσα υποστήριξε πρόσωπα και καταστάσεις που προωθούν συστηματικά μία κουλτούρα βίας, ασχέτως από ποιους πολιτικούς χώρους προέρχονται, φαίνεται ότι κάποιοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν άλλο δρόμο.
Ενώ οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές διεξάγουν εντατικά έρευνες για τα μέλη και στελέχη του κόμματος της «Χρυσής Αυγής», σε ιστολόγιο που εμφανίζεται να συντηρεί η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» (Κ.Ε.Ε.Δ.- http://keed-hellas.blogspot.com) αναρτήθηκε η «Διακήρυξη Κ.Ε.Ε.Δ. της 28 Σεπτεμβρίου 2013» (μπορείτε να τη διαβάσετε στο ιστολόγιο).
Όπως έγινε γνωστό από πολλαπλές αναφορές στα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Παναγιώτα Φάκου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της ανάρτησης.
Η Κ.Ε.Ε.Δ. με νέα ανάρτηση στο ιστολόγιο απορρίπτει τα περί πραξικοπήματος και του

χαρακτηρισμού της ως «εν δυνάμει πραξικοπηματίες», ενώ δηλώνει επίσης ότι «τυχόν διασυνδέσεις της (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων με οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, κινούνται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας».
Το «defence-point.gr» πιστεύει στην ελευθερία της έκφρασης αλλά και στο μέτρο και μάλιστα αυτό που καθορίζεται εκουσίως. Δυστυχώς όμως, τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι έχει χαθεί η αίσθηση του μέτρου για το οποίο μάλιστα επιχαίρουμε ως ελληνικό επίτευγμα.
Όλοι μας όμως θα πρέπει να κατανοήσουμε, ότι για όλους όμως τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη που παρακολουθεί με μικρότερο ή μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα διεθνή τεκταινόμενα, η εικόνα που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο για τη χώρα μας είναι αποκαρδιωτική (αρέσει δεν αρέσει ο κόσμος έχει παγκοσμιοποιηθεί). Το πόσο αυτό βολεύει και ποιους βολεύει ας το αναλογιστεί ο καθένας συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ισχυρίζονται ότι έχουν τη «μαγική» λύση για όλα.
Όποιοι αντιθέτως θεωρούν, όπως εμείς, ότι η δημοσίευση σε κορυφαίες εφημερίδες του εξωτερικού σεναρίων περί «εκτροπής», διασύροντας τη χώρα και τον λαό της συνολικά και μάλιστα προερχόμενα από κάποιους που δεν κρίθηκαν για κάποιους λόγους στην Ελλάδα ικανοί να γίνουν – εν ενεργεία – ανώτατοι αξιωματικοί των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ας πράξουμε τα δέοντα. Και η δύναμη της Δημοκρατίας είναι η επίγνωση της κατάστασης, η συμμετοχή στην πολιτική και τις διαδικασίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: