Σελίδες

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Κέντρο αντιμετώπισης του «ξενοκίνητου αθεϊστικού εξτρεμισμού» στήνεται στην Ρωσσία


Η μετάφραση δεν είναι καλή αλλά βγαίνει νόημα. Διαβάστε το.
Μια ομάδα ακτιβιστών που συνδέονται με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχουν τη δημιουργία ενός κέντρου κατά του εξτρεμισμού άθεος η οποία, σύμφωνα με αυτούς, προωθείται κυρίως από ξένους υπό την αιγίδα οργανισμών.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα σε μια συνεδρίαση μεταξύ των κατοίκων της πόλης και των αναπληρωτών του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε κοντά στο κέντρο προσκυνήματος του Πατριαρχείου της Μόσχας, στη νοτιο-δυτικά της Μόσχας.

" Ο εξτρεμισμός άθεος εκτροφή σήμερα το κεφάλι του. Είναι υπό την αιγίδα διαφόρων ταμείων και των ΜΚΟ με ρίζες εκτός σύνορα της Ρωσίας », αναφέρει η πρώτη δήλωση που κυκλοφόρησε από το νέο κίνημα.

Η ομάδα ισχυρίζεται ότι οι εχθροί τους είναι αντίθετες νόμιμο δικαίωμα των πολιτών για την ελευθερία της σκέψης, συνείδησης και θρησκείας, διασφαλίζεται από το Σύνταγμα.

Ειδικότερα, οι ακτιβιστές που αναφέρονται περιστατικά, όταν ορισμένα άτομα διαδήλωσαν ενάντια στην κατασκευή νέων εκκλησιών », δημιουργώντας μια τεχνητή ψύχωση και την άντληση έως και υστερίας με τον εκφοβισμό του κοινού ", αναφέροντας ανύπαρκτη νόμους

και δηλώνοντας όλες οι δημόσιες συζητήσεις παράνομη.

Η δήλωση τόνισε το γεγονός ότι άθεος εξτρεμιστές συχνά ενεργούν για λογαριασμό των κατοίκων της περιοχής με τη δημιουργία λαϊκών ομάδων, αλλά η πραγματική ιθύνοντες προτίμησαν να παραμείνουν στο σκοτάδι.

Οι αρχές της πόλης της Μόσχας μαζί με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σήμερα εφαρμογή το λεγόμενο «Πρόγραμμα-200" - ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο 200 ορθόδοξες εκκλησίες πρέπει να ανεγερθεί σε όλη την πρωτεύουσα για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια. Ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης εκτιμάται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος σε περίπου $ 1 δισ. ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το μη κυβερνητικό ταμείο. Οι συντάκτες του προγράμματος ισχυρίστηκε ότι, μετά από την εφαρμογή του θα υπάρξει μια εκκλησία για κάθε 20.000 κατοίκους βρίσκεται 1χλμ ή λιγότερο από κατοικημένες περιοχές.

Το πρόγραμμα είναι δημοφιλής μεταξύ των θρησκευτικών λόμπι, αλλά έχει ήδη συναντηθεί με αντίσταση.Οι κομμουνιστές και ο βετεράνος υπέρ της δημοκρατίας κόμμα, Yabloko, επίσημα εκφράσει διαμαρτυρίες κατά των νέων εκκλησιών και των απλών πολιτών, επίσης, συχνά ο ισχυρισμός ότι μια τέτοια μεγάλη κλίμακα της κατασκευής ήταν περιττή.

Επιπλέον, το Πρόγραμμα-200 διεξάγεται σε περιόδους ιδιαίτερα έντονη συζήτηση μεταξύ των θρησκευτικών και αγνωστικιστής τμήματα της ρωσικής κοινωνίας. Πρώτα άρχισαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά έγινε πολύ πιο πραγματικό από πολλά κορίτσια που αποκαλούσαν τους εαυτούς τους φεμινιστικό punk συγκροτήματος Pussy Riot ξεκίνησε μια μικρή συναυλία κατά τη συγχώνευση μεταξύ της εκκλησίας και του κράτους σε κεντρικό καθεδρικό ναό της Μόσχας του Σωτήρος Χριστού.

Οι punks τέθηκαν σε δίκη και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια η κάθε μία για διακεκριμένη χουλιγκανισμό.Μετά το περιστατικό Ρωσική νομοθέτες ψήφισε νόμο για την προστασία των συναισθημάτων των πιστών - κάνει οποιαδήποτε δημόσια προσβολή της επίσημης θρησκείας αποτελεί ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με μέχρι και τρία χρόνια πίσω από τα κάγκελα.

Η δίκη Pussy Riot και το φρέσκο ​​νόμου προκάλεσε ένα ακόμη ευρύτερο κύμα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα - ορισμένες φορές ακραίες μορφές, όπως η κοπή των σταυρών μνημείο σε πολλά χωριά . Πιο συχνά, όμως, δημοσιογράφοι και bloggers έδωσε κρίσιμη αξιολόγηση για την πλούσια ζωή των ιεράρχες και ακόμη και οι απλοί κληρικοί, όπως η περίπτωση του Ηγουμένου Timofey - ένας πρύτανης ενός από Μόσχα εκκλησίες που απέκτησε φήμη στα μέσα του 2012, προκαλώντας ένα μεγάλο αυτοκινητιστικό δυστύχημα κατά την οδήγηση μεθυσμένος σε μια BMW Z4 με διπλωματικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, η επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλοςδήλωσε σε δημόσια ομιλία του ότι ο Χριστιανισμός ήταν κάτω από μια συντονισμένη επίθεση από τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην εθνική αναγέννηση των Ρώσων, σημειώνοντας ότι η υποτιθέμενη συγχώνευση μεταξύ της εκκλησίας και των αρχών ήταν εσκεμμένα δημιουργήθηκε μύθο.

πηγή: RT (21/08/2013) «Ρώσοι ξεκινήσει εξειδικευμένο κέντρο για την καταπολέμηση του« εξτρεμισμού άθεος »»

Δεν υπάρχουν σχόλια: