Σελίδες

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Τους φταίει και ο Τίτο !


το σχολικό συγκρότημα
«Μέγας Αλέξανδρος»
Και η πρώην Γιουγκοσλαβία βρέθηκε στο στόχαστρο της σκοπιανής προπαγάνδας περί «μακεδονικού» έθνους.
Με αποτέλεσμα, ο δήμος Γευγελής να τοποθετήσει στο κέντρο της πόλης, στην είσοδο του δημοτικού θεάτρου, μνημείο αφιερωμένο στους πολιτικούς κρατουμένους και διωχθέντες από την ΠΓΔΜ την περίοδο από το 1945 έως το 1990.
Στο μνημείο, απεικονίζεται ο δεκαεξάκτινος Ήλιος της Βεργίνας σε ελαφρά παραλλαγή και χάρτης της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας», ενώ στην επιγραφή του αναφέρεται:
«Σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους που διώχθηκαν από το 1945 έως το 1990 για τις ιδέες για την αυθυπαρξία του μακεδονικού λαού και την κρατική του υπόσταση. Με τη στήριξη της μονάδας τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Γευγελής».
Πρόσφατα, εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι σχολικό συγκρότημα, στα Σκόπια, το οποίο φέρει την ονομασία «Αλέξανδρος ο Μακεδών».
Το νέο σχολικό συγκρότημα βρίσκεται στην περιοχή του περιφερειακού Δήμου Άεροντρομ της πρωτεύουσας και εγκαινιάστηκε την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ το κόστος κατασκευής του νέου σχολείου ανήλθε στα δύο εκατομμύρια ευρώ.
Στην κεντρική είσοδο του σχολικού συγκροτήματος έχει αναρτηθεί πινακίδα, στην οποία αναγράφεται «Δημοτικό Σχολείο - Αλέξανδρος Μακεδών» και δίπλα, ως έμβλημα, υπάρχει η κεφαλή του Μακεδόνα βασιλέα, όπως απεικονίζεται σε αρχαία ελληνικά νομίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: