Σελίδες

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Στά όρια

του «Στράβωνα Αμασέα»

Δυστυχώς δεν κρατάω αρχείο από τα σχόλια που κάνω στο διαδίκτυο. Είχα σχολιάσει κάτι εδώ και μετά από ολίγον…τσουπ… εξηφανίσθη. Ποίου ήταν ο δάκτυλος που επάτησεν το ντιλίτ…άγνωστον (;) .
Το θυμάμαι όμως και θα το ξαναγράψω.
Πάμε λοιπόν με ολίγην σάλτσαν παραπάνω.
Το «στα όρια της νομιμότητος» δεν σημαίνει ότι μια διαδικασία βρίσκεται εντός των ορίων. Η διατύπωσις εξαρτάται από τις προσδοκόμενες εντυπώσεις. Αν πει κάποιος «στα όρια της νομιμότητος» ή «στα όρια της παρανομίας»μπορεί να είναι το ίδιο πράγμα αλλά να δημιουργεί διαφορετικές εντυπώσεις.
Το αντικειμενικώς σωστόν θα ήταν «στο σύνορον μεταξύ νομιμότητος και παρανομίας».
Το σύνορον μεταξύ νομιμότητος και παρανομίας είναι ελαστικόν. Εξαρτάται ποιος το τραβάει από την μία ή την άλλη πλευρά.
Όμως εδώ που βρισκόμαστε μετράει περισσότερο η εντύπωσις παρά η ουσία. Η γνώμη που πρέπει να διαμορφωθεί στον κόσμο είναι ότι «Η Χ.Α. πιάστηκε με νόμιμες διαδικασίες. Στα όρια μεν της νομιμότητος, πλην όμως νομίμους διαδικασίες».
Δεν το λένε έτσι γιατί ούτε και οι ίδιοι γνωρίζουν εάν οι διαδικασίες είναι νόμιμες. Όμως δεν τους ενδιαφέρει η νομιμότητα.

Τους ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις.
Και γιατί εξάλλου να μην τους ενδιαφέρουν; Ελέγχουν όλα τα μέσα, η «δημοκρατική» αριστερή δεν πρόκειται να εκθέσει την κυβέρνησιν ούτε να αμφισβητήσει την νομιμότητα καθώς η Χ.Α. της έκλεβε πελατεία αλλά και κατα καιρούς θύμιζε στον λαό τα εγκλήματα της αριστερής. Από την στιγμή λοιπόν που η κυβέρνησις αποφάσισε να βουλώσει το στόμα της Χ.Α., η αριστερά έχει συμφέρον να συμφωνήσει με τις διαδικασίες και να τις παρουσιάζει ως νόμιμες, δηλαδή στα όρια της νομιμότητος (και όχι στα όρια της παρανομίας).
Ποίος όμως είναι ο σκοπός της συγκυβερνήσεως; Η ιδεολογική ευαισθησία;
Κατά την γνώμη μου όχι. Χέστηκε η κυβέρνησις εάν η Χ.Α. είναι «φασιστικό μόρφωμα» ή όχι.
Η κυβέρνησις έχει διεθνείς δεσμεύσεις. Πρέπει να ακολουθήσει κάποια χρονοδιαγράμματα, προαποφασισμένα και προγραμματισμένα. Πρέπει λ.χ. να πουλήσει α % της Ελλάδος τότε, β% μετά κλπ. Συγκεκριμένα ποσοστά, συγκεκριμένο ξεπούλημα της πατρίδος μας, προαποφασισμένο και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Και αίφνης βγαίνει ένας Μιχαλολιάκος και λέει «Θα σας γαμ… το σύστημα. Θα σας τινάξω στον αέρα το πολίτευμα. Θα σας πηγαίνω σε εκλογές κάθε μήνα».
Τι γίνεται επομένως;
Ποίον ηπείλη ο Μιχαλολιάκος; Την κυβέρνησιν ή το πολίτευμα;
Φαινομενικώς το πολίτευμα. Ουσιαστικώς όμως το μνημόνιο (έστω και ίσως άθελα του).
Διότι εάν η Χ.Α. έσερνε την «δημοκρατία» σε διαδοχικές εκλογές, ποίος θα εφήρμοζε τα χρονοδιαγράμματα;
Ποίος θα πουλούσε την Ελλάδα στην Μέρκελ;
Ποίος θα αναγνώριζε ντε φάκτο το Κοσσυφοπέδιον (με την Ελληνική ετυμολογία);
Ποιος θα αναγνώριζε και το ψευδοκράτος των εποικιστών της Β.Κύπρου;
Ποίος θα ξεπουλούσε την ΑΟΖ και ίσως την Θράκη σε προσυμπεφωνημένες ημερομηνίες;
Το πρόβλημα δηλαδή δεν ήταν ούτε η δημοκρατία, ούτε ο ναζισμός ούτε ο φασισμός ή ο ρατσισμός. Αυτά είναι προφάσεις.
Το πρόβλημα ήταν η τήρησις των συμφωνιών με τους δανειστές τοκογλείφτες μας, που μπορούσαν να μείνουν στον αέρα εάν έμενε και το «αντιπροσωπευτικό μας» σύστημα στον αέρα.
Αλήθεια, πόσους βουλευτές έχουν μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (και ΔΗΜΑΡ);
ΝΔ (127) + ΠΑΣΟΚ (28) → 155 έδρες.
155 + ΔΗΜΑΡ (14) → 169 έδρες.
Για να ψηφιστεί ένας νόμος απαιτείται το 50+% των παρόντων της βουλής (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος) ενώ η επαυξημένη πλειοψηφία που μπορεί μέχρι και να παραδώσει την εθνική κυριαρχία σε δυνάμεις κατοχής είναι τα 3/5 του σώματος.
300 – 18 (Χ.Α.) = 282 · 3 / 5 = …τατατατάαααααα = 169,2 → 169 ψήφοι
Και γιατί εξάλλου ο Σαμαράς να είναι τόσο οριακά εξαρτούμενος από τις διαθέσεις της Ντόρας που στο κάτω κάτω έχει και προηγούμενα μαζί του; Αφού λοιπόν δεν πήρε 170 έδρες για να μην έχει ανάγκη την Ντόρα, φτάνει στο ίδιο αποτέλεσμα με την αλλαγή των κοινοβουλευτικών συσχετισμών…απλώς αφαιρώντας 18 από το κοινοβούλιο.
Οι φυλακισμένοι βουλευτές της Χ.Α. δεν μπορούν να ψηφίζουν στην βουλή. Επιστολική ψήφος από τις φυλακές δεν προβλέπεται.
Η Χρυσή Αυγή είναι φασιστικό κόμμα, νεοναζιστικό κόμμα, κακό, απάνθρωπο, στιγματισμένο, … , ό,τι ακριβώς δεν θέλει  ο Μουίζνιεκ, ο Σόρος και το Παρατηρητήριον του Ελσίνκι.
Πόσον βολικόν ε;
Άρα ό,τι και της προσάψουν, όποια λάσπη και εάν κατασκευάσουν εναντίων της Χ.Α. θα έχει την διεθνή κάλυψιν.
Θα βρουν όπλα στο σπίτι του Παππά; Θα βρουν και σβάστικες; Θα βρουν ναρκωτικά, όπλα στο σπίτι του Μιχαλολιάκου;
Όλα πιστευτά. Αφού είναι οι κακοί, ο σατανάς του διεθνούς δικαίου.
Οι αντισιωνιστές σε έναν κόσμο που ελέγχεται από το σιωνιστικό κεφάλαιο.

Ένα σιωνιστικόν κεφάλαιον που έχει δανειοδοτήσει τα κόμματα που χρωστάνε μέχρι και τα ούρα των μελών των για τα επόμενα 3000 χρόνια, πόσον δε μάλλον τις πολιτικές αποφάσεις του μέλλοντος.
Ένα κεφάλαιο που δανειοδοτεί τα κανάλια, τις εφημερίδες, … τα πάντα όλα.
Άρα ο δανειστής έχει δίκαιο (δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς), τα κανάλια προβάλουν το δίκαιο του δανειστού, οι πολιτικοί θεσμοθετούν για το δίκαιον του δανειστού.
Η δε ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι προφανής, αφού έχει στην μπούκα τα κανάλια που παρανομούν καθημερινώς και ανενοχλήτως. Η μπίζνα της δικαιοσύνης έχει στα όπα όπα την μπίζνα των ΜΜΕ που καλύπτει την μπίζνα της «πολιτικής».
Όλα μέλι γάλα. Αν αύριο εμφανιστεί κάποιος «μάρτυς» που να πιστοποιεί ότι ο Μιχαλολιάξος έκαψε έναν φίλο του με φωτιές που πετούσε από το στόμα του, ακόμη και αυτό θα στοιχειοθετηθεί.
Ποίος θα πει το αντίθετον; Ούτε καν η αριστερά που μπορεί μεν να λέει ότι δήθεν έχει δημοκρατικές ευαισθησίες όμως πολύ το χαίρεται που μπουντρουμιάστηκε ο «φασισμός». Δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς η αριστερή η οποία εγκλωβίστηκε στην ίδια της την φύσιν. Αφού ορίζεται ως «αντιφασιστική» έπρεπε να δώσει κάλυψιν στις διαδικασίες ποινικοποιήσεως του «φασισμού».
Συνεπώς το δίκαιον κατασκευάζεται. Και η παρανομία γεννάει δίκαιον.
Μήπως η εισβολή των λαθρομεταναστών δεν είναι παράνομος;
Παράνομος είναι. Όμως παρήγαγε δίκαιον μέσα από τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα» και σήμερα οι παρανόμοι λαθρομετανάστες έχουν δικαιο-ματα και είναι νόμιμοι.
Το δίκαιον είναι σχεσιακή οντότης … με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω είναι το δίκαιον. Αρκεί να υπάρχει κάλυψις και δικαιοφάνεια. Ό,τι δεν υπάρχει δύναται να κατασκευαστεί.
Ας ψηφιστούν αυτά τα οποία είναι προαποφασισμένα να ψηφιστούν, ας πουληθεί η Ελλάς, ας μας καβαντζωθεί εδώ ο μπάστακας στον οποίον θα εκχωρηθεί η εθνική κυριαρχία, ας ξεπουληθεί η ΑΟΖ στους προβλεπομένους για το ξεπούλημα χρόνους…
…και με το δίκαιον βλέπουμε. Και ό,τι δεν βλέπουμε, θα το κατασκευάσουμε αφού έχουμε και τα γένια και τα χτένια.
Το μεγάλο λάθος του Μιχαλολιάκου ήταν που απείλησε με αποσταθεροποίηση των «θεσμών».
Αυτά τα κάνεις, δεν τα λες.
Τα είπε, ξέφυγε από τον ρόλο του γραφικού που φωνάζει, έγινε επικίνδυνος για τις συμφωνίες και τον έφαγε η μαρμάγκα….
…προς το παρόν.
Προς το παρόν βεβαίως βεβαίως γιατί το σύστημα ξέρει ότι πάψαμε να είμαστε παντελώς χαζοί. Λιγουλάκι έχουμε ξυπνήσει.
Γιαυτό και κατά την διαδικασία της μεταφοράς των κρατουμένων, τους απέτρεψε από το να κάνουν επίδειξιν των χειροπεδών. Μόνον ο Παππάς, επειδή συνελήφθη με καθυστέρησιν μίας ημέρας, είχε δει τι γινόταν και ως πιο προετοιμασμένος κατάφερε να κάνει την κίνησιν ώστε να φανούν οι χειροπέδες.
Το σύστημα ΦΟΒΗΘΗΚΕ να δείξει την εικόνα την οποία το ίδιο παρήγαγε.
ΦΟΒΗΘΗΚΕ να δείξει τις χειροπέδες γιαυτό και οι συνοδοί-κουκουλοφόροι των κρατουμένων είχαν ρητές εντολές να μην αφήσουν τους Χρυσαυγήτες να επιδείξουν τις χειροπέδες των.
Όταν κάποιος επικαλείται την αληθείαν αλλά φοβάται την εικόνα της, μάλλον έχει πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: