Σελίδες

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Έρευνα: Πιο σιωνιστές οι Ευαγγελικοί παρά οι Εβραίοι των ΗΠΑ


Έχω γράψει και πιο παλιά για την αδιαφορία που δείχνει το Πατριαρχείο Κωσταντινουπόλεως αλλά και η Εκκλησία της Ελλάδος για τον απόδημο Ελληνισμό, επισημαίνοντας ότι τα παιδιά μας πέφτουν θύματα των παραφυάδων του προντεσταντισμού (Ευαγγελικοί, Χιλιαστές, Πεντηκοστιανοί) με τελικό αποτέλεσμα να απομακρύνονται από τα ιδεώση της φυλής και να χάνουν τον πατριωτισμό τους. Να φαντασθήτε ότι οι παραφυάδες πιστεύουν και διαδίδουν ότι η «Δευτέρα Παρουσία του Χριστού» εξαρτάται από την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ και για τον λόγο αυτόν πρέπει να δίνουμε όλες τους τις δυνάμεις για το μεγαλείο του. Ο σιωνισμός σε όλο του το μεγαλείο και ο Ιερώνυμος στον αρχιεπισκοπικό θρόνο! Το παρακάτω κείμενο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ έρχεται να με επιβεβαιώσει... Ο. Πάτσης
Τα ευρήματα από πρόσφατη έρευνα του Pew Research Center δείχνουν ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες οι λευκοί ευαγγελικοί πιστεύουν δυο φορές περισσότερο από τους Εβραίους της Αμερικής, ότι ο Θεός έδωσε το Ισραήλ στον εβραϊκό λαό.
Το Pew διαπίστωσε ότι το 82 τοις εκατό των λευκών Ευαγγελικών πιστεύει ότι ο Θεός έδωσε το Ισραήλ στον εβραϊκό λαό. Αντίθετα, μόνο το 40 τοις εκατό των Εβραίων της Αμερικής συμφώνησε.
Ο Michael Lipka του Pew έγραψε σε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του οργανισμού ότι για το θέμα της έρευνας " Τα συναισθήματα των Εβραίων για το Ισραήλ ήταν ίσα ή ακόμη και υπερέβαιναν εκείνα των λευκών ευαγγελικών προτεσταντών. "

"Εν μέρει η διαφορά οφείλεται στα χαμηλότερα επίπεδα της πίστης στο Θεό στους Εβραίους. Σχεδόν όλοι οι Ευαγγελικοί λένε ότι πιστεύουν στον Θεό, σε σύγκριση με το 72 % των Εβραίων (το 23 % λέει ότι δεν πιστεύει στο Θεό – αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις Εβραίους δεν πιστεύει στον Θεό - και το 5 % λένε δεν γνωρίζει ή αρνείται να απαντήσει στην ερώτηση)," έγραψε ο Lipka .
«Αλλά ακόμη και οι Εβραίοι που πιστεύουν στο Θεό είναι λιγότερο πιθανό να πιστεύουν ότι ο Θεός έδωσε τη γη που είναι τώρα το Ισραήλ στον εβραϊκό λαό από ό, τι οι ευαγγελικοί (55 % έναντι 82 %)."
Ο Lipka σημείωσε επίσης ότι οι ευαγγελικοί πιστεύουν περισσότερο από τους Αμερικανούς Εβραίους ότι οι ΗΠΑ «δεν κάνουν αρκετά για να υποστηρίξουν το Ισραήλ» και πιστεύουν λιγότερο ότι ένα κράτος του Ισραήλ και ένα παλαιστινιακό κράτος μπορούν να συνυπάρξουν.
Η έρευνα ήταν μέρος μιας ευρύτερης ανάλυσης των απόψεων των Εβραίων Αμερικανών από το Pew Research σε μια δημοσίευση με τίτλο «Ένα πορτρέτο των Εβραίων Αμερικανών», που δημοσιεύθηκε την Τρίτη .
Σύμφωνα με την επισκόπηση της έκθεσης, τα δεδομένα προέρχονται από τηλεφωνικές συνεντεύξεις 3.475 Εβραίων σε όλες τις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν μια αλλαγή στον τρόπο που οι Εβαριοαμερικάνοι αυτοπροσδιορίζονται.
"Οι Εβραιοαμερικάνοι λένε συντριπτικά ότι είναι υπερήφανοι που είναι Εβραίοι και έχουν μια ισχυρή αίσθηση του ανήκειν στον Εβραϊκό λαό, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη έρευνα του Pew Research Center", λέει αρχίζοντας η επισκόπηση.
"Όμως, η έρευνα δείχνει επίσης ότι η εβραϊκή ταυτότητα αλλάζει στην Αμερική, όπου ένας στους πέντε Εβραίοι (22 %) περιγράφει τον εαυτό του ότι τώρα δεν έχει καμία θρησκεία."
Ο Ραβίνος Steven C. Wernick, Διευθύνων Σύμβουλος της Ηνωμένης Συναγωγής του Συντηρητικού Ιουδαϊσμού, είπε ότι η μελέτη «επικυρώνει τις ευρείες και σαρωτικές αλλαγές».
"Νιώθαμε τα μηνύματα να έρχονται. Η ώρα για την αλλαγή έφτασε. Η δημοσκόπηση Pew το αποδεικνύει", δήλωσε ο Wernick.
"Παρόλα αυτά, πιστεύουμε ότι ο Συντηρητικός Ιουδαϊσμός είναι το ζωτικό επίκεντρο της Βορειοαμερικανικής Εβραϊκής Ζωής. Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι υπάρχει παρακμή. Οι αριθμοί δεν λένε ολόκληρη την ιστορία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: