Σελίδες

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Μια.. ατάκα μόνο φτάνει αεροπλάνο να τους κάνει !

Άρχισαν τα όργανα να παίζoυνε για σένα / έβαλε τo στόμα σoυ φωτιά. / Μια ατάκα μόνο φτάνει αεροπλάνο να τους κάνει. Μια απορία: Γιατί απασχολούνται όλοι με τον Σφακιανάκη; Δεν επηρεάζει κανέναν. Ως γνωστόν, οι οικοδόμοι στο γιαπί, οι νταλικέρηδες στην εθνική και οι εργάτες στη φάμπρικα βάζουν κασέτες με τον Πρετεντέρη για να ακούνε. Η «Ανατροπή» και οι συναφείς εκπομπές υψηλής τηλεθέασης και κύρους είναι το τελευταίο αποκούμπι του πονεμένου, υπερφορολογημένου και αδικημένου Ελληνα. Εκεί, αλλά και στα αγχολυτικά πρωινά ενημερωτικά των καναλιών μερακλώνει ακούγοντας για έκτακτα τέλη, κατασχέσεις, περικοπές και απολύσεις.
Εκεί πνίγει τον καημό του παρακολουθώντας ψύχραιμες αναλύσεις για το πόσο πρέπει να κάνει το @#ατό του παξιμάδι, από ανιδιοτελείς δουλευτές της δημοσιογραφίας και της πολιτικής. Σ’ αυτά τα μετερίζια της λαϊκής επιμόρφωσης παίρνει θάρρος για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες μέρες που έρχονται και τις ακόμα δυσκολότερες που θα ακολουθήσουν τις δύσκολες. Θες να μερακλώσεις, να ξεσκάσεις, να πάνε τα φαρμάκια κάτω και τα λεφτά στη Μέρκελ; Αρπα το τηλεκοντρόλ και συντονίσου. Θα σου δείχνουν ακριβώς
ό,τι πρέπει για να λησμονήσεις τα ντέρτια σου - δημιουργώντας άλλα, πολύ σοβαρότερα στη θέση τους. Ούτως έχουσιν τα πράγματα, αδαή φορολογούμενε...

Νι και Σίγμα
Επιπλέον, η αγαπημένη υπερδομή με κάθε δυνατό μέσο επαναλαμβάνει ένα συνθηματάκι, βουβά, υπόγεια, χωρίς καν να το λέει. Απλά διαμορφώνει την πραγματικότητα ώστε να σου περνάει αυτό που θέλει: «Ετσι είναι γιατί έτσι πάει, άμα θέλεις μείνε, φύγε αν σε χαλάει», όπως λέει και το άσμα. Και πολλοί Ελληνες φεύγουν γιατί τους... χαλάει να μην έχουν τα προς το ζην και να βλέπουν τη γη τους ρημαδιό ένεκα των πολιτικών των «σωτήρων» τους.
Βγαίνει, όμως, ο Notis και λέει με το Νι και με το Σίγμα την άποψή του, παρόλο που δεν έχει κανένα δικαίωμα να την ξεστομίσει, αφού είναι ασύμβατη με την άποψή μας. Ο Σφακιανάκης, αντί να περιοριστεί στο να μασάει -όπως κάνουν πάμπολλοι κονομημένοι-, έχει την κακή συνήθεια να μιλάει. Λέει ό,τι του κατέβει, όπως οφείλουμε να κάνουμε όλοι μας. Αν δεν λέμε ό,τι μας κατεβαίνει και αρχίζουμε τα σεις, τας σας, τα μήπως, τα επειδή και τα ίσως, το σύστημα μπατάρει ολότελα. Η υποκρισία και η πολιτική ορθότητα είναι δίδυμα αδελφάκια, και μάλιστα σιαμαία. Ας λέει ο άνθρωπος τα δικά του κι εμείς τα δικά μας.


Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: