Σελίδες

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η κομματοκρατία ζει και βασιλεύει..Ως πότε;


γράφει: Α.Δημητρίου στο «Κοινός Παρονομαστής»

Σήμερα διαβάσαμε σε ένα άρθρο του Δημήτρη Κουνιά, από την εφημερίδα "Παραπολιτικά" για τις τοποθετήσεις που κάνει στον χώρο της υγείας ο τηλεβιβλιοπώλης και υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Απροκάλυπτα παρουσιάζεται σαν έξυπνη στρατηγική του υπουργού της ΝΔ η επιλεκτική τοποθέτησή τους σε διευθυντικές θέσεις στον χώρο της υγείας. Θα μπορέσετε εύκολα να διακρίνεται το πόσο φυσικό θεωρούν να τοποθετούν όχι ικανούς αλλά κομματικούς ανθρώπους. Η αναξιοκρατία και η κομματοκρατία είναι αυτή που διέλυσε την Ελλάδα, είναι αυτή που κυβερνά, τα τελευταία χρόνια, πίσω από τη ταμπέλα της Δημοκρατίας και μέσα από μία διαλανθάνουσα ανοχή και κενά του Συντάγματος, είναι η πολιτική νοοτροπία και συμπεριφορά, που προτάσσει το κομματικό συμφέρον από το κοινωνικό όφελος και έχει καταστεί κρατούσα άποψη στην καθημερινή πολιτική πρακτική, κατά τα χρόνια της «μεταπολίτευσης» Έτσι αυτοί οι κύριοι συνεχίζουν ακάθεκτοι το ίδιο έργο που εξυπηρετεί μόνο το κομματικό συμφέρον και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες..
Μάλιστα ο αρθρογράφος πολύ εύστοχα γράφει πως ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης «χτίζει» µε µεθοδικές και στοχευµένες κινήσεις, την δική του οµάδα στο εσωτερικό της Νέας ∆ηµοκρατίας αξιοποιώντας στην κατεύθυνση αυτή τον µεγάλο αριθµό των δηµοσίων φορέων Υγείας που υπάγονται στην αρµοδιότητά του!! Δηλαδή Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει ..
Επιλέγει με κριτήρια το πολιτικό βιογραφικό κοµµατικά στελέχη προερχόµενα από την ΟΝΝΕ∆ και τη ∆ΑΚΕ, αξιοποιεί και µια σειρά από πολιτικούς φίλους άλλων κορυφαίων υπουργών και στελεχών του κυβερνώντος κόµµατος για ευνόητους λόγους (συμμαχίες)

τοποθετεί «γαλάζιους» πολιτευτές ανά την επικράτεια στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής. Εδώ να σημειωθεί πως ορισµένοι από τους πολιτευτές της ΝΔ δραστηριοποιούνται στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών, όπου εκλέγεται ο υπουργός. Τώρα κατά πόσο αυτοί γνωρίζουν από διοίκηση ή έχουν σπουδάσει µάνατζµεντ και ιατρική, όπως θέλει να χρυσώσει το χάπι ο αρθρογράφος θα το διαπιστώσετε όταν διαβάσετε τις επιλογές προσώπων που ανέλαβαν τα κοµβικά πόστα πριν από δύο εβδοµάδες.
 1. Διοικητή του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκοµείου Κηφισιάς «Οι Αγιοι Ανάργυροι», Λευτέρη Μπούλια, διδάκτορα του Πανεπιστηµίου Αθηνών, που ανήκε εσωκοµµατικά στην οµάδα του Αρη Σπηλιωτόπουλου, έχοντας διατελέσει µέλος του ∆.Σ. της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων και γενικός γραµµατέας Νέας Γενιάς. Ο ίδιος ήταν µέλος του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕ∆, επί προεδρίας Γιάννη Οικονόµου (1998-2001).
 2. Επίσης, στην οµάδα αυτή είναι ο διοικητής του Λαϊκού Νοσοκοµείου, Γιάννης Πατσόγιαννης, που υπήρξε µέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.∆. και ανήκε στη λεγόµενη οµάδα του Μιλτιάδη Εβερτ.
 3. Η διοικήτρια στο Ιπποκράτειο, Μαρία Καρρά, πρώην βουλευτής Α’ Αθηνών, και ο διοικητής του νοσοκοµείου «Αλεξάνδρα»
 4. Ηλίας ∆αλαϊνάς, κοµµατικό στέλεχος και τακτικός συνοµιλητής της Μαριέττας Γιαννάκου. 
 5. Η αναπληρώτρια διοικήτρια του Μαιευτηρίου «Ευ. Βενιζέλος», Μαρία Φουρναράκη, η οποία είχε υπογράψει την υποψηφιότητα του ∆ηµήτρη Αβραµόπουλου για την προεδρία της Ν.∆., ενώ υπήρξε και νοµαρχιακή σύµβουλος Ανατολικής Αττικής
 6. Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκοµείου Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Βλάχος, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πολιτικούς φίλους του σηµερινού υπουργού Αµυνας, 
 7. Ο αναπληρωτής διοικητής του Ογκολογικού Νοσοκοµείου Αθηνών «Ο Αγιος Σάββας», Χαράλαµπος Κανδηλώρος, που ήταν στο παρελθόν συνεργάτης του Ανδρέα Λυκουρέντζου στο υπουργείο Υγείας.
 8. Ο διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκοµείου Αττικής, Παύλος Θεοδωράκης, που υπήρξε συνεργάτης του Νικήτα Καλαµάνη όταν επίσης αυτός ήταν υπουργός Υγείας, και ο διοικητής του Νοσοκοµείου Τρικάλων, Γιώργος Σουφλιάς, εξάδελφος του συνονόµατού του πρώην υπουργού της Ν.∆. 
 9. Διοικητή στο Νοσοκοµείο Χίου τον υποψήφιο βουλευτή στην ίδια περιφέρεια Γιώργο Επιτροπάκη και
 10. Διοικητή του Νοσοκοµείου Γρεβενών τον Θεόδωρο Κουκάκη.
 11. Πρόεδρο στο Ψυχιατρικό Νοσοκοµείο Θεσσαλονίκης την υποψήφια βουλευτή Ηµαθίας Σταυρούλα Γιαννούτσου 
 12. Διοικητή στο νοσοκοµείο «Αγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη τον πρώην βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια. 
 13. Ο πρώην πρόεδρος του ∆ικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνος Πεταλάς, που ανέλαβε το Γενικό Νοσοκοµείο Νικαίας,
 14. Ο δηµοτικός σύµβουλος Πεύκης, Σταύρος Μονεµβασιώτης, που τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Ασκληπιείου Βούλας, 
 15. Το στέλεχος της ∆ΑΚΕ Μηχανικών ∆ΕΗ και δηµοτικός σύµβουλος Βέροιας Αργύρης Γκαµπέσης, που ανέλαβε διοικητής στο Γενικό Νοσοκοµείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».
 16. Το στέλεχος της Ν.∆. Κρήτης Νίκος Χαριτάκης, που ορίστηκε επικεφαλής στο Γενικό Νοσοκοµείο Χανίων,
 17. Το στέλεχος της Γραµµατείας Οργανωτικού της Ν.∆. Στέργιος Λιόλιος, που τοποθετήθηκε αναπληρωτής διοικητής στο «Γ. Γεννηµατάς»,
 18. Ο Νίκος Τουρούτσικας που ανέλαβε αναπληρωτής στο Ιπποκράτειο.
 19. Ο πρώην γραµµατέας ΝΟ∆Ε Αχαΐας Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, που τοποθετήθηκε στο Νοσοκοµείο Κεφαλονιάς 
 20. Το στέλεχος της ΝΟ∆Ε Μεσσηνίας Ευδοξία Παπαγεωργίου, που ανέλαβε στο ΓΝΑ Λακωνίας. 
 21. Ο καινούργιος αναπληρωτής διοικητής του ΚΑΤ, Γιώργος Παπαδηµητρίου, που υπήρξε µέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕ∆, υπεύθυνος ∆ιεθνών Σχέσεων της οργάνωσης και αντιδήµαρχος στο Νέο Ηράκλειο,
 22. Ο αναπληρωτής διοικητής του Θριάσιου Νοσοκοµείου Ελευσίνας, Γιώργος Χρυσανθόπουλος, ο οποίος επίσης έχει περάσει από την Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕ∆. Να σηµειωθεί ότι και οι δύο βρίσκονταν στον πυρήνα της ισχυρής οµάδας του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕ∆ και νυν ευρωβουλευτή Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος έχει βάλει πλώρη για τη δηµαρχία της Γλυφάδας.

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν
 • Ο αναπληρωτής διοικητής του Τζάνειου Νοσοκοµείου στον Πειραιά, Γιώργος Γρηγοριάδης,
 • Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκοµείου Χανίων «Αγιος Γεώργιος», Γιάννης Μανουσάκης, και
 • Ο διοικητής του νοσοκοµείου Αρτας, Νίκος Κατσακιώρης, που διετέλεσε πρόεδρος ΟΝΝΕ∆ της περιοχής,
 • Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκοµείου Αργολίδας, Λάµπρος ∆ηµητρογιάννης, που υπήρξε πρόεδρος της ΟΝΝΕ∆ Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: