Σελίδες

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ο ομογενειακός τύπος γράφει και σατιρίζει

διαμαντοπούλου-λαλιώτηςΗ υπουργός Παιδείας 'Αννα Διαμαντοπούλου, 3-4 ημέρες στην Καλιφόρνια (10-13 Οκτωβρίου), γιά επαφές στην... ''Σίλικον Βάλεϋ'' όχι γιά ζητήματα Παιδείας (ούτε λέσχης... Bilderberg), αλλά γιά... επενδύσεις στην Ελλάδα... (Δείτε κι αυτό)
Ο  υπ. Πολιτισμού γιά ''τουρισμό'' σε Νέα Υόρκη και Σικάγο
Από τον Μάρτιο έχει νάρθει στις ΗΠΑ ο Mr. Paul Geroulanos και... ανησυχούσαμε. Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 εγκαινιάζει, όπως και τον Δεκέμβριο, έκθεση στο ''Ωνάσσειο'' στη Νέα Υόρκη. Παρέα του ''καλεσμένοι'' ντουζίνες δημοσιογράφοι κ.ά.
από Ελλάδα με το... ''Aristos Travel'' του Ιδρύματος, γνωστού ως το ''μεγάλο φαγοπότι''... Καλές οι εκθέσεις του ''Ωνάσσειου'' στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν έχουν μεγάλη απήχηση στους Αμερικανούς. Τώρα αν τις ''βαφτίζουμε'' πολύ ''σημαντικές'', μην ξεχνάμε ότι ως 'Ελληνες είμαστε εθισμένοι στην ψευδολογία. Εξάλλου, από τις εκθέσεις ''βολεύονται'', άμεσα ή έμμεσα και τα ''λαμόγια'' από το 'Ιδρυμα, που βρήκε χρήμα από τον μακαρίτη και το ''διανέμει'' ανάλογα.
Μεγάλη η αγωνία, αν το
«'Ιδρυμα των φαγάδων» με...πρέσβη Λ. Τσίλα επικεφαλή στη Νέα Υόρκη, θα φέρει στην μεγαλούπολη (πάλι) την μόνιμη σε τέτοια ταξίδια, ''καθηγήτρια-δημοσιογράφο'' κ. 'Αννα Παναγιωταρέα.
Στο Σικάγο, ο υπουργός Mr. Geroulanos, θα μιλήσει και σε ''όλους τους 'Ελληνες'' σε συγκέντρωση-δεξίωση του γενικού προξενείου, 13 Oκτωβρίου 2010, γιά να μάθουν οι Ομογενείς και οι κομματικοί του τοπικού ΠΑΣΟΚ, γιά την...Ελλάδα και τον... τουρισμό της και να πει ''ευχαριστώ'' στους Ομογενείς που πήγαν το καλοκαίρι στην Ελλάδα (λες και δεν πήγαιναν τα προηγούμενα).
Δεν μάθαμε αν στις ΗΠΑ θα τον συνοδεύει πολυμελής αντιπροσωπεία. Και γιά όσους κακόβουλους επικρίνουν τον GAP γιά την φράση του ''λεφτά υπάρχουν'', οι ταξιδιάρηδες υπουργοί του, αποδεικνύουν ότι ήταν σωστός. Είναι σημαντικό να πάει ο Μr. Geroulanos σε εκθέσεις μικρού ενδιαφέροντος και να μιλά στην... Ομογένεια. 'Ετσι προωθείται ο...τουρισμός. Αν μάλιστα έχει κοντά του και τον... ΣΑΕάρχη ΗΠΑ, τότε θα ''γεμίσει'' η Ελλάδα από τουρίστες... Λέγεται ότι θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σικάγου (του οποίου η θητεία λήγει στα τέλη του χρόνου) και τον διευθυντή Τουρισμού της πόλης. Μα γι' αυτές τις συναντήσεις -που θα έπρεπε ήδη να είχε κάνει ο γεν. πρόξενος- ολόκληρο υπουργικό ταξίδι;... Oι υπουργοί έρχονται στις ΗΠΑ, υποτίθεται, γιά την προβολή της Ελλάδας και του τουρισμού της. Αλλά προκαλούν με πολυμελείς συνοδείες, την χλιδή, τα έξοδα, τα ψώνια κ.ά.
Συμπέρασμα: Αυτά τα ταξίδια-κατραγκιοζιλίκια και οι ''επαφές'' 4ης κατηγορίας, που βαφτίζονται στην Ελλάδα ''σημαντικές'' από τα ''λαδιάρικα'' ΜΜΕ, ΔΕΝ προβάλουν την Ελλάδα και τον τουρισμό. Απλά δίνουν ''δικαιολογία'' γιά πολυέξοδο...τουρισμό υπουργών. Να δούμε πότε θα σοβαρευτούν.
Kαι μιά ανακοίνωση, που μας στάλθηκε από το Γραφείο Τύπου Ν. Υόρκης: «Με την ευκαιρία της έλευσης του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Παύλου Γερουλάνου, στη Νέα Υόρκη, θα παρατεθεί ανοικτή δεξίωση στο ''Κρητικό Σπίτι'' (Σύλλογος Κρητών ''Η Ομόνοια'', 32-33 31st street, Astoria), την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και ώρα 6:30 μ.μ.». Μην μας ρωτάτε ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ παραθέτουν την δεξίωση. Δεν αναφέρει. Υποθέτουμε... γεν. Προξενείο και ΕΟΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: