Σελίδες

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

"Βάσεις και ΝΑΤΟ, Χριστόφιας και ΑΚΕΛ"

Με το ΑΚΕΛ στην εξουσία και τον Χριστόφια στην προεδρία, είναι κι επισημότα το πλέον, ότι ποτέ προηγουμένως ίσως, δεν ήσαν καλύτερα τσιμεντωμένα τα πράγματα, για τα στρατηγικά συμφέροντα της Βρετανίας στην Κύπρο. Ο Ακελι - στής ΠτΔ δεν περιορίζεται απλώς να διαβεβαιώσει την ανενόχλητη εξυπηρέτηση των βρετανικών συμφερόντων μέχρι το 2013, που λήγει η προεδρία του. Υποσχέθηκε στον υπό του ιδίου αποκαλούμενο «καλό του φίλο», τον προηγού -μενο πρωθυπουργό της Χερ Μάτζεστι, τον κ. Μπράουν, ότι η Βρετανία μπορεί να είναι σίγουρη για τις βάσεις της στην Κύπρο, μέχρι και τις επόμενες δύο γενεές:
«Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας μαζί, Ε/κ και Τ/κ», είπε ο Ακελιστής πρόεδρος, 27.9.10 στο διεθνούς και πρωτίστως US-NATO-ϊκής εμβέλειας βήμα των Brookings των ΗΠΑ. Επί λέξει είπε ότι: «Speaking with Gordon Brown [...], I told him that this is not the time to open so many fronts. So the problem of the bases, it’s a problem which is going to be solved by our children and grandchildren together, Greek Cypriots and Turkish Cypriots»… Τέσσερις μήνες μετά την άνοδό του στην προεδρία, Ιούνιο 2008, ο ΠτΔ και ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, στο Λονδίνο, συνομολόγησε με τον πρωθυπουργό της Αυτής Μεγαλειότητος και «Μνημόνιο Συναντίληψης». Με κύρια πρόνοια τη διαβεβαίωση τσιμεντώματος των εν Κύπρω βρετανικών βάσεων στο διηνεκές.
Δεδομένου του πασίγνωστου ρόλου που παίζουν οι εδώ βρετανικές βάσεις για τα αμερικανο-νατοϊκά συμφέροντα στην περιοχή και στον κόσμο, έτσι όπως το διακηρύσσουν υπερηφάνως οι ίδιοι οι Εγγλέζοι και το ΝΑΤΟ, είναι σαφές και αναντίρρητο ότι: Με το ΑΚΕΛ και τον Χριστόφια στην εξουσία, ποτέ προηγουμένως δεν υπηρετούνταν με περισσότερη σιγουριά τα αμερικανο-νατοϊκά συμφέροντα. Βέβαια, ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ ρητορεύουν (όχι στο Brookings, ούτε στο Λονδίνο ή αλλού, αλλά στον εγχώριο «Άστρα», το ΡΙΚ, τη «Χαραυγή» κ.ά. ΜΜΕ) ότι εναντιώνονται στην… ένταξη της Κύπρου, είτε στο ΝΑΤΟ, είτε στον «προθάλαμο του ΝΑΤΟ» ονόματι «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη».
Διότι, προφανώς, δεν διαθέτουν τα εθνικά προσόντα, την επάρκεια και τις ικανότητες για την όποιας «ισοτιμίας» συμμετοχή. Όπου μπορεί να έχουν και κάποιου ελάχιστου έστω ειδικού βάρους λόγο, αντιρρήσεις, εξισορροπήσεις, «δώσε-πάρε» και ίσως… οφέλη. Προτιμούν την εν τοις πράγμασι ΥΠΟΤΑΓΗ στην εξυπηρέτηση, μέσω εγγλέζικων βάσεων, των συμφερόντων του ΝΑΤΟ, άνευ αντιλογίας. Έως και τη μεθεπόμενη γενεά! Ακόμα και με υποθήκες υποταγής μέχρι και για τα Ακελικά εγγόνια τους. «Βy Command of Her Majesty», όπως ήταν χθες το κύριο θέμα της «Αλ» για τη στρατηγική της Βρετανίας περί παραμονής των βάσεών της για πάντα! Λόγω: «τοις υπακούειν ετοιμοτέροις ούσιν» καθώς έγραψε για τον Χριστόφια, το ΑΚΕΛ και άλλους, ο Θουκυδίδης (Δ-61)…
Ερώτηση:
Μετά από τα «our children and grandchildren» του Χριστόφια στο Brookings, υπέρ των βάσεων των Εγγλέζων, τολμά άραγε η «Χαραυγή» να ξαναδημοσιεύεσει ολόκληρο το κύριο άρθρο της, της 20.4.07 ότι, δήθεν, «το ΑΚΕΛ ουδέποτε συμφιλιώθηκε ούτε και αποδέχεται την ύπαρξη βρετανικών βάσεων στο έδαφος της Κύπρου»;
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: