Σελίδες

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ηρωι(νι)κές δηλώσεις.......

Της Τζένης Κ.


Τον Αύγουστο οι μύγες είναι παχιές. Κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων επίσης και ανεξαρτήτως εποχής, οι μύγες και οι πρωθυπουργοί  κάνουν κ.΄λο και χ.΄ζουν  μεγαλοφώνως τον κόσμο όλο. Πρόκειται για μια μετάλλαξη που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των ψηφολαγνικών ασκήσεων θάρρους και συνήθως πληρώνεται, λίγο αργότερα, ακριβά, με Baygon- σπρεντ, με επιτόκια- μυγοσκοτώστρες ή ακόμα χειρότερα, με κείνο το δανειακό τζζζζ – ρέκβιεμ που υποδηλώνει την καύση της μύγας στο εσωτερικό των φωτεινών μυγο- παγίδων.
Σπουδαιολογώντας την πιθανότητα να καψαλιστεί ο πωπός του στο εσωτερικό της κάλπης (μυγοπαγίδα είν’ κι αυτή) και γυρνώντας, ως εκ τούτου, επιδεικτικά την πλάτη στη δυνατότητα που έχουν οι εντομοαπωθητικοί εκπρόσωποι της τρόικας να τον περιλάβουν και να τον περιποιηθούν με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους μυγοκτονίας (αμέσως μετά τις εκλογές)…, ο πάλαι ποτέ χαμηλότατων τόνων πρωθυπουργός μας, απηύθυνε προς τα στρατηγεία της Ευρώπης και του ΔΝΤ, το πρώτο ηρωικό «Άει χάσου μυρμηγκάκι!» της......... σταδιοδρομίας του. Για την ακρίβεια είπε: «Μέχρις εδώ. Όχι άλλες θυσίες!». Το βροντοφώναξε με οίστρο στους έξω, για να το ακούσουν οι μέσα. Τόση ήταν μάλιστα η επίδραση του μεταλλαξιογόνου παράγοντα στην πρωθυπουργική του ψυχοσύνθεση, ώστε ήθελε να εκστομίσει κι άλλα μεγαλειώδη μυγοξεχεστήρια, όπως το η «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» ή «Από το λαό, με το λαό, για το λαό…». Μέχρι και το «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» του ανέβηκε στο μουστάκι, αλλά τελευταία στιγμή τον φίλησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και με τρόπο, το απέσυρε απ’ τις φραστικές προθέσεις του.
Κάθε επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι  ηρωίνη για τον πρωθυπουργό. Όπως, η ζέστη είναι η χαρά της μύγας. Εξ ου και οι ηρωι(νι)κές δηλώσεις. Υπό την επήρεια της εκλογικής ουσίας χάνει την αίσθηση του μέτρου και των μέτρων. Βλέπει αυτά που υπήρχαν και δεν τα έβλεπε. Βλέπει αυτά που δεν υπήρχαν και τα έβλεπε. Παραμονές της 4ης Οκτωβρίου είδε λεφτά. Τώρα βλέπει τα δίκια των καταπονημένων υποστατικών του.
Δυστυχώς, μόλις σταματήσει η χρήση, θα επέλθουν οι αυτοκαταστροφικές και καταστροφικές διαθέσεις της στέρησης. Την οποία στέρηση θα αναλάβουμε να βγάλουμε πέρα εμείς. Κι οι εντομοαπωθητικοί εκπρόσωποι της τρόικας θα μας φωνάζουν: ξου παλιόμυγες…!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: