Σελίδες

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Και στην Μόσχα ζητούν νέα Τζαμιά. Από χριστιανικούς ναούς στις ισλαμικές χώρες τι γίνεται;

Μόσχα: Ραγδαία αύξηση Μουσουλμάνων, ζητούν νέα Τζαμιά

Βεγγαλικά στο τζαμί Akhmad Kadyrov στο Grozny της Τσετσενίας, το 2009. Περίπου 20 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι ζουν στην Ρωσία σήμερα

Οι ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας της Μόσχας, η οποία ανέρχεται σήμερα σε 1,5 εκατομμύρια πιστούς , έστειλαν μήνυμα στις αρχές της πόλης, ότι χρειάζονται, απεγνωσμένα, περισσότερους χώρους για προσευχή και ζήτησαν την κατασκευή νέων τεμένων, τα οποία κατ’ αρχήν έχουν εγκριθεί.
κόκκινος ουρανός



Η απόφαση αυτή – ανέγερσης νέων Τζαμιών- συνάντησε τη δυσαρέσκεια και τις βίες αντιδράσεις των ρώσων εθνικιστών που καλούν τις αρχές για μια ‘καθαρή Μόσχα’, χωρίς μουσουλμάνους και χωρίς ξένους, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού”
Der Spiegel”.


Το προγραμματισμένο τζαμί θα είναι το πέμπτο στη Μόσχα, μια πόλη με δέκα εκατομμύρια κατοίκους όπου το μουσουλμανικό στοιχείο έχει ανέλθει στο 10 τοις εκατό των κατοίκων της ρωσικής πρωτεύουσας.



Το συμβούλιο των μουφτήδων καθόρισε ότι πρέπει να κατασκευαστούν περισσότερα τζαμιά και αξιολογώντας τον πληθυσμό της μουσουλμανικής κοινότητας θεωρεί ότι τουλάχιστον άλλα 40 τεμένη θα ήταν ικανοποιητικά για την πληθώρα των πιστών.



Στο κείμενο σημειώνεται ότι υπάρχει το αδιαχώρητο στις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές των μουσουλμάνων, που αναγκάζονται οι πιστοί να προσκυνούν και να προσεύχονται στους δρόμους.



Μια οργάνωση των ‘πράσινων’ αντιδρά επίσης στην κατασκευή ενός τεμένους σε περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας όπου υπάρχει ένα μεγάλο πάρκο.



Οι ‘πράσινοι’ για την αντίδρασή τους αυτή, χαρακτηρίζονται ως συγγενείς εθνικιστικών κύκλων που είναι εχθροί του μουσουλμανικού στοιχείου της Μόσχας.



Σύμφωνα εξάλλου με τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Κύριλλο, η Ρωσία σε είκοσι χρόνια με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, τα οποία δείχνουν ραγδαία αύξηση των μουσουλμάνων, θα έχει περί τα σαράντα εκατομμύρια μουσουλμάνους.



Εξάλλου, ο ηγέτης της Ισλαμικής Επιτροπής της Ρωσίας, δεν αμφιβάλλει καθόλου στις εκτιμήσεις και προβλέψεις του Ρώσου Πατριάρχη, ο οποίος βλέπει, μελλοντικά, να πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι σε πολλές πόλεις της Ρωσίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: