Σελίδες

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Γερμανικός βούρδουλας

Γερμανικός βούρδουλας…
ΣΤΗ ΜΕΤΑΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ η Γερμανία είναι αυτή που ορίζει το παιχνίδι. Ποικί λα τα παραδείγματα από το 1990 και μετά.
Aλλο ένα χθες. Στη Σύνοδο Κορυφής των 27 η
Γερμανίδα σιδηρά κυρία Ανγκελα Μέρκελ επέ -βαλε νέα Κατοχή στη Γηραιά Ηπειρο του 21ου αιώνα. Με όπλα αυτή τη φορά όχι τα πάντσερ και τα στούκας αλλά την οικονομική της δύναμη. Τη γερμανική βιομηχανία.
ΕΝΑ 4ο ΡΑΪΧ, οικονομικό σήμερα, πλανάται σαν μαύρο σύννεφο πάνω από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη που παρακολουθούν με αμηχανία, ανίκανα να συλλάβουν και να υποστηρίξουν εναλλακτική πρόταση.
Η ΕΛΛΑΔΑ που από μόνη της αποτελεί περιπτωσιολογική μελέτη είχε στις Βρυξέλλες τον πρωθυπουργό της ουσιαστικά φιμωμένο λόγω της δικής του απόφασης να ενταχθεί στο μνημόνιο και την τρόικα. Ουδεμία απολύτως αντίρρηση ακούσθηκε στα όσα απόλυτα και επιτακτικά έθεσε ο γερμανογαλλικός άξονας. Η Ευρώπη χωρίσθηκε στα δύο. Κάποιοι λίγοι συμφωνούν, άλλοι, κατά τεκμήριον οι πλέον αδύνατοι διαφωνούν, αλλά τι μπορούν να κάνουν; Η Γερμανίδα καγκελάριος θέλει να επιβάλει τις ακραίες πολιτικές κυρώσεις που της ζήτησαν οι οικονομικοί της σύμβουλοι σε εκείνες τις χώρες που από σήμερα και στο μέλλον θα ξεφεύγουν δημοσιονομικά.
ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ να ελέγξουν, κατά τας βουλάς της κυρίας, το ταμείο τους. Που δεν θα συμμορφώνονται με τις προσταγές του ηγέτη. Γερμανικός βούρδουλας θα «επιπίπτει» επί της Γηραιάς Ηπείρου και ο πόνος που θα προκαλεί θα υποτάσσει κάθε ανυπάκουο, κάθε απολωλός πρόβατο, κάθε χώρα που αν δεν παίρνει από λόγια θα κινδυνεύει με στέρηση ψήφου στις κρίσιμες κοινοτικές αποφάσεις και με κόκκινη κάρτα από την ευρωζώνη.
e-typos

Δεν υπάρχουν σχόλια: