Σελίδες

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Εδώ πότε θα ξεκινήσει;


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΤΥΝΗΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΩΝ. Eδώ πότε θα ξεκινήσει???

Posted by cretanpatriot στο 25/01/2011
 
 
2 Votes

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΥΝΗΣΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ

Ανταποκρίσεις αναφέρουν ότι οι διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα και πάλι σε όλη τη χώρα (Τυνησία), με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε κάθε κωμόπολη και πόλη, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες. Η αυξανόμενη οργή κατά της κυβέρνησης της Ghannouchi (του πρωθυπουργού Ben Ali) έχει εξελιχθεί σε ένα δυνατό εθνικό κίνημα διαμαρτυρίας, που εξαπλώνεται σε όλα τα τμήματα της κοινωνίας. Χθες υπήρχαν ακόμη και αναφορές για απεργία και διαδηλώσεις από αστυνομικούς στο Μοναστήρι, Bizerte, ακόμα και από αστυνομικά τμήματα της Τύνιδας. Μερικοί ήταν στην εργασία τους, για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία, αλλά φορώντας κόκκινες κορδέλλες στο χέρι σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ενώ η “νέα” κυβέρνηση της Τυνησίας, η αυτοαποκαλούμενη “εθνικής ενότητας” (στην πραγματικότητα, συμβαδίζουν με τους υπουργούς του Ben Ali), είχε την πρώτη της σύσκεψη την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου και προσπάθησε να πάρει βιαστικά, μια σειρά από μέτρα, που θα της έδιναν κυρίως κάποια χρειά νομιμότητας, η επανάσταση συνεχίζεται στους δρόμους και στους χώρους εργασίας με τους εργαζομένους να αναλαμβάνει ο καθένας εξουσίες από αυτούς, οι οποίοι είχαν δεσμούς με το παλιό καθεστώς του Μπεν Αλί.
Ο “νέος” πρόεδρος Gannouchi αναγκάστηκε να ανακοινώσει τη νομιμοποίηση όλων των πολιτικών κομμάτων, μια γενική αμνηστία (αν και αυτό ήταν απλά ένα πρόγραμμα, που θα συζητηθεί στη Βουλή) και την εθνικοποίηση όλων των κτιρίων του μισητού κυβερνώντος κόμματος RCD. Η κυβέρνηση δήλωσε, επίσης, τρεις ημέρες εθνικού πένθους για τους μάρτυρες της επανάστασης. Τι απόλυτη υποκρισία κι’ αυτό, όταν βλέπεις ότι οι κυριότεροι υπουργοί της “νέας” κυβέρνησης, ήταν μέλη της …προηγούμενης κυβέρνησης που σκότωσε τους εν λόγω μάρτυρες! Δεν μπορεί να υπάρξει πένθος, μέχρι οι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες απομακρυνθούν από την κυβέρνηση και τις άλλες επίσημες θέσεις και προσαχθούν σε δίκη.
Οι διαδηλώσεις συνεχίσονται και γενικές απεργίες έχουν αναγγελθεί στις περιφέρειες για σήμερα, σε πολλές διαφορετικές περιοχές, με αιτήματα για την απόλυση της κυβέρνησης του Gannouchi. “Μας έκλεψε τον πλούτο της χώρας, αλλά δεν θα κλέψει την επανάστασή μας – Να Παραιτηθεί η κυβέρνησή του – Θα είμαστε πάντα πιστοί στο αίμα των μαρτύρων μας” ήταν μερικά από τα συνθήματων.
Χθες, έχει αναφερθεί πως ένα προσωρινό τοπικό συμβούλιο είχε αναλάβει την εκτέλεση (διακυβέρνηση) όλων των υποθέσεων στο Sidi Bou Ali. Λάβαμε τώρα μια ανταπόκριση που λέει, ότι η ίδια εξέλιξη έχει λάβει χώρα στην πόλη της Σιλιάνα, στα βορειοδυτικά, όπου «οι πολίτες έχουν δημιουργήσει ένα τοπικό συμβούλιο για την προστασία της επανάστασης και της διαχείρισης των δημοσίων υποθέσεων». Η δήλωσή των ιδρυτικών μελών λέει, ότι “αντιμετωπίζουν το κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε από την εκδίωξη των υπαλλήλων που συνδέονται με το RCD”, και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα τοπικό και περιφερειακό συμβούλιο “για την προστασία της επανάστασης και να διαχειρίζεται τη λειτουργία της πόλης και του Κυβερνείου της”.
cretanpatriot

Δεν υπάρχουν σχόλια: