Σελίδες

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Αύριο διαδηλώνουμε και απαιτούμε: Δεν πάει άλλο


Από factorx στις 

Share
Αύριο Τετάρτη είναι ημέρα γενικής απεργίας.
Είναι ίσως η δυναμικότερη κινητοποίηση από τη μεταπολίτευση, καθώς είναι η πρώτη φορά που η διεξαγωγή της ξεπερνά τα παραδοσιακά συνδικαλιστικά στέκια και αγγίζει, λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής και πολιτικής κατάπτωσης, μια σιωπηρή πλειοψηφία αποφασισμένων και οργισμένων πολιτών.
Η Νέα Δημοκρατία δε φημίζεται για την άσκηση επαναστατικής γυμναστικής.  Είναι ένα σύγχρονο, σοβαρό κόμμα, που αρέσκεται να εξασκείται στο κοινοβούλιο, εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις.  Ένα κόμμα της ουσίας και όχι της φανφάρας.
Είναι επίσης ένα κόμμα εξουσίας και είναι ένα κόμμα κατεξοχήν πατριωτικό.  Όσο ο εκλεγμένος πρωθυπουργός αγωνιζόταν απέναντι σε μια σφοδρή οικονομική κρίση, παρά τις αδυναμίες του και τις επιπόλαιες κινήσεις του, η Νέα Δημοκρατία άσκησε μια πρωτόγνωρα υπεύθυνη πολιτική, στηρίζοντας όπου έκρινε ότι έγιναν θετικά βήματα και προτείνοντας έξυπνες λύσεις, όπου έκρινε ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήταν αδιέξοδη.  Ο κ. Σαμαράς προτίμησε συνειδητά να θυσιάσει τα πρόσκαιρα κομματικά οφέλη και να στηρίξει εμπράκτως την κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της.
Οι τελευταίες εβδομάδες, όμως, έφεραν στο φως πολλά νέα στοιχεία, τόσο για την πραγματική διάσταση της οικονομικής αποτυχίας, όσο και για τις κρυφές επιδιώξεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Η διέξοδος που υποσχέθηκε ο υπουργός οικονομικών για το 2011, όχι μόνο δεν ήρθε, αλλά έδωσε τη θέση της σε μια υφεσιακή βεβαιότητα για άγνωστο χρονικό διάστημα.  Οι στόχοι ελλείμματος και χρέους αποδείχθηκαν ανέφικτοι και οι δανειστές, στηριζόμενοι σε μία αποικιοκρατικού ύφους σύμβαση, δεσμεύουν τη χώρα για περαιτέρω περικοπές δεκάδων δις.
Την ίδια ώρα η κοινωνία καταρρέει.  Οι πολίτες ζουν έναν εφιάλτη, χωρίς να βλέπουν καμία βελτίωση, σε κανέναν τομέα:
Οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν κατά χιλιάδες, σπρώχνοντας στην αγχόνη της ανεργίας όλο και περισσότερους οικογενειάρχες.
Οι μισθοί έχουν συρρικνωθεί και το βιοτικό επίπεδο έχει ισοπεδωθεί κάτω από το βάρος μιας δυσβάσταχτης φορολογίας σε είδη πρώτης ανάγκης.
Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, όχι μόνο δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, αλλά φθάνει στο σημείο να τιμωρεί τους πολίτες με ποινές φυλάκισης, για μικροποσά που αδυνατούν, λόγω της πρωτοφανούς ύφεσης, να πληρώσουν.
Οι τράπεζες αποχαλινωμένες, χωρίς κανέναν φραγμό, επελαύνουν έναντι απροστάτευτων δανειοληπτών, αντλώντας αφειδώς κεφάλαια από το δημόσιο ταμείο, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούν για να εξαθλιώσουν τους πολίτες, διασύροντάς τους στα δικαστήρια και αφανίζοντάς τους από το οικονομικό γίγνεσθαι, μέσω της λίστας του Τειρεσία.
Την ίδια ώρα, το κέντρο της Αθήνας έχει ουσιαστικά καταληφθεί από αναρίθμητους παράνομους μετανάστες και έχει μετατραπεί σε γκρίζα ζώνη.
Ο πολίτης νιώθει απροστάτευτος και εγκλωβισμένος.  Απολύεται από την εργασία του, εξαναγκάζεται σε ληστρική φορολόγηση, δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα από τράπεζες που εποφθαλμιούν την περιουσία του και προπηλακίζεται από ξένους υπηκόους στα πεζοδρόμια της γειτονιάς του.  Οι κυβερνώντες τον αποκαλούν κοπρίτη και τζαμπατζή και στο εξωτερικό τον χλευάζουν.  Ακόμα και η αξιοπρέπειά του έχει εκχωρηθεί.
Και ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες παρατηρεί αηδιασμένος και εξοργισμένος τους άπληστους δανειστές, να απαιτούν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.  Και ενώ του είχαν πει ότι αυτοί βρέθηκαν εκεί εξαιτίας ενός ‘’μονόδρομου’’, έκπληκτος ανακαλύπτει με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι εξαπατήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό του, ο οποίος καθοδήγησε τους επικυρίαρχους ως άλλος Εφιάλτης.
Οι μέρες της αθωότητας πέρασαν.
Τα εκατομμύρια των φίλων και μελών της Νέας Δημοκρατίας ενώνουν τις δυνάμεις τους με όλους τους εξαθλιωμένους, εξαπατημένους και οργισμένους έλληνες πολίτες και συμμετέχουν ενεργά στην αυριανή απεργία – συγκέντρωση.
Είμαστε ειρηνικοί, μαχητικοί και αποφασισμένοι.  Σεβόμαστε την περιουσία των συμπολιτών μας, τις υποδομές των πόλεών μας και τη φήμη της πατρίδας μας.  Σεβόμαστε πάνω από όλα τις αρχές και τις αξίες μας.
Διαδηλώνουμε και Απαιτούμε:  Δεν πάει άλλο.
Κακοφωνίξ στο Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: