Σελίδες

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η Αμερική είναι εναντίον ενός ισλαμικού κράτους στα Βαλκάνια;


Οι ΗΠΑ θέλουν ‘διάλυση’ της Βοσνίας;


Φεβρουάριος 21, 2011.

Με τίτλο « Η Αμερική είναι εναντίον ενός ισλαμικού κράτους στα Βαλκάνια» η εφημερίδα ‘Κουρίρ’ αναφέρεται σε ανοικτή επιστολή του Daniel Serwer, προς τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στο Βελιγράδι, Γουίλιαμ Μοντγκόμερι, ο οποίος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν την ύπαρξη μιας μουσουλμανικής δημοκρατίας στην κεντρική Ευρώπη, όπως πάει να δημιουργηθεί  στην πράξη η Βοσνία/Ερζεγοβίνη.
Ο Daniel Serwer είναι έμπειρος αμερικανός διπλωμάτης και ανώτερος αξιωματούχος στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες (NSA).
Ο λόγος της ανοικτής επιστολής του προς τον Μοντγκόμερι, είναι  ο προβληματισμός του  που προήλθε από την συνέντευξη του τελευταίου, η οποία ακόμη δεν  έχει καν μεταφραστεί στην Βοσνία, δημοσιεύεται όμως στα αγγλικά και στην οποία, ο πρώην πρέσβης, αναφέρει ότι η μόνη λύση για την Βοσνία /Ερζεγοβίνη είναι η διάλυσή της και η απόσχιση της  από τη Σερβική Δημοκρατία.
«Εμείς, την Βοσνία, θα την  αποκαλούσαμε ως ζωντανό απομεινάρι Ισλαμικής Δημοκρατίας, η οποία θα μπορούσε να μετατραπεί σε πλατφόρμα μεταφοράς Ιρανών τρομοκρατών στην Ευρώπη.
Θεωρώ  ότι δύσκολο να δούμε τι είναι  εδώ για το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών και τι της Σερβίας», είπε ο Σέρβερ, η διάλυση της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης ή η δημιουργία ενός μουσουλμανικού κράτους…

--
Τίτλος: «Америка е против исламска држава на Балканот»
Δημοσίευση: Kurir, 21.2.2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: