Σελίδες

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Από το "...να φάνε μαζί ψάρι στον Βόσπορο" στο.......


Ερντογάν και πάλι γαργάρα;

Εκτύπωση | 13/02/2011 | Με τον Λάζαρο Μαύρο

Κ Α Π Ο Ι Ο Ι ΑΠΟ τους επιμένοντες στη «λύση» της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας - Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς (ΔΔΟ-Σ2ΣΣ) ομολογούν και αποδέχονται ότι, μ’ αυτήν τη «λύση», η «επανενωμένη» Κύπρος θα εξυπηρετεί, και δεν θα μπορεί να μην εξυπηρετεί, τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας. Καθαρότερα το έγραψε στο βιβλίο του «Το Κυπριακό Πρόβλημα - Παραλογισμοί και Προβληματισμοί» (σελ.26), όψιμος εσχάτως κήρυξ της υποταγής στη ΔΔΟ, ο διατελέσας και σύμβουλος στις συνομιλίες των ΠτΔ, Γλ. Κληρίδη και Σπ. Κυπριανού, νομικός κ. Πόλυς Πολυβίου. Την εξυπηρέτηση ΚΑΙ των στρατηγικών συμφερόντων της Τουρκίας, μέσα από τη «λύση», εννοούσε και ο νυν ΠτΔ κ. Χριστόφιας όταν κατ’ επανάληψιν προσκάλεσε τους Τούρκους λέγοντας ότι: «Το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω, Τουρκία και τ/κ πλευρά ας μας δοκιμάσουν και θα εκπλαγούν» (1.10.10), ή όταν τους ζήτησε («Μιλιέτ» 7.1.11) να… φάνε μαζί ψάρι στον Βόσπορο!
Μ Ο Λ Ι Σ ΠΡΙΝ από λίγες μέρες, όταν ο Ερντογάν πέταξε στα μούτρα των διαμαρτυρομένων Τ/κ τα εδώ στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας, η ε/κ εφημερίδα «Πολίτης» που διακρίθηκε υπέρ του Σχ.Ανάν, έγραψε στο άρθρο ότι, «η επιθυμία της Τουρκίας να διασφαλίσει κάποια από τα συμφέροντά της στην Κύπρο, δεν συγκρούεται απαραιτήτως με την προοπτική του ειρηνικού μέλλοντος του νησιού» («Π» 7.2.11).
Π Ο Ι Α ΕΙΝΑΙ τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας, τα έχει καθορίσει η ίδια ευκρινέστατα και εμπράκτως εμφανέστατα, με το σύνολο της πολιτικής της: Από το 1956, με τις Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ, την ΤΜΤ 1958-1974 και τον Αττίλα 1974-2011. Τα διαλαλεί αναλυτικά στο «ιερό κοράνι» της συνολικής στρατηγικής της, το βιβλίο «Στρατηγικό βάθος» του νυν υπ.Εξ. κ. Νταβούτογλου.
Π Ω Σ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ τα συμφέροντα της Τουρκίας, από το 1974 μέχρι σήμερα, αυτή ταύτη η διαδικασία των λεγομένων «διακοινοτικών» συνομιλιών και τ’ αποτελέσματα αυτής της εξυπηρέτησης, είναι απ’ όλους ορατά: Η ατιμώρητη παγίωση επί 37 χρόνια της κατοχικής διχοτόμησης κι η προοπτική της Τουρκίας, μέσα από τη «λύση» ΔΔΟ-Σ2ΣΣ, να αποκτήσει τον έλεγχο ολόκληρης της «επανενωμένης» Κύπρου. Ποια, όμως, νομίζουν οι ίδιοι ότι είναι τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας, οι θιασώτες της «λύσης», δεν μπήκαν στον κόπο ποτέ να ομολογήσουν. Τώρα τα εξηγεί, ξανά εμπράκτως, μαινόμενος κατά των Τ/κ, ο Ερντογάν. Θα τα κάνουν και πάλι, εθελοδούλως… γαργάρα;

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: