Σελίδες

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους των Τουρκοκυπρίων πολιτικών για τον διορισμό Ακτζά



  Λευκωσία:-
Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους των Τουρκοκυπρίων πολιτικών, οι οποίοι επικρίνουν τον διορισμό του Χαλίλ Ιμπραχήμ Ακτζά, στη θέση του λεγόμενου «πρέσβη» της Τουρκίας στα Κατεχόμενα. Ο Ακτζά κατηγορείται, ότι είναι ο «αρχιτέκτονας» του πακέτου των οικονομικών μέτρων, που το ψευδοκράτος θέλει να επιβάλει στους Τουρκοκύπριους.
Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Φερντί Σαμπίτ Σόγιερ, εκφράζει την άποψη ότι ο τρόπος με τον οποίο αντικαταστάθηκε ο Καγιά Τουρκμέν, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία, αλλά απεναντίας τους βλάπτει.
Ο γενικός γραμματέας του Κόμματος «Ενωμένη Κύπρος», Ιζέτ Ιζτζάν, δήλωσε ότι ο διορισμός δεν ήταν «πρέσβη», αλλά «νομάρχη». Απευθυνόμενος στον Ντερβίς Έρογλου, ο Ιζέτ Ιζτζάν τον καλεί να μη δεχτεί τα «διαπιστευτήρια» του Ακτζά.
Υπογραφές κατά του νέου «πρέσβη» συγκεντρώνει το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς.
Ο αρχηγός του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Μεχμέτ Τσακιτζή, δήλωσε ότι ο διορισμός Ακτζά ισοδυναμεί με διορισμό «νομάρχη», ενώ η συντεχνιακή πλατφόρμα χαρακτήρισε τον Χαλίλ Ιμπραχήμ Ακτζά «ανεπιθύμητο πρόσωπο».
Εν τω μεταξύ, ο νέος «πρέσβης» της Τουρκίας στα Κατεχόμενα επέρριψε ευθύνες στον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, υποστηρίζοντας ότι πήρε λανθασμένες αποφάσεις και έφερε την οικονομία σε κακή κατάσταση.
Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο Ακτζά είπε ότι η Τουρκία όφειλε να λάβει μέτρα και πρόσθεσε, ότι το αντίτιμο από τις λανθασμένες αποφάσεις δεν πρέπει να το πληρώσουν οι Τούρκοι πολίτες, αλλά οι Τουρκοκύπριοι.
Ο Ντερβίς Έρογλου συζήτησε με αρχηγούς τουρκοκυπριακών κομμάτων την κατάσταση, που δημιουργήθηκε στα Κατεχόμενα, αλλά μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/News in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: