Σελίδες

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Οι στρατιωτικοί απαξιώνουν κανονικά τον Ερντογάν


Posted: 19 Feb 2011 02:17 AM PST
19-1-2011 εφ. Χουριέτ
Επίσκεψη ηθικού στις φυλακές Χασντάλ
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ισίκ Κοσανέρ και αρχηγοί όπλων πραγματοποίησαν χτες μια επίσκεψη έκπληξη στις στρατιωτικές φυλακές Χασντάλ όπου κρατούνται, οι συλληφθέντες στα πλαίσια της υπόθεσης Εργκενέκον 24 στρατηγοί και ναύαρχοι και οι 102 ενεργοί αξιωματικοί.
Η επίσκεψη αυτή που πραγματοποίησε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Κοσανέρ μαζί με τον διοικητή του στρατού ξηράς Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, με τον Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων ναύαρχο Εσρέφ Ουγούρ Γιγίτ, με τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Χασάν Ακσάι και με τον Γενικό Διοικητή της Στρατοχωροφυλακής στρατηγό Νετζντέτ Οζέλ , σχολιάστηκε από στρατιωτικούς κύκλους ως μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους αξιωματικούς.
Τους διοικητές όπλων που πήγαν στην φυλακή με στρατιωτικό ελικόπτερο τους συνόδεψε ο διοικητής της 1ης Στρατιάς στρατηγός Χαϊρί Κιβρίκογλου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης υπήρξαν συγκινητικές στιγμές ανάμεσα στους κρατούμενους και στους διοικητές των όπλων. Οι κρατούμενοι αξιωματικοί παραπονέθηκαν πως αυτό που έγινε ήταν αδικία και παράνομο.
 Ο στρατηγός Κοσανέρ μετά την απόφαση για συλλήψεις στα πλαίσια της, και πριν να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ερντογάν στο γραφείο του στο Ντολμαμπαχτσέ, είχε συναντηθεί με συζύγους και συγγενείς των κρατούμενων αξιωματικών στην Λέσχη Αξιωματικών. Οι σύζυγοι και συγγενείς των κρατούμενων αξιωματικών σήμερα αναμένεται να πάνε σήμερα στις 14.00 στο μαυσωλείο του Κεμάλ.

Σχόλιο : Δύσκολεύει λιγο η θέση των  δικαστών σε αυτήν την υπόθεση.. H Χουριέτ με αυτό το άρθρο επαληθεύει πάλι το παρατσούκλι της ως ¨εφημερίδα του στρατού¨. Άκου… ¨υπήρξαν συγκινητικές στιγμές¨  ! Σιγά ρε, θέλετε να προκαλέσετε  συγκίνηση για αυτούς που σχεδίαζαν να αιματοκυλίσουν τη χώρα σας…  

Τουρκικά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: