Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα, η τουρκική προπαγάνδα βρίσκει αποδέχτες και φερέφωνα, οι οποίοι με απίστευτη ελαφρότητα μεταφέρουν την τουρκική προπαγάνδα.


Η τουρκική προπαγάνδα σήμερα

Τέλη δεκαετίας του '80 και αρχές του '90, ο κουρδικός αγώνας είχε εντατικοποιήσει τις επιθέσεις και δολιοφθορές εναντίον του τυραννικού κεμαλικού τουρκικού καθεστώτος. Ιδίως στα τουρκοκρατούμενα βουνά του Κουρδιστάν, ο τουρκικός στρατός δεχόταν απανωτά πλήγματα. Στο πλαίσιο μεθοδευμένης προπαγάνδας, η ηγεσία του τουρκικού στρατού διοχέτευε σκόπιμες ανακοινώσεις· π.χ. περιέγραφε τους Κούρδους αντάρτες που αγωνίζονταν για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού ως εγκληματίες και τρομοκράτες που σκοτώνουν αθώα και ανυπεράσπιστα γυναικόπαιδα. Εκείνο το λεκτικό της τουρκικής προπαγάνδας δημοσιευόταν αυτούσιο σε μερίδα του ε/κ τύπου. Ήταν δε τότε που ο αγωνιστής Θεόφιλος Γεωργιάδης απείλησε με κατάληψη τα κτίρια τέτοιων εφημερίδων, για να σταματήσει το τουρκικό προπαγανδιστικό δηλητήριο. Δεν ήταν τυχαίο που, λίγο αργότερα, πράκτορες των Τούρκων τον δολοφόνησαν.

Σήμερα ζούμε σε μια πιο χαλαρή κοινωνία. Το χρήμα, τα ιδιοτελή συμφέροντα, οι επιδοτήσεις, αλλά και εξαρτήσεις που πιθανόν να μην αποκαλυφθούν ποτέ, έχουν διαβρώσει την κοινωνία μας...
και λειτουργούν εναντίον του ήθους, του συλλογικού συμφέροντος και της αγάπης προς την πατρίδα. Σήμερα, η τουρκική προπαγάνδα βρίσκει αποδέχτες και φερέφωνα στις ελεύθερες περιοχές, οι οποίοι με απίστευτη ελαφρότητα μεταφέρουν την τουρκική προπαγάνδα. Στο θέμα της «Επιτροπής», που στήθηκε και λειτουργεί στα κατεχόμενα, γίνονται πράγματα και θάματα για να εξαπατηθούν οι Ε/κ ιδιοκτήτες και να υποκύψουν στην τουρκική προπαγάνδα.
Αναφέρω ενδεικτικά τον επιδεικτικό τρόπο που μερίδα του ε/κ Τύπου μεταφέρει αυτούσια και οτιδήποτε ανακοινώσει η «Επιτροπή». Ωσάν να μην ξέρουν ότι η Τουρκία επιζητεί να εμπλακούν οι Ε/κ στη διαδικασία της «Επιτροπής» ώστε στο τέλος με κάποιον τρόπο να χάσουν την περιουσία τους. Ωσάν να μην ξέρουν ότι, ακόμη και για όσους θέλουν απλά να ξεπουλήσουν, τους προσφέρεται το 1/10 της αξίας της περιουσίας μέσω μιας εξευτελιστικής διαδικασίας που μεταβιβάζει την περιουσία στην Τουρκία. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο «φωστήρας» και Πρόεδρος ενός, για χρόνια τώρα επιδοτούμενου από έξω, ΜΚ Οργανισμού ο οποίος εκβιάζει όσους δεν πάνε στην «Επιτροπή» με «οριστική απώλεια των περιουσιών τους». Τα πιο πάνω δεν είναι απλά αυθαίρετα και παραπλανητικά. Είναι μαύρη τουρκική προπαγάνδα με σκοπό να υποκύψουμε στην «Επιτροπή» ώς το Δεκέμβριο 2011. Εδώ θα είμαστε την επομένη του Δεκέμβρη 2011 για να δούμε τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι «φωστήρες».
Και επαναλαμβάνουμε ένα ερώτημα: Γιατί η Τουρκία θέλει να πάνε οι Ε/κ στην «Επιτροπή» για να τους αποζημιώσει (!), εφ' όσον, σύμφωνα με τη λογική των «εκσυγχρονισμένων» και επιδοτημένων από εξωτερικό, θα μπορεί η Τουρκία να πάρει ΟΛΕΣ τις περιουσίες μας χωρίς να πληρώσει οτιδήποτε μετά το Δεκέμβρη; Γιατί;
Η Τουρκία θέλει να υποκύψουμε στην «Επιτροπή» διότι έτσι γνωρίζει πως μπορεί, μέσω μιας σκοτεινής διαδικασίας, να πάρει τις ε/κ περιουσίες σχεδόν δωρεάν. Και από την άλλη, νομιμοποιεί την κατοχή με τουρκοποίηση ε/κ περιουσιών εφ' όσον το αποδέχονται εθελούσια οι ιδιοκτήτες, αν και δεν έχουν καμιά υποχρέωση να πάνε στην Επιτροπή όπως υπέδειξε το ΕΔΑΔ! Απέναντι στην τουρκική προπαγάνδα προβάλλουμε τις πραγματικότητες αλλά και την ομαδική μας δράση. Από τις 22 μέχρι τις 26 Φεβ., ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος Α. Τσιμπίδης θα ενημερώνει τους Ε/κ ιδιοκτήτες για τις επιλογές τους και καλούνται να ενημερωθούν. Είναι επιτακτική ανάγκη και χρέος προς τις γενιές που πέρασαν και τις γενιές που θα ακολουθήσουν.
*Ακαδημαϊκός
www.sigmalive.com , Ινφογνώμων Πολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: