Σελίδες

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Όπως στην Ελλάδα έτσι και στην Κύπρο, άργησαν πολύ οι πολλοί να καταλάβουν ότι ....



Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ


Άργησαν πολύ οι εργατοπατέρες της ΠΕΟ και της ΣΕΚ να καταλάβουν ότι υπάρχει πρόβλημα λαθρομετανάστευσης στη Κύπρο. Προφανώς από την πίεση που ασκείται στους καρακλοκένταυρους των συντεχνιών, εκ μέρους των χιλιάδων ανέργων οικοδόμων , αποφάσισαν έστω και καθυστερημένα να προβούν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την εργασία που αγοράζουν παράνομα οι εργολάβοι οικοδομών από τους λαθρομετανάστες χωρίς να εξετάζουν άδειες παραμονής και εργασίας και συνεπώς χωρίς να καταβάλουν ούτε σεντ στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ως γνωστό, ο οικοδομικός τομέας ελέγχεται από τις τράπεζες και γενικά από την ολιγαρχία του πλούτου. Αυτοί στηρίζουν με το αζημίωτο την λαθρομετανάστευση και ρίπτουν τους ντόπιους εργάτες στην ανεργία .Η κυβέρνηση γνωρίζει το ζήτημα και το συγκαλύπτει. Στέκεται στο πλευρό του ληστρικού κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας. Η αντιπολίτευση ευθυγραμμίζεται με τη κυβέρνηση και τη πλουτοκρατία, επιδιδόμενη σε λαϊκίστικη και συνθηματολογική πολιτική με στόχο τον αποπροσανατολισμό από τη οικονομικο-κοινωνική βάση του προβλήματος.
Το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ υποστήριζε εξ αρχής τη θέση, πως η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης , εκτός πολλών άλλων μέτρων , περνά μέσα από τη ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ που δίνει ψωμί και στέγη στους λαθρομετανάστες. ΟΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Πρέπει να ληφθούν σκληρά μέτρα εναντίον τους. Πράγμα που δεν πρόκειται να δούμε στα πλαίσια του σοσιαλκαπιταλιστικού συστήματος. Ο κρατικός έλεγχος του χρήματος και η εθνικοποίηση των τραπεζών τίθεται ως επαναστατική διεκδίκηση του κοινωνικού και δημοκρατικού εθνικισμού.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: