Σελίδες

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Επικράτησαν οι δεξιοί υποψήφιοι στους δικηγορικούς συλλόγους Αθήνας και Θεσσαλονίκης



Ο Γ. Αδαμόπουλος νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καθώς επικράτησε του Δ. Βερβεσού στον β' γύρο των εκλογών και ο Νίκος Βαλεργάκης νέος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Ο Γιάννης Αδαμόπουλος, που προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αναδείχθηκε σήμερα το βράδυ πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την επόμενη τριετία με ποσοστό 50,89% (έλαβε 3.738 ψήφους).

Ο αντίπαλός του Δημήτρης Βερβεσός, που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, έλαβε ποσοστό 49,11% (έλαβε 3.607 ψήφους). Η διαφορά των δύο υποψήφιων για την θέση του προέδρου ανήλθε στο 1,78%.

Στον β΄ γύρο των δικηγορικών εκλογών της πρωτεύουσας, επί των 21.376 δικηγόρων που έχουν δικαίωμα ψήφου, ψήφισαν 8.313. Το ποσοστό της συμμετοχής ανήλθε στο 38,89%, ενώ το ποσοστό αποχής στο 62,11% (έγκυρα 7.345, άκυρα 537 και λευκά 431).

Στις προηγούμενες εκλογές του 2008, επί των 20.219 δικηγόρων που είχαν δικαίωμα ψήφου ψήφισαν 10.621, δηλαδή το ποσοστό της αποχής ανήλθε 47,47%.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο κ. Αδαμόπουλος δήλωσε:

«Η δικηγορική οικογένεια της Αθήνας μας έδωσε σήμερα εντολή ευθύνης και... ενότητας. Μας επεφύλαξε την ύψιστη τιμή να αναλάβουμε τη διοίκηση του Δ.Σ.Α.

Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους όσοι εμπιστεύτηκαν την προγραμματική μας πρόταση και στήριξαν σ' αυτήν την ελπίδα της αλλαγής και της θεσμικής μάχης.

Τιμούμε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους ανεξαρτήτως της επιλογής τους. Συγχαίρουμε τους συνυποψηφίους μας για τον αξιοπρεπή αγώνα τους και σεβόμαστε τη θεσμική τους διαδρομή.

Στο αύριο που οικοδομούμε δεν περισσεύει κανείς. Η κρισιμότητα της περίστασης επιβάλλει θεσμική συμπόρευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής δικηγορίας για την αποκατάσταση του κύρους και της αλληλεγγύης της.

Για αυτό το μέλλον θα εργαστούμε μαζί, χωρίς αποκλεισμούς, διαιρέσεις και μικροκομματικές αγκυλώσεις.

Θα εργαστούμε με ελπίδα, με ευθύνη, με ενότητα στη βάση των κοινών μας αξιών».

Από την πλευρά του ο κ. Βερβεσός δήλωσε:

«Κατ' αρχήν επιθυμώ να συγχαρώ τον συνάδελφο Ι. Αδαμόπουλο για την εκλογή του ως προέδρου του Δ.Σ.Α. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του.

Ευχαριστώ τους δικηγόρους της Αθήνας που προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες και υποστήριξαν την υποψηφιότητά μου σ' αυτές τις εκλογές.

Ζήτησα από τους δικηγόρους της Αθήνας μια καθαρή εντολή για ν' αλλάξουμε τον ρου του Συλλόγου σε καινοτόμα, ριζοσπαστική, σύγχρονη και ανατρεπτική κατεύθυνση.

Οι δικηγόροι της Αθήνας και δη οι νέοι, γι' αυτούς που κυρίως αγωνίστηκα στα δρώμενα του Συλλόγου επέλεξαν την άλλη πρόταση που τους προσφέρθηκε.

Δεν θ' απογοητεύσω όσους συμμετείχαν στους αγώνες μας και πίστεψαν στο όραμά μας για μια άλλη δικηγορία κι έναν άλλο συνδικαλιστικό λόγο.

Θα σταθώ δίπλα σας όπως εσείς σταθήκατε δίπλα μου μέχρι σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: