Σελίδες

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ακροδεξιός ε.α σύμβουλος του Νετανιάχου.



Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διόρισε σήμερα ως σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφάλειας έναν πρώην στρατηγό που είχε εκφράσει αμφιβολίες για το εάν μπορεί να σταματήσει κανείς το Ιράν πριν υλοποιήσει τα πυρηνικά του σχέδιά του χωρίς τη χρήση βίας.

    Πρόκειται για τον Γιακόμπ Άμιντρορ, που υπηρέτησε ως επικεφαλής στρατιωτικής μυστικής ερευνητικής υπηρεσίας, πολύ γνωστός στο Ισραήλ γα τις ακροδεξιές απόψεις του και μέχρι τώρα αμφιλεγόμενος υποψήφιος για την μεγάλης επιρροής αυτή θέση.

   

Μιλώντας στην Ουάσινγκτον τον Δεκέμβριο για την ιρανική απειλή σε ένα φόρουμ του Ιδρύματος Προάσπισης των Δημοκρατιών, που το ίδιο αυτοχαρακτηρίζεται ως Ινστιτούτο που δεν έχει συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση, ο κ. Άμιντρορ δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν είναι πολύ πρόθυμο να επιτεθεί στο Ιράν.

  

"Θα είναι η τελευταία προσφυγή γιατί ο πόλεμος που θα προκύψει από την επίθεση του Ισραήλ θα είναι βρώμικος, μακρύς και κανείς δεν θα ήθελε να μετέχει σ αυτόν" τόνισε εκφράζοντας την ελπίδα ότι "κάποιος θα βρει μια άλλη λύση" για να σταματήσει οι πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν.

   

Βέβαια ο κ. Άμιντρορ έκρινε ότι ναι μεν το να επιτεθεί κάποιος στο Ιράν θα δημιουργήσει μια πολύ κακή κατάσταση αλλά και το να αφεθεί το Ιράν να κάνει τις φιλοδοξίες του πράξη είναι κάτι ακόμα χειρότερο.

   

"Εάν με ρωτάτε ποια είναι η δική μου αποτίμηση, σας λέω ότι είναι αδύνατον να σταματήσει το Ιράν χωρίς τη χρήση βίας, αλλά δεν θα πρέπει να προστρέξουμε στη βία εάν δεν είμαστε 100% σίγουροι και ακόμα περισσότερο ότι δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική", ανέφερε μιλώντας αγγλικά.

    Ο κ. Άμιντρορ θα αντικαταστήσει στη θέση του συμβούλου για θέματα εθνικής ασφάλειας τον Ούζι Άραντ, πρώην πράκτορα της Μοσάντ επίσης γνωστό για τις ακροδεξιές θέσεις του.  onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: