Σελίδες

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ναι ναι! Οι Αμερικάνοι θα μας σώσουν! (Πόσο χρέος λέτε να δημιούργησαν σε δύο μέρες;)

Το έκλεψα από το « Δεξί Εξτρέμ » και το δημοσιεύω όπως ακριβώς έχει. Δημοσιεύω επίσης στην συνέχεια και το μοναδικό μέχρι αυτή την ώρα σχόλιο του « archaeopteryx » , και αυτό όπως έχει, γιατί μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Οδυσσεύς                 
 Ότι το οικονομικό έτος στις ΗΠΑ κλείνει στις 30 Σεπτεμβρίου, μπορεί να το ξέρετε, ότι το έλλειμμα έκλεισε στο 8,6% δηλ. πιο πάνω απ' το ελληνικό μπορεί επίσης να το διαβάσατε όπως και το ότι το δημόσιο χρέος τους αυξήθηκε στο περασμένο οικ. έτος κατά 1,2 τρις και έκλεισε στα 14,790 τρις $. Αυτό όμως που μπορεί να μη διαβάσατε είναι πόσο χρέος δημιούργησε μέσα σε δύο μόλις μέρες, ο "πανέξυπνος" Γκάιντνερ που έρχεται και μας κάνει και μαθήματα και ο Ευαγγελάτος τον προβάλει σαν τον σωτήρα μας:

Την τελευταία μέρα του οικονομικού έτους, δηλ. την 30η Σεπτεμβρίου προστέθηκαν στο δημόσιο χρέος των ΗΠΑ

95 δισεκατομμύρια δολάρια!!!



Την πρώτη δε μέρα του νέου οικονομικού έτους, την 1η Οκτωβρίου 2011, προστέθηκαν άλλα 47 δις



Συνολικά δηλ. μέσα σε 2 μέρες οι ΗΠΑ δημιούργησαν νέο χρέος ΄ύψους 142 δις δολαρίων...

κατά τ' άλλα αν πιστέψουμε τον Ευαγγελάτο και τα κείμενα που του δίνει η Πρεσβεία θα μας σώσουν οι Αμερικάνοι, ο Ομπάμα και ο Γκάιντνερ...

Ρε δεν πάτε να δείτε αν ερχόμαστε που θα μας κάνετε και τους τσάμπα μάγκες;
zerohedge.com

Από Δεξί Εξτρέμ στις 10/08/2011 09:41:00 μμ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείουBlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook




1 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Ο Γκάϊτνερ δεν είναι σωτήρας, και εμείς δεν είμαστε Αμερική, ούτε έχει η Ευρώπη ισχυρή κεντρική κυβέρνηση, ούτε ισχυρή κεντρική τράπεζα.

Αυτό που έκανε ο Πώλσον το 2008 (TARP) ήταν πρωτοφανές, αντριχιαστικό στην ένταση και έκτασή του, και "ιστορικό". Κλασσικός χειρισμός, ωστόσο, για όσους έχουν ασχοληθεί με το 1929, οι τραγικές συνέπεις του οποίου αποδίδονται σε "ανεπαρκή" ρευστότητα στο σύστημα. Αυτό έκανε ο Πώλσον, τότε. 1 τρις ρευστότητα.

Ο Γκάϊτνερ είναι η επόμενη κυβέρνηση, και αυτά που είπε δεν ήταν λάθος σαν χειρισμοί (συνέστησε κάτι αντίστοιχο που έκαν και η χώρα του) αλλά φυσικά δεν μιλούσε σε μία χώρα αλλά σε πολλές.

Είναι πολύ παρακινδυνευμένο να πω "αυτός είχε δίκιο" ή "ο άλλος είχε δίκιο". Γραφεται ιστορία από το 2008 μέχρι σήμερα, και δυστυχώς την ζούμε. Σε 150 χρόνια θα ξέρουμε ποιός τα έκανε "καλά". Η δικιά μου προκατάληψη είναι ότι η Αμερική τα έκανε ρόϊδο, αλλά η Ευρώπη θα τα κάνει πιο πολύ ρόϊδο. Η Αμερική δεν ήθελε επανάληψη του 1929, και η Ευρώπη δεν θέλει επιστροφή στο 1930 (ή μερικοί "Ευρωπάιοι" μπορεί και ναβολέυονται με αυτό).

Μετά την υποβάθμιση της Ιταλίας και την προειδοποίηση για Βέλγιο, και κάτι ειδησούλες για Γαλλική κρατική στήριξη και σε άλλες τράπεζες, και την αναπόφευκτη φυγή κεφαλαίων προς μέρη που νομίζουν αυτοί που τα διαχειρίζονται οτι είναι πιο ασφαλή (ή λιγότερο σκ_τά) μόνο θαύμα σταματάει την χιονοστιβάδα που σχηματίζεται. Μερικοί εικάζουν ότι η Γερμανία θα κάνει κατενάτσιο (αυτοί τα καλά λεφτά τα έχουν στο σεντούκι) και η ...Αμερική θα κληθεί να παρέμβει στην Ευρώπη. Αυτό, σε οικονομικό επίπεδο, θα είναι γεωπολιτική εξέλιξη, που προσωπικά δενμ πορώ να καταλάβω πώς θα παίξει. Ή Γερμανία δεν φοβάται την Αμερική, την ...αρκούδα φοβαται. Η αρκούδα είναι μια χαρά και εάν υπάρξει ενεργειακό φλέρτ, πάμε σε περίεργες εξελίξεις, εάν υπάρξουν τσιγκλισματα, πάμε σε άλλες περίεργες εξελίξεις.

Γραφεται ιστορία, και η προσέγγιση Γκάϊτνερ είναι μάλλον υπέρ της εξελικτικής ιστορίας παρά άλλων ανεξέλγκτων καταστασεων. Να θυμίσω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που χρεοκοπεί η Ελλάδα, αλλά και σε προηγούμενς περιπτώσεις ξεχαστήκαμε λόγω κατι ...Παγκοσμίων Τριβών. Βέβαια, αυτές δεν θα συμβούν παρά μόνο εάν οι Τριβώμενοι είναι έτοιμοι...

Συγγνώμη για το σεντόνι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: