Σελίδες

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ενώ το δικό μας Υπουργείο Εξωτερικών με Γιωργάκη πρωθυπουργό και άχρηστο υπουργό κοιμάται τον ύπνο τον βαθύ, οι Ιταλοί ανοίγουν....


τον Νοέμβριο ιταλικό προξενείο και στο Αργυρόκαστρο


Ο Στρότσι σε παλιότερη επίσκεψη στο Αργυρόκαστρο
Τις ημέρες αυτές ο δραστήριος ιταλός πρόξενος στην Αυλώνα κ. Σέρτζιο Στρότσι βρίσκεται στην αγαπημένη του πόλη στο Αργυρόκαστρο, όπως δήλωσε στα τοπικά κανάλια στα πλαίσια της εβδομάδας της ιταλικής γλώσσας.
Ο Στρότσι συμμετείχε σε εκδήλωση που έγινε στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου όπου εγκαινιάστηκε και το Κέντρο Ιταλικού Πολιτισμού. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιταλού προξένου που μεταδόθηκαν απ΄όλα τα τοπικά κανάλια, η χώρα του επειδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι αυτήν την περιοχή, γεγονός είναι οι συχνές ελεύσεις του ιδίου στο Αργυρόκαστρο, αλλά και πολλών άλλων ιταλών επισήμων. Μάλιστα σχεδόν σε όλα τα λύκεια του Αργυροκάστρου έχουν ανοίξει τάξεις ιταλικών που στηρίζονται από το Ινστιτούτο Ιταλικού Πολιτισμού.
Ο Στρότσι ανακοίνωσε επίσης πως εντός του Νοεμβρίου θα ιδρυθεί στο Αργυρόκαστρο ιταλικό προξενείο όπως της Αυλώνας και της Σκόδρας. Γι αυτό το λόγο θα κατέβει  στην πόλη του νότου ο ιταλός πρέσβης στα Τίρανα Σάμπα Ντε Ελία.
Ωστόσο μειονοτικοί αναλυτές σχολιάζοντας  την επικαιρότητα κάνουν λόγο για «νέο κύμα» επεκτατικής πολιτικής των Ιταλών στο Νότο, επιδιώκοντας να καλύψουν και όχι μόνο τα κενά που έχει αφήσει η ελληνική πολιτική τα τελευταία χρόνια.
Δερόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια: