Σελίδες

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Μόλις είκοσι λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Γιωργάκη με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Α. Σαμαρά


Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο ανδρών.
 Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός δεν υπέβαλλε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κανενός είδους πρόταση για συγκυβέρνηση.
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο ανδρών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που έφτασε στο γραφείο του κ. Παπανδρέου στη Βουλή συνοδευόμενος από τους κυρίους Γιάννη Μιχελάκη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, εξήλθε φανερά εκνευρισμένος, ίσως και οργισμένος σύμφωνα με όσα μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον επισημαίνεται ότι ο κ. Παπανδρέου πρότεινε στον κ. Σαμαρά να συγκυβερνήσουν τη χώρα σε αυτή την κρίσιμη φάση. Συνεργάτες του πρωθυπουργού διαρρέουν ότι ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον αρχηγό της ΝΔ "αντιπολίτευση με κανόνες" και
κατά τις ίδιες πηγές του συνέστησε προσοχή σε όσα λέει και ό,τι κάνουν τα στελέχη της ΝΔ προκειμένου αφ' ενός "να μην εκτίθεται η χώρα στο εξωτερικό" και αφ' ετέρου να προβάλλεται ενιαίο μέτωπο των δύο μεγάλων κομμάτων προς τα έξω.

Ο κ. Σαμαράς σκέφτηκε ακόμη και να ζητήσει την ακύρωση της συνάντησης η οποία μετατέθηκε χρονικά κατά 45 λεπτά (ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να ξεκινήσει το τετ α τετ των δύο αρχηγών στις 19.00) και άλλαξε δύο φορές ο τόπος της πραγματοποίησής της.

Να ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων, καλεί τη Βουλή ο Παπανδρέου

Υσταση έκκληση να υπερψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων για δημοσιονομική εξυγίανση, απευθύνει στη Βουλή ο Ελληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Ελληνας Πρωθυπουργός είπε επί λέξει: ''Ζητώ τη στήριξή σας, ζητώ τη στήριξη όλων των κομμάτων, όμως να έχετε υπόψη σας ότι εσείς (οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ) θα πρέπει να πληρώσετε το τίμημα της απόφασης''.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη και ζήτησε για άλλη μία φορά τη στήριξη και την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων ενόψει της Συνόδου Κορυφής το Σαββατοκύριακο.

Η Βουλή των Ελλήνων αναμένεται να ψηφίσει την Πέμπτη το νέο πακέτο μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας, εν μέσω της 48ωρης παναπεργίας που αρχίζει την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: