Σελίδες

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

OI TOYΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΕΙΧΑΝ …ΚΑΡΥΔΙΑ!!!

Παρακάτω δημοσιεύω κείμενο το οποίο έλαβα μέσω e-mail και στο οποίο, ένας συνάδελφός μου, εξωτερικεύει τα «εσώψυχά» του. Η αγανάκτηση είναι εμφανής και η πίκρα ξεχειλίζει σε κάθε λέξη. Είναι  κείμενο που το έχω γράψει πολλές φορές σε τούτο το ιστολόγιο με άλλες λέξεις βέβαια αλλά λένε τα ίδια πράγματα. 
Ο συνάδελφος είναι ευγενικός και δεν χρησιμοποιεί «άσχημες λέξεις» αλλά εγώ θα έβαζα τίτλο «Οι Τούρκοι στρατηγοί έχουν όρχεις, ενώ οι δικοί μας ...αρχίδια» δεδομένου ότι η λέξη αρχίδι είναι υποκοριστικό του όρχις και σημαίνει τον «μικρό όρχι» (Σάββας Παύλου Ερυθροτερμινθεύς και Στράβων Αμασεύς). Διαβάστε και κοινωνήστε την αγανάκτηση του κειμενογράφου κ. Χρήστου Κ. Γιαννικούλη 

Η προ μηνών  παραίτηση των Τούρκων Στρατηγών από τα αξιώματά τους, ήταν η γενναία απάντηση στην  κυβέρνηση του πανίσχυρου πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ερντογάν ,όταν απεφάσισε να φυλακίσει πολλούς στρατηγούς και να αλλάξει τη μέχρι τότε δομή του στρατεύματός τους. Απέδειξαν με την ενέργειά τους αυτή, ότι δεν μπορούν οι πολιτικοί να αποφασίζουν ασύδοτα κατά το δοκούν και να διασύρουν μία τάξη, οι οποίοι δεν μπορούν να συνεταιρισθούν και να κατέβουν σε απεργία,αλλά όμως μπορούν να την προστατεύσουν με αυτό το έσχατό τους όπλο ( την παραίτησή τους), να θυσιάσουν το αξίωμα ,την καριέρα τους, για το καλό του στρατεύματος και την πατρίδα τους, αλλά και για την αξιοπρέπεια των συναδέλφων τους. 
            Με την κίνησή τους αυτή απέδειξαν επιπλέον, ότι εμφορούνται από υψηλά ιδανικά, αρχές και αξίες και απέδειξαν στους συναδέλφους τους και στο λαό τους ,ότι μπορούν να τους εμπιστεύονται και να τους υπολογίζουν.
            Δυστυχώς, δεν είδαμε να συμβαίνει το ίδιο και με τους Έλληνες Στρατηγούς, τουλάχιστον απ’ ότι γνωρίζουμε, από την εποχή της Μεταπολίτευσης και
μέχρι σήμερα.
 Πολλά είναι τα παραδείγματα που μπορούσαν να μας πείσουν,ως αίτια παραίτησης και να δούμε κάτι παρόμοιο, όπως αυτό που συνέβη  με τους Τούρκους Στρατηγούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω:
              1)Oι προβληματικοί εξοπλισμοί( Τυφλά Αεροπλάνα, Υποβρύχια που γέρνουν, άρματα   Leopard χωρίς πυρομαχικά, κλπ,κλπ).
              2)   Συνεχείς μειώσεις της Στρατιωτικής θητείας.
              3)   Λοιδορίες και Υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί από επίσημα χείλη Υπουργών, όπως: Αυτιστικοί, Μη παραγωγικοί.
              4)   Επεμβάσεις στα Συμβούλια Κρίσεων με καταφανή κομματικοποίηση και αναξιοκρατία.
              5)   Προσβολή  Ιστορικών συμβόλων, όπως: Θωρηκτό Αβέρωφ. Πολεμικό Μουσείο κλπ.
              6)  ΄Ιμια (Αλήθεια  τι έγινε πέρασαν Στρατοδικείο – Ναυτοδικείο οι υπαίτιοι; Γιατί δεν ήλθε στη Βουλή ακόμη το σκάνδαλο αυτό;)
              7)   Παραστρατολογικό  Κύκλωμα.
              8)  Διαδηλώσεις Αποστράτων για μειώσεις μισθών τους και υποτιμητικές και υβριστικές δηλώσεις εις βάρος τους, (τραμπούκοι,κράτος εν κράτει κλπ, εντός βουλής από τον κ. ΥΕΘΑ).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:   Αίσθηση προκάλεσε η μη συμμετοχή, στα πραγματοποιηθέντα συλλαλητήρια των Αποστράτων, ουδενός από τους διατελέσαντες πρώην Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, να διαμαρτυρηθούν και αυτοί για τα προβλήματά τους μαζί με τους συναδέλφους τους. Μήπως είναι ευχαριστημένοι με τους μισθούς που εισπράττουν; Mήπως το θεωρούν υποτιμητικό να διαδηλώσουν με τους Συνταγματάρχες, ή Ταγματάρχες, και να κατέβουν στο πεζοδρόμιο;  Aν τέλος πάντων το θεωρούν υποτιμητικό, τότε γιατί δεν συγκεντρώνονται να επισκεφτούν όλοι μαζί  την πολιτική ηγεσία και τα κόμματα και να τους θέσουν υπόψη τα χρόνια και σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο τους και να ζητήσουν την επίλυσή τους; Γιατί δεν το κάνουν; ANAMENOMEN!!! Όμως  δεν το πιστεύουμε, γιατί αν ήθελαν και μπορούσαν να το κάνουν θα το είχαν πραγματοποιήσει όταν ήταν εν ενεργεία και θα το είχαν αποδείξει υποβάλλοντας την παραίτησή τους!             ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ να το κάνουν οι σημερινοί Αρχηγοί, όπως το έκαναν οι Τούρκοι συνάδελφοί τους…  

Δεν υπάρχουν σχόλια: