Σελίδες

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Η απουσία της δημοκρατικής νομιμοποίησης. Μα κι η κατάργηση της έννοιας της αντιπροσωπευτικότητας του λαού, από τον «εκπρόσωπο της ε/κ κοινότητας στις συνομιλίες»!

Ειρήσθω

Εκπρόσωπος ποιών ο Χριστόφιας, στο Λόγκ Άιλαντ;

23/10/2011 | Με τον Λάζαρο Μαύρο στην Σημερινή

Χ Ω Ρ Ι Σ ΤΗ στήριξη του Εθνικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του, μεταβαίνει στο Λόγκ Άιλαντ για τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπάν Κι Μουν και τον Τ/κ «ομόλογό του στις συνομιλίες» Ντερβίς Έρογλου, στη λεγόμενη «Τριμερή της Ν. Υόρκης», 30-31 Οκτωβρίου, ο ΠτΔ Δημήτρης Χριστόφιας. Κοιτάξτε τώρα πώς εκτρωματουργείται στην πράξη η δημοκρατία. Πώς είναι ανύπαρκτος ο ουσιώδης πυρήνας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Έστω και κάτω απ’ τον τυπικό -και άρα παραπλανητικό- μανδύα τής κατ’ όνομα δημοκρατίας: Η απουσία της δημοκρατικής νομιμοποίησης. Μα κι η κατάργηση της έννοιας της αντιπροσωπευτικότητας του λαού, από τον «εκπρόσωπο της ε/κ κοινότητας στις συνομιλίες»!
Εκλελεγμένος μεν δημοκρατικά στις 24 Φεβρουαρίου 2008, για μια 5ετία, ο κ. Χριστόφιας. Απώλεσε, όμως, εν τω μεταξύ, την εμπιστοσύνη του συνόλου της κομματικής ηγεσίας, πλην του ΑΚΕΛ. Και, πολύ περισσότερο, βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση με την πλειοψηφία του λαού, στους
χειρισμούς του Κυπριακού. Όχι τώρα, αλλ’ απ’ τους πρώτους κιόλας μήνες της προεδρίας του: Απ’ το Joint Statement του της 23ης Μαΐου 2008 με τον Ταλάτ, για λύση «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς». Κι απ’ τις «γενναίες προσφορές» του για τουρκική εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη εξουδετέρωση του ελληνικού 82%, νομιμοποίηση 50.000 εποίκων, το «περιουσιακό» κ.ο.κ. Θυμηθείτε επιπλέον ότι:

Ε Π Α Ρ Κ Ε Σ
 τεκμήριο τού ότι η κομματική ηγεσία δεν εκφράζει την πραγματική βούληση του λαού στο Κυπριακό, υπήρξε, βεβαίως, η κορυφαία και δραματική στιγμή του Δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου 2004: Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του μεγαλύτερου κόμματος, του ΔηΣυ, με ποσοστό 66% απέρριψε τη γραμμή τής υπό τον κ. Νίκο Αναστασιάδη ηγεσίας του κόμματος υπέρ του «ΝΑΙ». Και, μετέχοντας στο συνολικό 76% υπέρ του «ΟΧΙ», καταψήφισε τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία του «Σχεδίου Ανάν». Επίσης, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ εξανάγκασε την υπό τον κ. Χριστόφια ηγεσία του 2ου κόμματος, του ΑΚΕΛ, να εγκαταλείψει εν μιά νυκτί το «ΝΑΙ» του Πολιτικού Γραφείου. Και, ανακρούοντας πρύμναν, στην Κεντρική Επιτροπή, συντάχθηκε με το «ΟΧΙ», υπό το πρόσχημα να… «τσιμεντώσει το ΝΑΙ»!

Ε Κ Τ Ο Τ Ε
 παρήλθε επταετία. Χωρίς τη συμμόρφωση της κομματικής ηγεσίας στη βούληση του λαού. Αντίθετα, καταβλήθηκαν σύντονες προσπάθειες της εξουσίας, ιδίως από της ανόδου του κ. Χριστόφια στην προεδρία, για την υποταγή του λαού στις Διζωνικές επιλογές της ηγεσίας. Απέτυχαν βέβαια. Προκύπτει, λοιπόν, πραγματικό κι ανάγλυφο το ερώτημα: Ποιον, τελικά, εκπροσωπεί και ποιον εκφράζει πηγαίνοντας στο Λόγκ Άιλαντ ο κ. Χριστόφιας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: