Σελίδες

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Υποχρεωτικό Ακροατήριο Διάλεξης…


 Ειρήσθω Με τον Λάζαρο Μαύρο στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Μ Ι Α ΠΟΛΥ σημαντική διάλεξη διοργανώνει αύριο Τρίτη, 7.15μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Λαϊκής Τράπεζας, στη Λευκωσία, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Πυροβολικού (ΠΣΕΠ), σε συνεργασία με το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ), με ανοικτή πρόσκληση προς το κοινό. Το θέμα της είναι τέτοιας σπουδαιότητας, ώστε καλύτερα θα ήταν να διεξαγόταν σε πολύ μεγαλύτερο χώρο και, επιτέλους, με εντελώς… διαφορετικό ακροατήριο:
Α Υ Τ Η η διάλεξη - συζήτηση θα 'πρεπε π.χ. να πραγματοποιηθεί στην ευρυχωρία ενός κλειστού σταδίου και, προπάντων, με εκ των προτέρων εξασφαλισμένο «υποχρεωτικό» ακροατήριο:
(α) Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ολόκληρο το Υπουργικό και Εθνικό Συμβούλιο,
(β) τον Πρόεδρο της Βουλής κι όλους τους βουλευτές μηδενός
εξαιρουμένου,
(γ) τις Ολομέλειες των Κεντρικών Επιτροπών και Ανωτάτων Συμβουλίων όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων,
(δ) όλους τους διευθυντές, αρχισυντάκτες, πολιτικούς συντάκτες, αρθρογράφους όλων των εφημερίδων, υπεύθυνους εκπομπών τηλεοράσεων και ραδιοφώνων…
Ε Π Ε Ι Δ Η το θέμα της διάλεξης είναι ο σημαντικότερος, επί 55 χρόνια, παράγοντας στο Κυπριακό. Τον οποίο, ο Ελληνισμός (Αθήνα και η Λευκωσία), αρνείται να τον μελετήσει διεξοδικά και με θάρρος να τον αντιμετωπίσει. Η ΓΝΩΣΗ που έπρεπε να οδηγήσει μακριά από τις αυτοκαταστροφικές ψευδαισθήσεις, οι οποίες συγκρότησαν τη βάση τής αποτυχημένης πολιτικής Αθηνών και Λευκωσίας έναντι των Τούρκων. Η γνώση που έπρεπε να οδηγήσει στη σθεναρή κι επιδέξια εθνική στρατηγική του Ελληνισμού.
Θ Ε Μ Α της διάλεξης είναι: Τα 55 χρόνια από τις Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ - Η γένεση της τουρκικής υψηλής στρατηγικής στο Κυπριακό, μέσα από τα Απομνημονεύματα του Νιχάτ Ερίμ. Ομοούσιος τίτλος θα μπορούσε να είναι: Πώς, με μαθηματική ακρίβεια, από τις Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ 1956 μέχρι σήμερα, η Τουρκία επιτυγχάνει τους στόχους της στην Κύπρο. Την διάλεξη θα δώσει ο διευθυντής του ΚΥΚΕΜ κ. Χρίστος Ιακώβου. Θα 'ναι, ταυτόχρονα, ένα οφειλόμενο πολιτικό κι επιστημονικό μνημόσυνο στον εκλιπόντα στις 19 Νοεμβρίου, κορυφαίο Τουρκολόγο και Δάσκαλο Νεοκλή Σαρρή. Τον πρώτο που εντόπισε κι ανέδειξε όλες τις διαχρονικές διαστάσεις της στρατηγικής των Τούρκων από τον Νιχάτ Ερίμ ώς τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Διαστάσεις τις οποίες, δυστυχέστατα, αρνούνται ή αδυνατούν να μελετήσουν τα περισσότερα μυαλά εκείνων που η στήλη εισηγείται ως «υποχρεωτικού ακροατηρίου» της διάλεξης…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: