Σελίδες

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Μέσω... Σένγκεν επιχειρείται να μείνει εκτός Δημοσιονομικής Ένωσης η Ελλάδα!


 
Με βάση τη συνθήκη του Σένγκεν θα επιχειρηθεί να παρακαμφθεί ο όποιος περιορισμός της συνθήκης του Μάαστριχτ για την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης
Picture 0 for Μέσω... Σένγκεν επιχειρείται να μείνει εκτός Δημοσιονομικής Ένωσης η Ελλάδα!Με βάση τη συνθήκη του Σένγκεν θα επιχειρηθεί να παρακαμφθεί ο όποιος περιορισμός της συνθήκης του Μάαστριχτ για την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης.
Συγκεκριμένα, πληροφορίες που έρχονται από το Βερολίνο αναφέρουν ότι οι Γερμανοί εξετάζουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της δημοσιονομικής Ένωσης, μέσω διμερών συμφωνιών. Κατά τα πρότυπα, δηλαδή, της Σένγκεν.
Κατά αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να αλλάξει και η συνθήκη του Μάαστριχτ, με ό,τι κάτι τέτοιο θα συνεπαγόταν από πλευράς χρονικών καθυστερήσεων και νομικών κωλυμάτων.
Εννοείται επίσης ότι από αυτή τη διαδικασία, των διμερών συμφωνιών, θα απαλειφθούν, χωρίς πρόβλημα και οι προβληματικές χώρες. Εν προκειμένω, η Ελλάδα, η οποία, έτσι όπως είναι σήμερα η οικονομική της κατάσταση, δύσκολα θα βρει ενδιαφερόμενο ή ενδιαφερόμενους για να υπογράψουν μαζί της συμφωνίες.
Η λύση φέρεται να τελεί υπό σκέψη ενώ ο γερμανικός Τύπος έκανε τις πρώτες αναφορές στην περίπτωση της, που για το Βερολίνο ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. VORIA.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: