Σελίδες

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

«Μητσοτακινούμενοι» εναντίον Αντώνη Σαμαρά


Graffiti στους δρόμους της Αθήνας (από το ΤΙΜΕ)
Οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ  θα ξεκινήσουν αφού δοθεί η 6η δόση, μας διαβεβαιώνουν βασικά στελέχη του Κινήματος.  Για να δοθούν οι επιχορηγήσεις στα κόμματα ή για να «κομματιαστούν» και ανασυνταχθούν οι τάσεις;
Οι αντίπαλοι του κ. Παπανδρέου δείχνουν συγκαταβατικοί , ούτως ώστε να μην πολώσουν το κλίμα. Την πάτησαν μια φορά στον χυλό του 2007 , τώρα φυσάνε και το γιαούρτι. Έτσι θα παρουσιασθεί το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές: λευκό, αμόλυντο, ομογενοποιημένο, με λίγα λιπαρά και Μνημόνια.
Ένας άλλος ακήρυχτος πόλεμος μαίνεται στη ΝΔ. Μάταια προσπαθούν να μας πείσουν ότι
πρόκειται για ιδεολογικό πόλεμο: «δεξιολαϊκοί» εναντίον νεοφιλελεύθερων, πατριώτες εναντίον «ελαφρολαϊκών», πριγκηπόπουλα εναντίον αστών.
Ημιαστικοί μύθοι. Σενάρια για σαπουνόπερες. Ο πόλεμος είναι προσωπικός και «Προεδρικός»: Επίτιμος εναντίον αρχηγού της ΝΔΜε τακτ ή χωρίς,  οι «μητσοτακινούμενοι» εγείρουν διαρκώς θέματα, από δεξιά και αριστερά, προσπαθώντας να φθείρουν τον Αντώνη Σαμαρά, να ακυρώσουν μέρος της αξιοπιστίας του, να θολώσουν τα μηνύματα του κόμματος.
Αντικειμενικός σκοπός η μη αυτοδυναμία της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές. Τέτοια ίντριγκα και μεθόδευση απαιτεί δεκαετίες εμπειρίας δεν γίνεται από όποιον κι όποιον.
Η στήριξη που παρέχει ο Πρόεδρος της ΝΔ  στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, αντί να «ηρεμήσει» τους «συναινετικούς» τους κάνει αδιάλλακτους. Οι υποψίες  επιβεβαιώθηκαν μετά και το στενό μαρκάρισμα της ΔΗΣΥ στον Ροδινό χθες στο Καραϊσκάκη.  Ευτυχώς που ο Κώστας είναι αίλουρος και διέφυγε. Υπήρξαν φόβοι ότι ήθελαν να τον απαγάγουν, ζητώντας ως λύτρα τον Κυριάκο.
Καθώς κερδίζει ο Σαμαράς τη μάχη των υπογραφών με την τρόικα, η οικογένεια φοβάται τώρα ότι θα υπογράψει ο Κυριάκος. Αυτός θέλει, αλλά δεν του το ζητούν οι τροϊκανοί.
Η τρόικα συναντάται με τον Καρατζα-ferries.  Θα τους πει για τη ΜΟΜΑ, την Αμφιθέα του 1950, τις βιντεοκασέτες της δεκαετίας του ’80, τον κομμουνιστικό κίνδυνο και το όραμα του Άδωνι.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τροϊκανοί ζήτησαν έξτρα μπόνους και την άμεση ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα…
Μικρός Οδυσσέας  στο ANTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: