Σελίδες

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η βασική αποστολή του Παπαδήμου σήμερα

Αρκούν οι άκρες του νέου πρωθυπουργού στο κοινοτικό κατεστημένο, για να ξεπεράσει η χώρα μας τον σκόπελο της κρίσης με μικρές απώλειες;

21 Νοε 2011 - 06:02 VORIA.gr
Picture 0 for Η βασική αποστολή του Παπαδήμου σήμερα
Θα είναι ο πρώτος κύκλος επαφών του κ. Λουκά Παπαδήμου, ως πρωθυπουργού, στην Ευρώπη, αυτός που ξεκινάει σήμερα. Και θα είναι εξ αντικειμένου πολύ κρίσιμος, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα, σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη.
Ο κ.Παπαδήμος θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει την «επίθεση γοητείας», που άρχισε, ουσιαστικά, με την τοποθέτηση του στη θέση του πρωθυπουργού. Αποδεδειγμένα, οι «άκρες» του στο κοινοτικό κατεστημένο είναι κάτι παραπάνω από καλές. Σε αυτές, άλλωστε, ποντάρουν κι όσοι τον επέλεξαν γι αυτή τη θέση σε αυτή τη συγκυρία.
Το ερώτημα όμως παραμένει: Αρκούν; Η απάντηση, προς το παρόν, είναι αρνητική. Είναι τόσο περίπλοκη η κατάσταση αυτή τη στιγμή, στο σύνολο της Ευρωζώνης, που δύσκολα η χώρα μας μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο της κρίσης με μικρές απώλειες.
Κατά συνέπεια, όπως εξηγείται και αρμοδίως, πρωταρχικός στόχος της ελληνικής αποστολής θα είναι να διαφυλάξει τα «βασικά». Δηλαδή, την παραμονή της χώρας στον κύκλο του ευρώ. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μετά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: